ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ο... έλεγχος του Θρύλου!

Ο... έλεγχος του Θρύλου!

Τη νίκη με 76-69 πήρε ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, κάνοντας παράλληλα το 2-0 στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος! Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν μία ακόμη νίκη για να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου και αυτή θα έρθει την Κυριακή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τι έκανε ο κάθε παίκτης του Ολυμπιακού μέσα στο ΟΑΚΑ, για να έρθει η νίκη του Θρύλου και το 2-0 στους τελικούς...
Μπρεντ Πέτγουεϊ: Αγωνίστηκε για περίπου 14 λεπτά. Στην επίθεση δεν μπόρεσε να προσφέρει πολλά, αφού αρκέστηκε στο να δίνει όσες βοήθειες μπορούσε στην άμυνα, ενώ στα θετικά το γεγονός ότι... μάζεψε 5 ριμπάουντ.
Οθέλο Χάντερ: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον χρησιμοποίησε για 11 λεπτά, διότι και αυτός φορτώθηκε γρήγορα με φάουλ στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά όμως πρόσφερε σημαντικές βοήθειες στην επίθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο με έξι πόντους που έβαλε σε εκείνη την περίοδο, ενώ συνολικά σημείωσε 7. Παράλληλα, πήρε 3 ριμπάουντ εκ των οποίων και τα 3 ήταν επιθετικά, ενώ είχε και μία ασίστ.
Μπράιαντ Ντάστον: «Τράβηξε» το μεγαλύτερο κουπί στη ρακέτα, αγωνιζόμενος για περίπου 23 λεπτά. Αλλά ανταποκρίθηκε ξανά πολύ καλά. Βέβαια οι διαιτητές τον... τιμώρησαν για την καλή του εμφάνιση και τον έβγαλαν εκτός αγώνα με 5 φάουλ, ενώ ο ίδιος σημείωσε 7 πόντους και είχε 6 ριμπάουντ από τα οποία το 1 ήταν επιθετικό.
Βασίλης Σπανούλης: Ο αρχηγός είχε σε έναν ακόμη αγώνα αρκετό χρόνο συμμετοχής με 27 λεπτά στο ματς! Παρά το αρνητικό κλίμα που είχε να αντιμετωπίσει, ο ίδιος ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο της ομάδας που ήταν η νίκη. Έκανε ό,τι χρειαζόταν μέσα στο παρκέ και όποτε είδε ότι η ομάδα τον είχε ανάγκη εκείνος... εμφανιζόταν και έκανε τα δικά του στέλνοντας τον ΠΑΟ στο... καναβάτσο! Σημείωσε 11 πόντους με τρία τρίποντα, ενώ είχε ένα ριμπάουντ και τρεις ασίστ.
Τρεμέλ Ντάρντεν: Αυτό που συμβαίνει με τον Ντάρντεν είναι πραγματικό αξιοθαύμαστο! Όποτε βρίσκει απέναντί του τον ΠΑΟ... τρελαίνεται! Έπαιξε για 23 λεπτά και σημείωσε 14 πόντους! Με πολύ καλά ποσοστά μάλιστα έχοντας 2/2 βολές, 2/4 δίποντα και 2/2 τρίποντα, ενώ είχε και 2 ασίστ και ένα επιθετικό ριμπάουντ!
Κώστας Σλούκας: Είναι μέχρι στιγμής ο άνθρωπος των τελικών. Με το που μπαίνει στο παρκέ έχει το... κουμπί του ΠΑΟ και κάνει την άμυνα των «πρασίνων» σμπαράλια με τις εμπνεύσεις του, είτε σε εκτέλεση είτε σε δημιουργία! Το ίδιο έκανε και στο ΟΑΚΑ. Με το που μπήκε στο παρκέ έδωσε ενέργεια στον Ολυμπιακό και σημείωσε στα 12 λεπτά που αγωνίστηκε 9 πόντους, μάζεψε ένα επιθετικό ριμπάουντ και είχε δύο ασίστ.
Όλιβερ Λαφαγιέτ: Αγωνίστηκε για σχεδόν 8 λεπτά και ήταν από τους παίκτες που δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά. Μάζεψε βέβαια ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά από δική του χαμένη επίθεση, αλλά μέχρι στιγμής στους τελικούς δεν είναι ο Λαφαγιέτ που είχαμε δει μέσα στη χρονιά.
Ματ Λοτζέσκι: Έπαιξε συνολικά 23 λεπτά και βοήθησε σε όλους τους τομείς, χωρίς όμως να... φορτώσει και με πολλούς πόντους το αντίπαλο καλάθι. Έβαλε 5 πόντους, είχε ένα επιθετικό ριμπάουντ και έδωσε 2 ασίστ. Σε ένα παιχνίδι που ο ίδιος βοήθησε αρκετά και στον αμυντικό τομέα.
Γιώργος Πρίντεζης: Ό,τι και να πει ή γράψει κανείς για τον... υπαρχηγό του Θρύλου θα είναι λίγο. Διανύει μία απίστευτη περίοδο φόρμας και είναι σε θέση να παίξει απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο! Αυτό έκανε στο ΟΑΚΑ! Σημείωσε 17 πόντους, μαζεύοντας 2 αμυντικά ριμπάουντ και 1 επιθετικό, ενώ είχε και μία ασίστ. Παράλληλα, με τις επιθετικές του προσπάθειες κατάφερε να κερδίσει και τα περισσότερα φάουλ από τους αντιπάλους του (5), στα 27 λεπτά που αγωνίστηκε.
Δημήτρης Αγραβάνης: Έπαιξε για 7 λεπτά σχεδόν, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τον χρησιμοποιεί ως... εξολοθρευτή. Από τη στιγμή που οι Χάντερ, Ντάνστον είχαν «φορτωθεί» με αρκετά φάουλ, ο νεαρός μπήκε στο παρκέ για να παίξει πιο σκληρή άμυνα από τη στιγμή που οι Αμερικάνοι δεν μπορούσαν λόγω των φάουλ που είχαν. Με τον μικρό να μην τα πηγαίνει και άσχημα στον αμυντικό τομέα, ενώ κατάφερε στην επίθεση να μαζέψει δύο ριμπάουντ!
Βαγγέλης Μάντζαρης: Αγωνίστηκε τον περισσότερο χρόνο απ’ όλους, έχοντας σχεδόν 30 λεπτά στο παρκέ του ΟΑΚΑ! Επιθετικά βοήθησε όπως ο ίδιος ξέρει. Όχι βάζοντας πόντους στο αντίπαλο καλάθι, αλλά κάνοντας... μάγκιες τους συμπαίκτες του αφού έδωσε συνολικά 6 ασίστ, ενώ σημείωσε 3 πόντους με βολές. Αλλά εκεί που ήταν εκπληκτικός ήταν στην άμυνα! Αποτελούσε τον... βράχο του Θρύλου στην άμυνα και έπαιξε τρομερή άμυνα στον Διαμαντίδη, όπως το ίδιο ισχύει και για τον Ντάρντεν όποτε τον ανέλαβε εκείνος, με τον πλέι μέικερ του ΠΑΟ να μένει στους 4 πόντους (όλους με βολές) σε 30 λεπτά συμμετοχής!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου