ΜΠΑΡΑ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

«Από το 1996 και έπειτα, με επικεφαλής τον Θωμά Μητρόπουλο, μια ομάδα εγκληματιών άρχισε να ελέγχει τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Δωροδόκησαν τις Ενώσεις και πήραν τον έλεγχο της ΕΠΟ. Από τότε υπάρχει χούντα στο ποδόσφαιρο.

Κανονικά συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση του «μικρού» Koriopolis στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά την έφεση που έχουν καταθέσει οι τέσσερις καταδικασθέντες, Θωμάς Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Διονύσης Κωτούλας και Περικλής Αμανατίδης. 

Ως μάρτυρας στη συγκεκριμένη υπόθεση, κατέθεσε την Πέμπτη (10/11) ο Αλέξης Κούγιας, που άρχισε να αναλύει σύμφωνα με τη δική του κρίση τη δράση της «παράγκας» του ελληνικού ποδοσφαίρου από το 1996 έως και σήμερα. 

Ωστόσο, σχολίασε και την πρόσφατη επίθεση στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα, λέγοντας ότι πράγματι μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι πίσω από την υπόθεση εμπρησμού βρίσκεται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά ίσως τελικά να υπάρχουν άλλοι. 

«Από το 1996 και έπειτα, με επικεφαλής τον Θωμά Μητρόπουλο, μια ομάδα εγκληματιών άρχισε να ελέγχει τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Δωροδόκησαν τις Ενώσεις και πήραν τον έλεγχο της ΕΠΟ. Από τότε υπάρχει χούντα στο ποδόσφαιρο. 

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ άλλαζε αλλά ο μηχανισμός παρέμενε ίδιος. Τον προσέγγισε ο Κόκκαλης και αργότερα, ο ίδιος μηχανισμός πέρασε στα χέρια του Πατέρα. Και έτσι, ενώ πριν δεν έπαιρνε τίτλους, ο Παναθηναϊκός πήρε νταμπλ. 

Δεν ήταν αυτοί οι αρχηγοί της εγκληματικής ομάδας. Ούτε ο Κόκκαλης, ούτε ο Πατέρας, ούτε μετά ο Μαρινάκης. Υπήρχε η ομάδα που ήλεγχε την ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Έτσι γίνονταν και τα διαιτητικά όργια. Όποιος αντιδρούσε εξαφανιζόταν. Αυτή η ομάδα έμενε πάντα στο απυρόβλητο διότι οι δημοσιογράφοι επικέντρωναν στην κορυφαία προσωπικότητα κάθε φορά. 

Τώρα τα πράγματα είναι αλλιώς. Και τα πρόσωπα που είναι στην άλλη δικογραφία για τα στημένα παιχνίδια, τώρα είναι κοντά σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Εμφανίζονται και σε εκπομπές και κάνουν τους εξυγιαντές. 

Ο Τεροβίτσας που κατέθεσε πριν ως μάρτυρας, ήταν ένας ανίκανος διαιτητής. Οι εξυγιαντές της νέας κατάστασης τον πρότειναν και για πρόεδρο της ΚΕΔ. Ο Θωμάς Μητρόπουλος, ο Μπέος, ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι τώρα με τους εξυγιαντές. Είναι πίσω από κάθε εκλογή ΕΠΣ, σαν συνεργείο και επηρεάζουν τις εκλογές. Αυτοί είναι το μέλλον της εξυγίανσης. 

Κάψανε το σπίτι του Μπίκα, απείλησαν τον Τσαχειλίδη. Όλοι σκέφτονται ότι από πίσω είναι ο Μαρινάκης, ενώ μπορεί να είναι από πίσω και οι άλλοι. 

Δεν έχω ελπίδες, βλέποντας τα πρόσωπα σήμερα. Βγαίνει ο Μπέος και εκφράζει άποψη για τον Μαρινάκη και του δίνουν βήμα. Εμένα υπήρξε εισαγγελέας που διέταξε να μου πάρουν τους φρουρούς και ο οποίος συνδέεται με τον Πατέρα. Τον πόνο μου λέω. Με συνόδευαν αστυνομικοί και ερχόμουν στο δικαστήριο. Και με διάταξη του εισαγγελέα, κ. Λαϊνη μου πήραν τους φρουρούς. Και έρχεται ο Μπέος και εμφανίζεται τιμητής των πάντων. Πώς θα πάω εγώ αύριο στο άλλο δικαστήριο που θα είναι αυτοί εκεί και θα με απειλούν; Εδώ είναι ανώδυνα, αλλά για να πάμε στο άλλο δικαστήριο με όλους αυτούς τους τύπους χωρίς λαιμό»


Ο Αλέξης Κούγιας στη συνέχεια μίλησε ξεχωριστά για τους καταδικασθέντες, αναφέροντας πως όλα τα ματς που εξετάζονται και είναι της Β' Εθνικής, πρόκειτα για στημένα ματς «χωρίς αμφιβολία»: 

«Όλα τα παιχνίδια που δικάζετε σήμερα και πολλά άλλα, είναι όλα στημένα, μην έχετε καμία αμφιβολία. Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής τότε ήταν το πιο διεφθαρμένο πρωτάθλημα παγκοσμίως. 

Ο Ριαβόγλου είναι άτομο που δεν σέβεται τίποτα. Δεν έρχεται στο δικαστήριο γιατί η εμφάνισή του είναι τρομακτική. Είναι ικανός για όλα. Ήταν “κώλος και βρακί” με τον αείμνηστο Ψωμιάδη. Τους ενδιέφερε μόνο να κερδίσουν μέσα από το στοίχημα. 

Ο Θωμάς Μητρόπουλος είναι ο καταστροφέας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ίδια εγκληματική ομάδα υπάρχει ακόμα και τώρα. Φταίει το ελληνικό κράτος που άφησε αυτά τα υποκείμενα να παίζουν με τη χαρά του κόσμου. 

Τον Διονύση Κωτούλα δεν τον ξέρω καθόλου. Συνεργαζόταν στην Αναγέννηση Καρδίτσας με έναν Κασσιμάτη που ήταν παλιά στον ΠΑΟΚ και δεν τον εκτιμώ καθόλου. 

Ο Περικλής Αμανατίδης είναι ένα πρόσωπο μορφωμένο, οικογενειάρχης, εκπληκτικός προπονητής και ηθικό στοιχείο. Πιστεύω ότι δεν μπορεί να στήσει παιχνίδι. Είναι εραστής της νίκης. Υπήρχε η φήμη ότι έπαιζε στοίχημα, όταν είχε γυρίσει στον Αγροτικό Αστέρα. Δεν το διασταύρωσα ποτέ».
 

Πιλάβιος: «Δεν θέλω να πω ποιοι με απειλούσαν» 

Σειρά για να καταθέσει ως μάρτυρας πήρε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, που για ακόμα μια φορά επέλεξε να μην κατονομάσει ποιοι τον απειλούσαν, προκαλώντας την αντίδρασης της εισαγγελέως, Βιργινία Σακελλαροπούλου. 

«Υπήρχε τότε στην ατμόσφαιρα ότι κάποια ματς παίζονται στο στοίχημα. Δεν ξέρω αν είχαν προκαθοριστεί. Αναγκάστηκα να πάω στην ΟΥΕΦΑ. Τους ρώτησα τι είναι αυτά τα πράγματα, γιατί δεν τα ήξερα. Μου είπαν τον τρόπο που τα ανιχνεύουν. Μέχρι τότε μόνο ακούγαμε για στημένα ματς, δεν ξέραμε. 

Τον Θωμά τον είχα γνωρίσει, αλλά είχε φύγει από το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια. Τους υπόλοιπους κατηγορούμενους δεν τους γνωρίζω. Τον Ριαβόγλου τον είχα δει σε κάποια συμβούλια. 

Δέχτηκα άπειρες ενοχλήσεις σαν πρόεδρος της ΕΠΟ, αλλά όχι από τους κατηγορούμενους. Ταλαιπωρήθηκα πολύ, αλλά ευτυχώς το 2012 έφυγα. Αυτά τότε ήταν πταίσματα μπροστά σε αυτά που γίνονται τώρα. Δεν θέλω να σας πω ποιοι με απειλούσαν. Ας κατηγορηθώ γι’ αυτό, δεν πειράζει. 

Θεωρώ ότι δεν μπορεί να είναι διαιτητής εμπλεκόμενος σε στημένο αγώνα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Εκτός αν έχει παίξει και αυτός στοίχημα».
 

Τότε, αντέδρασε η Βιργινία Σακελλαροπούλου λέγοντας: «Δεν το αναδείξατε εσείς το θέμα των στημένων κ. Πιλάβιε. Αναγκαστήκατε να ασχοληθείτε, λόγω των δημοσιευμάτων». Από την πλευρά του ο Σοφοκλής Πιλάβιος αρκέστηκε να πει: «Όχι, ήταν το καθήκον μου. Αυτή είναι η κληρονομιά που άφησα. Έχω αγανακτήσει και είμαι αδικημένος από εσάς. Με κάνατε κατηγορούμενο»

Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο Βασίλης Τεροβίτσας: «Δεν ξέρω τίποτα για τους επίμαχους αγώνες, ούτε για τους κατηγορούμενους. Εγώ δεν είχα δεχθεί ποτέ πιέσεις για τον ορισμό διαιτητών. Καμία ενόχληση, από κανένα πρόεδρο. Οι διαιτητές κάνουν λάθη, αλλά είναι ανθρώπινα. Όλοι 50-50 προσπαθούν να παίξουν». 

Τέλος, μίλησε και ο Κύζας που ήταν 4ος στο ματς Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας 4-1 που έχει κριθεί ως στημένο και αρνήθηκε ότι είχε συμβεί κάτι το περίεργο στο εν λόγω ματς: «Το αποτέλεσμα ήταν φυσιολογικό. Το πιο σύνηθες στην Ελλάδα είναι όταν χάνει μια ομάδα να της φταίει το αράουτ στο κέντρο που δεν το είδε ο διαιτητής. Η μοίρα των διαιτητών είναι να έχεις γερό στομάχι για το τι θα αντιμετωπίσεις αν κάνεις ένα λάθος. Εμένα δεν με έχει προσεγγίσει κανείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου