ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΜΑΓΚΙΑ

Η πιο μάγκικη νίκη, την Κυριακή απονομή!

Η πιο μάγκικη νίκη, την Κυριακή απονομή!
Έτσι τους πονάει ακόμη περισσότερο! Ο Ολυμπιακός νίκησε μέσα στο ΟΑΚΑ με 76-69 τον ΠΑΟ κάνοντας το 2-0 στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος! Σε ένα ματς που η διαιτησία ήταν... σφαγιαστική απέναντι στον Θρύλο, αλλά η ανωτερότητά της ομάδας του Πειραιά είναι τέτοια που δεν μπορεί να τη σταματήσει τίποτα και κανείς!
Την Κυριακή ο Ολυμπιακός στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κάνει το 3-0 στους τελικούς και με... σκούπα σηκώνει την κούπα απέναντι στον ΠΑΟ! Όλοι οι ΓΑΥΡΟΙ στο ΣΕΦ την Κυριακή!
ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ
Με το ξεκίνημα του δεύτερου τελικού του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟ όπως ήταν λογικό ως γηπεδούχος μπήκε πιο καλά. Αλλά αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι και ο Ολυμπιακός ήταν κακός. Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν με όλα τα μέσα, διαιτητές, μήπως και καταφέρουν να πάρουν κάποια διαφορά, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να φτάσουν μέχρι το 8-4.
Αυτό μέχρι το πρώτο πεντάλεπτο της περιόδου, από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει... μπροστά! Ο Χάντερ ενώ δεν μπήκε και τόσο καλά στο παρκέ, στη συνέχεια κατάφερε να βάλει τέσσερις συνεχόμενους πόντους με δύο επιθετικά ριμπάουντ και έτσι έγινε το 8-8, ενώ ο Αμερικανός του Θρύλου ήταν αυτός που έδωσε στον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στο ματς και το προβάδισμα με το 12-10, μετά την ωραία ασίστ του Μάντζαρη.
Με τους «ερυθρόλευκους» να συνεχίζουν να... χτυπούν τον ΠΑΟ μέσα στη ρακέτα είτε με τον Χάντερ είτε με τον Ντάνστον και να βλέπουν ότι τους «βγαίνει» αυτό το παιχνίδι. Αλλά το τρίποντο του Σλούκα στη λήξη της περιόδου, ήταν αυτό που έδωσε «αέρα» 7 πόντων στον Θρύλο με σκορ 21-14!
ΜΠΛΟΚΑΡΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ
Στη δεύτερη περίοδο το ματς ήταν όπως στην πρώτη. Ναι μεν ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά με το τρίποντο του Λοτζέσκι, αλλά από εκεί και πέρα τα πράγματα δεν είχαν και την ανάλογη συνέχεια. Για πέντε λεπτά η ομάδα του Πειραιά είχε σκοράρει μόνο με το τρίποντο του Λοτζέσκι, τίποτε άλλο.
Από την άλλη βέβαια ο ΠΑΟ το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει σε 24-24, ενώ πέρασε για λίγο μπροστά με 26-24, αλλά μέχρι εκεί!
Αυτό το... νεκρό πεντάλεπτο δεν κόστισε στους «ερυθρόλευκους» και στη συνέχεια πήρε την μπάλα ο αρχηγός του Θρύλου, Βασίλης Σπανούλης. Με τρίποντο έκανε το 27-26, ενώ με δική του πάσα ο Αγραβάνης πέτυχε το καλάθι και φάουλ κάνοντας το σκορ 35-28! Ο Μπλουμς μείωσε σε 35-33 δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου, αλλά ο Σπανούλης με ένα μακρινό τρίποντο στη λήξη της δεύτερης περιόδου διαμόρφωσε το 38-33 για το ημίχρονο!
ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ...
Φαίνεται πως στον ΠΑΟ το είχαν καταλάβει από το πρώτο ημίχρονο ότι δεν μπορούσε να σταματήσει και να κοντράρει στα ίσια τον Ολυμπιακό και έτσι έβαλαν άλλα μέσα μπροστά! Η τριπλέτα των διαιτητών είχε κάποια σφαλτσοσφυρίγματα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό που ξεκίνησε στην τρίτη περίοδο και ολοκληρώθηκε στην τέταρτη θύμισε παλιές καλές εποχές του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ!
Οι Αναστόπουλος, Πηλοΐδης και Μητσόπουλος το προσπάθησαν η αλήθεια είναι για να βάλουν τον ΠΑΟ στο ματς ξανά, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει κανέναν να του πάρει τη νίκη.
Με έναν Ντάρντεν να λειτουργεί σαν μία καλή... μηχανή στην επίθεση, σημείωσε κάποιους συνεχόμενους πόντους και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να παραμείνει μπροστά στο σκορ, ενώ οι διαιτητές την ίδια στιγμή φόρτωναν με ανύπαρκτα φάουλ τους ψηλούς του Θρύλου!
Παρόλα αυτά όμως οι Πειραιώτες κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους και η λήξη της τρίτης περιόδου βρήκε τον Θρύλο να προηγείται με 54-50.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΜΑΓΚΙΑ
Βλέποντας κανείς την απόδοση των διαιτητών στην τρίτη περίοδο, ήταν σίγουρος για αυτό που θα ακολουθούσε στην τέταρτη! Και όσοι περίμεναν... σφαγή για τον Ολυμπιακό, φυσικά δικαιώθηκαν! Η τριπλέτα των διαιτητών έκανε ό,τι μπορούσε για να φέρει τον ΠΑΟ κοντά στο σκορ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν όλα όσα έπρεπε για να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ.
Με τους Ντάνστον, Πρίντεζη να κάνουν ό,τι θέλουν κάτω από τα καλάθια και η ηρεμία των Μάντζαρη, Σλούκα και Σπανούλη ήταν κάποια από τα βασικά στοιχεία που ήρθε η νίκη. Με τον αρχηγό βέβαια να βγαίνει εκτός παρκέ με 5 φάουλ, όπως το ίδιο συνέβη και με τον Ντάνστον, αλλά αυτά δεν επηρέασαν τον Ολυμπιακό και έφυγε από το ΟΑΚΑ με το «διπλό» με σκορ 76-69, κάνοντας έτσι το 2-0 στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος!
Τα δεκάλεπτα: 14-21, 33-38, 50-54, 69-76
ΠΑΟ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 11 (2), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 6 (1), Νέλσον 10 (1), Μαυροκεφαλίδης 28, Διαμαντίδης 4, Μπλουμς 3 (1), Κούπερ, Μόργκαν 1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 7, Ντάνστον 7, Σπανούλης 11 (3), Ντάρντεν 14 (2), Σλούκας 9 (1), Λαφαγέτ, Λοτζέσκι 5 (1), Πρίντεζης 17 (1), Αγραβάνης 3, Μάντζαρης 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου