ΜΠΑΡΑ

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι ρημάζουν τα δένδρα της Καστοριάς (Φωτογραφίες)

Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι ρημάζουν τα δένδρα της Καστοριάς (Φωτογραφίες)

Ανενόχλητοι δρουν σε καθημερινή βάση αλβανοί λαθρολϋλοτόμοι οι οποίοι περνούν τα σύνορα και ρημάζουν τα δένδρα της Καστοριάς, μεταφέροντάς τα με μουλάρια πίσω στη χώρα τους.
Το μεσημέρι της Τετάρτης αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, συνέλαβαν σε ορεινή δασική περιοχή της Καλής Βρύσης Καστοριάς, κοντά στην Ελληνοαλβανική οριογραμμή, δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, 59 και 31 χρονών, να κόβουν παράνομα δένδρα.
Οι δράστες, όπως προέκυψε, είχαν εισέλθει στο Ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση, είχαν προβεί στην κοπή ξυλείας οξιάς βάρους περίπου χιλίων κιλών ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο 2 ξύλινα τσεκούρια και τρία μουλάρια.
Την ίδια ώρα Η λεηλασία στον Γράμμο συνεχίζεται καθώς και η αδιαφορία όλων των αρμόδιων αρχών και υπηρεσιών για την φύλαξη των συνόρων.
Οι Αλβανοί περνάνε τα σύνορα στον Γράμμο χωρίς να τους ενοχλεί κανένας. Κλέβουν, υλοτομούν παράνομα, μαζεύουν αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, καταστρέφουν και λεηλατούν τον φυσικό πλούτο και μαζί τις ανοχές των κατοίκων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου