ΜΠΑΡΑ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Απίστευτο και νέα μέτρα μας ζητούν οι δανειστές στο Eurogroup που είναι σε εξέλιξη


 

 Απίστευτο και νέα μέτρα μας ζητούν οι δανειστές στο Eurogroup που είναι σε εξέλιξη
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
«Θρίλερ» στο κρίσιμο Eurogroup, αφού σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές μέσα στο Εurogroup το ΔΝΤ προσπαθεί να πιέσει τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες για το θέμα του χρέους, στο οποίο επιμένει, ενώ από την πλευρά της η Γερμανία προσπαθεί με τη σειρά της να εκβιάσει την Ελλάδα για νέα μέτρα ή και αλλαγές στα υπάρχοντα μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί.
Παράλογες, αλλαγές ζητούν οι Ευρωπαίοι, σε νομοσχέδιο που μόλις ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή. Οι ενστάσεις των δανειστών, εστιάζονται στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, κάποιους αστερίσκους στα «κόκκινα» δάνεια και το νέο Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του για το δεύτερο πολυνομοσχέδιο. Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό το Ταμείο,  θα χρηματοδοτηθεί με το υπερβάλλον πλεόνασμα.
Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει περαιτέρω και παρά τις διαφορές υπάρχει η αισιοδοξία πως το Eurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία.
Την ίδια στιγμή, από το ευρωσύστημα διαρρέει ότι εκταμιεύονται τα 10,3 δισ. ευρώ, της επόμενης δόσης, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, θα εγκρίνουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευσης της δόσης, ύψους 10,3 δισ. ευρώ, καθώς η συζήτηση τώρα έχει περάσει στο φλέγον θέμα του χρέους, όπου και εντοπίζονται οι μεγάλες διαφορές Ευρώπης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα περιμένουν το επόμενο διάστημα την «διόρθωση» των μέτρων και μετά από έλεγχο των αναπληρωτών του (μάλλον σε επόμενο EuroWorking Group) μετά από μία ή δύο εβδομάδες και μετά θα ανάψουν το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της δόσης, η οποία θα γίνει σε υπό-δόσεις, έως τον Οκτώβριο, και συνδεδεμένες με συγκεκριμένους όρους υλοποίησης των μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου