ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Σύριζα και Ανέλ στέλνουν 30.000 «πρόσφυγες» στην ηπειρωτική Ελλάδα γιατί περιμένουν νέο κύμα λαθρομετανάστευσης


Σύριζα και Ανέλ στέλνουν 30.000 «πρόσφυγες» στην ηπειρωτική Ελλάδα γιατί περιμένουν νέο κύμα λαθρομετανάστευσης
Ένα νέο ανθελληνικό «κατόρθωμα» βρίσκεται προ των πυλών, καθώς οι εθνομηδενιστές της «Πρώτη Φορά Αριστερά» κυβέρνησης «αδειάζουν» τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου και στον Έβρο, προκειμένου να τα «γεμίσουν» ξανά με νέους «πρόσφυγες» και λαθρομετανάστες.
Το κυβερνητικό σχέδιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, την ώρα που ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε μονομερώς το πάγωμα της συμφωνίας επανεισδοχής όσων περνούν παράνομα από την γείτονα.
Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σχεδιάζει πρόγραμμα, το οποίο εκπονείται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου και Ένταξης και αφορά «στις μετακινήσεις 30.000 υπηκόων τρίτων χωρών από το Ανατολικό Αιγαίο και τον Έβρο προς την ηπειρωτική χώρα».
Η δράση, ύψους 3 εκατ. ευρώ, θα τεθεί σε εφαρμογή από 1ης Ιουλίου και, σύμφωνα με το περιεχόμενο της πρόσκλησης, στόχος είναι μεταξύ άλλων:
α) η αποσυμφόρηση των νησιών από την αυξημένη εισροή προσφύγων για την  διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης
β)η αποσυμφόρηση των δομών υποδοχής προκειμένου να αυξηθεί η δυνατότητα φιλοξενίας νέων προσφύγων
γ)η προώθηση των υπηκόων τρίτων χωρών που πληρούν τις προϋποθέσεις σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, με σκοπό την άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους….
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τα χειρότερα σενάρια νέας έκρηξης των λαθρομεταναστευτικών ροών μέσα στο καλοκαίρι. Επιβεβαιώνει, επίσης, τις ανησυχίες των τοπικών κοινωνιών για την δημιουργία κι άλλων καταυλισμών στην ενδοχώρα, καθώς οι υφιστάμενοι έχουν γεμίσει ασφυκτικά επειδή τα ευρωπαϊκά σύνορα είναι κλειστά από το 2016.
Με άλλα λόγια, ο εποικισμός της Χώρας συνεχίζεται, καθώς για όσους λαθρομετανάστες προωθούνται στην ηπειρωτική Ελλάδα θα υπολογίζονται άλλοι τόσοι (και παραπάνω) «νέας εσοδείας» που θα έρχονται στη νησιωτική Ελλάδα από τα «ανοιχτά σύνορα» του Αιγαίου και του Έβρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου