ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Αυτές τις μέρες θα γίνει μια σημαντική συνάντηση Πούτιν Ερντογάν. Ας ελπίσουμε ότι στην συνάντηση αυτή ο Ρώσος πρόεδρος επιτέλους θα συνετίσει τον αλαζόνα Τούρκο ηγέτη, γιατί είναι αυτή την στιγμή ο μόνος που μπορεί να τον…φρενάρει στον τρελό ράλι του.
Εμείς όμως κάπου θα πρέπει να αφήσουμε όλες τις ψευδαισθήσεις μας και να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα.
Το μεγαλύτερο σήμερα στήριγμα του ανεκδιήγητου Ερντογάν που απειλεί τους πάντες και τα πάντα, είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν. Ρωσικά οικονομικά συμφέροντα, στρατηγικές επιδιώξεις και επιλογές προσέφεραν στον Τούρκο πρόεδρο το έδαφος να το παίζει σουλτάνος και να δείχνει συνεχώς τα δόντια του προς Ελλάδα και Κύπρο μεριά. Παράλληλα η Άγκυρα το παίζει δίπορτο και με Ουάσιγκτον και F-35 και με Μόσχα και με S-400.
Πολλοί βέβαια θα υποστηρίξουν ότι τη ευθύνη για αυτή την στάση της Ρωσίας την φέρουν ακέραια οι ελληνικές κυβερνήσεις Αυτό είναι σωστό αλλά ως ένα σημείο. Δεν μπορεί η Μόσχα να κάνει τα στραβά μάτια στα εγκλήματα του Τούρκου προέδρου, στις σοβινιστικές φασιστικές του κορώνες και στις έξαλλες προκλήσεις του στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το αποκορύφωμα είναι η μέχρι σήμερα σιωπή της Ρωσίας το ζήτημα της παράνομης αιχμαλωσίας των δυο Ελλήνων αξιωματικών, αλλά και κυρίως στις ισλαμικές προκλήσεις του Ερντογάν μέσα στην Αγία Σοφία το σύμβολο της Ορθοδοξίας. Δεν φτάνει να προβάλλουμε την ορθόδοξη ταυτότητα μας σε προσκυνήματα στο Άγιο Όρος, πρέπει να το δείχνουμε και έμπρακτα στους Τούρκους.
Περιμένουμε και να δούμε αν θα υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, αν και δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου