ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Μέχρι 15 Ιουλίου οι φορολογικές δηλώσεις

Η 15η Ιουλίου για τα φυσικά πρόσωπα και η 30η Ιουλίου για τα νομικά πρόσωπα θα είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2017 στο TAXISnet.
Αυτό ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σε συνέντευξη της αναφέρεντας χαρακτηριστικά: «Υπολογίζουμε η σχετική διαδικασία να ξεκινήσει τον Απρίλιο, να έχουν αναρτηθεί τα πάντα. Η προθεσμία λήξης θα είναι μέχρι 15 Ιουλίου και αυτή τη φορά δεν θα είναι με παρατάσεις όπως γινόταν. Θα κατατεθεί σχετική τροπολογία στην βουλή με την οποία θα ρυθμίζεται η ημερομηνία λήξης για τα φυσικά πρόσωπα. Για τα νομικά πρόσωπα η καταληκτική ημερομηνία θα είναι η 30 Ιουλίου.
Σε ότι αφορά την καταληκτική ημερομηνία για την πρώτη δόση καταβολής του φόρου θα είναι η 30 Ιουλίου ενώ διευκρίνισε ότι θα παραμείνει το ισχύον σύστημα εξόφλησης του φόρου σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.
Η κα Παπανάτσιου ανέφερε επίσης ότι μελετάται να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση από την εφορία, προκειμένου αν διευκολυνθούν οι οφειλέτες μικρών ποσών στην καταβολή τους. Αυτό όπως είπε θα γίνει μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου