Το θέμα της ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων καθώς και η αναβάθμιση έργων υποδομής του νησιού τέθηκαν επί τάπητος στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Περιφέρεια Κρήτης.
Στο περιθώριο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό που είναι το κεντρικό θέμα της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανακοίνωσε την εξασφάλιση 10 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης για τη δημοπράτηση τμημάτων του ΒΟΑΚ που χρειάζονται αναβάθμιση. Όπως ο ίδιος τόνισε πρόκειται για ένα σημαντικό κονδήλι το οποίο θα βελτιώσει την ποιότητα του βόρειου οδικού άξονα του νησιού σημειώνοντας πως στο άμεσο προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η υλοποίηση των σχετικών μελετών που έχουν διεξαχθεί για λογαριασμό της Περιφέρειας Κρήτης.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει πως υπάρχουν 70 έτοιμες μελέτες οδικής ασφάλειας ενώ η Περιφέρεια βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να εξασφαλήσει τα απαιτούμενα κονδύλια μόλις ανοίξει η νέα προγραμματική περίοδος. Παράλληλα ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε και τα έργα πνοής των 62 εκ ευρώ που θα αλλάξουν την ενδοχώρα του νησιού
Τέλος ο ίδιος δήλωσε την αντίθεση του στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων ενώ εξέφρασε και τις αντιρρήσεις του για την μεταφορά της τουριστικής σχολής από τον Άγιο Νικόλαο στο Ηράκλειο.