ΜΠΑΡΑ

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Ολυμπιακός - Skoda Ξάνθη 3-1: Ο… Χάρα του «Τσόρι»!


Ολυμπιακός - Skoda Ξάνθη 3-1: Ο… Χάρα του «Τσόρι»!  | onsports.gr
Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ και Φράνκο Χάρα, ο Ολυμπιακός στέφθηκε για 27 φορά στην ιστορία του, επικρατώντας σχετικά… εύκολα 3-1 της Skoda Ξάνθης.
Οι δύο Αργεντίνοι των «ερυθρόλευκων» ήτα αυτοί που… ξεκλείδωσαν την άμυνα των Ακριτών, μια και ο Φράνκο Χάρα σκόραρε στο πιο… κρίσιμο σημείο του τελικού, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους εκμεταλλευόμενος το τραγικό γύρισμα του Μπέρτου, ενώ ο «Τσόρι» με απίστευτο… σόλο και γκολάρα, στο 63’ «κλείδωσε» ουσιαστικά το τρόπαιο για τους Πειραιώτες. Μάλιστα, στο 80’ ο Φορτούνης με όμορφο φάουλ διαμόρφωσε το 3-0 και επτά λεπτά αργότερα, ο Καπετάνος σημείωσε το τέρμα της… τιμής για τους – τυπικά – φιλοξενούμενους.
Με τη νίκη στον μεγάλο τελικό, ο Ολυμπιακός «έκλεισε» ιδανικά τη φετινή σεζόν, μια και πέτυχε και τους δύο βασικούς στόχους που είχε θέσει στην αρχή, ήτοι την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, φτάνοντας στο 17ο νταμπλ στην ιστορία του, στην χρονιά που συμπληρώνει τα 90 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.
Η εξέλιξη του αγώνα
Στα πρώτα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, καθώς θέλησαν να πιέσουν την άμυνα της Ξάνθης και να σημειώσουν ένα γρήγορο τέρμα, ωστόσο, δεν κατάφεραν να βρουν τους… διαδρόμους προς την εστία του Κυριακίδη. Μάλιστα, οι Ακρίτες, μετά το πρώτο τέταρτο, άρχισαν να παίρνουν… μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κερδίζοντας τη… μάχη του κέντρου. Σε διάστημα πέντε λεπτών, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου κέρδισε συνεχόμενα κόρνερ, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες στο 17’ με τον Μπέρτο, αλλά και στο 26’ με τον Κλέιτον.
Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός ανέκτησε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, καθώς οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να δώσουν χώρο και να διασφαλίσουν το μηδέν στην άμυνά τους μέχρι το ημίχρονο. Όμως, στο πιο κρίσιμο σημείο, ο Μπέρτος υπέπεσε σε τραγικότατο λάθος και ο Χάρα απέναντι στον Κυριακίδη δεν… λάθεψε, κάνοντας το 1-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
Μαγεία… Τσόρι!
Στο δεύτερο μέρος, η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει κοντά στην εστία του Ρομπέρτο. Όμως, η… τακτική αυτή άφησε πολλά… κενά στην άμυνα, τα οποία θέλησε να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Στο 51’ ο Χάρα σκόραρε, αλλά σωστά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, αλλά δεν έγινε το ίδιο στο 63ο λεπτό, όταν ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ έδειξε την τεράστια κλάση του. Με απίστευτη κίνηση, άφησε… εκτεθειμένους Μπέρτο και Παπαστεριανό και με όμορφο πλασέ από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στην αντίθετη πλευρά του Κυριακίδη για το 2-0. Ουσιαστικά, το τέρμα του Αργεντίνου έβαλε… τέλος στον τελικό, μια και οι Ακρίτες δεν έδειξαν πως μπορούσαν να αντιδράσουν.
Όμως, ο τελικός λίγο έλειψε να… τιναχθεί στον… αέρα, όταν οι παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια. Αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν οι Ρομπέρτο και Καπετάνος, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα σε σκληρό μαρκάρισμα του Σαλίνο στον φορ της Ξάνθης, αλλά έπειτα από την επέμβαση των πιο ψύχραιμων και τις κίτρινες του Κουκουλάκη στους δύο και τον Μποτία, το ματς συνεχίστηκε κανονικά. Μάλιστα, στο 80’ ο Φορτούνης έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού, καθώς με όμορφο φάουλ έκανε το 3-0, ενώ επτά λεπτά αργότερα, ο Καπετάνος σημείωσε το γκολ της… τιμής για τους Ακρίτες. Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Μποτία στο 91’ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη, κόκκινη, κάρτα και αποχώρησε.
Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας (84’ Κασάμι), Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Τσόρι (78’ Μήτρογλου), Ντοσεβί, Φουστέρ (65’ Φορτούνης), Χάρα.
SKODΑ Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος (78’ Μπαξεβανίδης), Γουάλας, Γούτας, Καρυπίδης, Ομπόντο (79’ Φερνάντεθ), Παπαστεριανός (66’ Καπετάνος), Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Κλέιτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου