ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Στην αρχή το λέγαμε για καλαμπούρι, αλλά έτσι όπως το πάει ο Σεμπά θα μας κάνει άπαντες να του βγάλουμε το καπέλο. Αλλη μία τίμια εμφάνιση από τον συγκεκριμένο, άλλη μία επιτυχία με την υπογραφή του φαρδιά-πλατιά. Διότι επιτυχία πρέπει να θεωρείται η εικόνα περισσότερο και όχι τόσο το αποτέλεσμα που έβγαλε ο Ολυμπιακός στο πλαστικό και άθλιο τερέν της Αστάνα με ομάδα γεμάτη αλλαγές και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να έρχεται.
 Αλήθεια είναι ότι η ομάδα μπήκε λίγο μουδιασμένα στο γήπεδο. Λίγο το μεγάλο και κουραστικό ταξίδι, λίγο οι κακές συνθήκες διεξαγωγής του ματς, λίγο ο χρόνος που χρειάστηκε για να γνωριστούν οι παίκτες μεταξύ τους… Ολα αυτά στοίχισαν, όπως κι ένα λάθος του Ρέτσου το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ νωρίς. Κι εκεί είναι που έβγαλε χαρακτήρα ο Ολυμπιακός. Οχι ότι έπαιξε μπαλάρα, απλά ισορρόπησε το ματς και έφτιαξε ευκαιρίες, με αποτέλεσμα όχι μόνο να ισοφαρίσει με τον Σεμπά (ποιον άλλον;) ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Μανθάτη, αλλά να διεκδικεί και το προσπέρασμα στο σκορ πριν από το ημίχρονο.
 Ας όψεται, όμως, η τύχη του στόπερ που έκοψε ένα σουτ του Καρντόσο πάνω στη γραμμή και η… μυωπία του κόρακα, που έπνιξε πεντακάθαρο πέναλτι πάνω στον Σεμπά. Ναι, πάλι αυτός… Ο Ολυμπιακός είχε άλλη μία κλασική ευκαιρία να φύγει από το Καζακστάν νικητής, αλλά η οβίδα του Μαρτίνς σταμάτησε στο δοκάρι. Πάει κι αυτό, λοιπόν, τελείωσε και άφησε αρκετά κέρδη στον Ολυμπιακό. Πέρα από το προφανές, ότι επιστρέφει στον Πειραιά με τον έναν βαθμό που του επιτρέπει να συνεχίσει σε τροχιά πρωτιάς.
 Ξεκούρασε πολλούς από τους βασικούς του παίκτες και επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά την εξαιρετική χρονιά που διανύει ο Σεμπά. Αρέσει-δεν αρέσει ο Βραζιλιάνος -και δεν ντρέπομαι να γράψω τη χώρα καταγωγής του- είναι φέτος με διαφορά ο πιο συνεπής παίκτης του Ολυμπιακού. Λογικά, λοιπόν, έχει πάρει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι, λογικό θα είναι αν ο Μπέντο τον ρίξει και στο ντέρμπι της Κυριακής.