ΜΠΑΡΑ

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Φωτιά στο Αιγαίο: Για πρώτη φορά ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ και ΑΕΤΟΣ ταυτόχρονα

ellhnikes-enoples-dynameis

Η Πολεμική αεροπορία  θα εκτελέσει αυτή την εβδομάδα, την άσκηση «ΑΕΤΟΣ 14», ενώ το Πολεμικό Ναυτικό την άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ. Παράλληλα, επιθετικά ελικόπτερα και Μονάδες Καταδρομών και Ειδικών Δυνάμεων, θα εκτελέσουν ειδικές Αποστολές!
Για πρώτη φόρα, Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ και ο ΑΕΤΟΣ θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα!!! Το στοίχημα είναι να λειτουργήσει η διακλαδικότητα και ο συντονισμός των Δυνάμεων κάτω από ενιαία διοίκηση  με συντονισμένες αποφάσεις και για τους τρεις κλάδους.
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από 02 έως 06 Ιουνίου 2014 θα διεξαχθεί η άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 14» στην περιοχή του Αιγαίου. Η άσκηση θα συνδυαστεί με την άσκηση ‘’ΑΕΤΟΣ 14’’ της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων και έτερων μονάδων του Στρατού Ξηράς, ενώ σε ορισμένα αντικείμενα, θα συμμετάσχουν και μονάδες του Λιμενικού Σώματος.
Οι  αντικειμενικοί  σκοποί της  άσκησης είναι η διατήρηση, προαγωγή και βελτίωση του επιπέδου της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των   συμμετεχόντων, η διατήρηση ενιαίου πνεύματος, καθώς και η μεγιστοποίηση της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Κατά την άσκηση, θα δοθεί η ευκαιρία για δοκιμή ειδικών σχεδίων και για εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου