Λοιπόν, για να δούμε την ουσία του θέματος στην ιστορία που έσκασε με τη φοροδιαφυγή της μεγάλης ΚΑΕ και κατ’ επέκταση των τριών παικτών (απορώ που πολλούς τους εξέπληξε) που έχουν «πιάσει» μέχρι στιγμής. Εν πρώτοις και το κυριότερο: Μιλάμε για ένα αδίκημα το οποίο έχει και ποινικές προεκτάσεις. Δεν τελειώνει εδώ ακόμα και να επέλθει συμβιβασμός, καθώς έχουν διαπραχθεί παραβάσεις κατά του κράτους. Αυτό σημαίνει η φοροδιαφυγή και τα διπλά συμβόλαια (άλλα δίνω κι άλλα δηλώνω). Για υποθέσεις των 20.000 ευρώ ο κρατικός μηχανισμός ενεργοποιείται και οι ποινές είναι υπέρ το δέον αυστηρές. Τώρα; Που μιλάμε για εκατομμύρια τα οποία δεν αποδόθηκαν στο κράτος; Συν τοις άλλοις, η έρευνα θα πρέπει να συνεχιστεί και για όλους τους παίκτες των συγκεκριμένων περιόδων (2012-13, 2013-14, 2014-15), καθώς αν έχει γίνει σε τρεις, ενδεχομένως η ίδια πρακτική να έχει ακολουθηθεί και με άλλους, ενώ θα πρέπει να εξεταστούν και τα προηγούμενα χρόνια. Η έρευνα να πάει σε βάθος, ακόμα και στα προηγούμενα 10 χρόνια. Να ριχτεί άπλετο φως.  
Από κει και πέρα, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα το όνομα της ΚΑΕ, αλλά και των παικτών. Με όλα αυτά τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί δεν έχουν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες; Το δημοσίευμα στο thetoc αναγράφει πως κατά τη διάρκεια της έρευνας ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ πήγε και κατέβαλε μέρος χρημάτων από αυτά που έπρεπε να έχουν καταβληθεί ως φόροι. Αρα; Βγήκαν και είπαν πως έκλεισε η υπόθεση και το πρόστιμο είναι 2.700 ευρώ (εδώ γελάμε). Πρόστιμο ίσον ενοχή, όμως. Το πρόστιμο σημαίνει σε τιμωρώ για αδίκημα που διέπραξες. Ακόμα και ο συμβιβασμός. Για ποιον λόγο γίνεται άλλωστε συμβιβασμός; Οταν υπάρχει, λοιπόν, ενοχή σημαίνει ότι έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από τον οικονομικό εισαγγελέα, άρα τα ονόματα πρέπει να βγουν στη δημοσιότητα. Στην Ισπανία όταν ξέσπασε το θέμα με τη φοροδιαφυγή των πιο μεγάλων τους -παγκόσμιων- σταρ, δεν δίστασαν στιγμή να βγάλουν πως είναι οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Εδώ;
Οφείλουν, λοιπόν, και να προχωρήσουν την έρευνα εις βάθος, αλλά και να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.  
Σε αυτό το σημείο πρέπει να δούμε και το κεφάλαιο αθέμιτος ανταγωνισμός: Για παράδειγμα, η μεγάλη ΚΑΕ (η οποία δεν ξέρουμε ποια είναι) που φοροδιαφεύγει και δεν πληρώνει τα εκατομμύρια που αναλογούν στο κράτος σαν φόρο, τα χρησιμοποιεί για την ενίσχυσή της ή για όπου τέλος πάντων κρίνει. Οι Αγγελόπουλοι, για να χρησιμοποιήσουμε ένα απλό παράδειγμα, όλα αυτά τα χρόνια έχουν πληρώσει στο κράτος 160 εκατ. ευρώ για φόρους. Αυτά τα λεφτά δεν τα έριξαν στην ομάδα για την ενίσχυσή της (θυμίζουμε είναι και ζημιογόνα ΚΑΕ), αντίθετα, ήταν τύπος και υπογραμμός απέναντι στους νόμους και το κράτος.                                                                           
ΥΓ.: Διαβάστε πίσω από τις λέξεις: Ο Ελληνας σέντερ σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα δεν έχει φοροδιαφύγει μόνο σε μία ΚΑΕ, αλλά και στην επόμενη. 225.000 ευρώ για τρία χρόνια (;) από 2 ΚΑΕ;
ΥΓ.2: 90.000 ευρώ συμβόλαιο;; Ο ένας βέβαια είχε 38.000 πριμ και ο άλλος 160.000.
ΥΓ.3: Δεν λειτούργησαν καλά τα ανακλαστικά των… «αντικειμενικών». Κι όταν λειτούργησαν, σαν να… ψιλοθάφτηκε το θέμα. Χαμηλά κατέβηκε.