ΜΠΑΡΑ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Αποζημίωση 315.000 ευρώ...Δικαιώθηκε ο Σ.Κόκκαλης στην υπόθεση των δημοσιευμάτων της εφημερίδας Η Καθημερινή


Τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη και την εταιρεία Intracom δικαίωσε την Τετάρτη το Πολιτικό Εφετείο Πειραιά, αφού με απόφασή του καταδίκασε την εφημερίδα Η Καθημερινή και τους υπευθύνους της για τα δημοσιεύματά της με την καταβολή αποζημίωσης συνολικού ύψους 315.000 ευρώ.
Το δικαστήριο, όπου είχε προσφύγει με αγωγή του τόσο ο κ. Κόκκαλης όσο και η εταιρεία του, ζητώντας υπέρ του την χρηματική καταδίκη της εφημερίδας για σωρεία δημοσιευμάτων εναντίον του, δέχθηκε ότι και τα 154 δημοσιεύματα της Καθημερινής από τον Ιανουάριο του 2001 έως και 15 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, που αφορούσαν τον επιχειρηματία και την εταιρεία του, ήταν ψευδή και συκοφαντικά.
Επίσης με την ίδια απόφαση του το δικαστήριο δέχθηκε ότι τόσο ο εκδότης Θεμιστοκλής Αλαφούζος όσο και ο διευθυντής και η συντάκτρια των περισσότερων δημοσιευμάτων, Αριστέα Μπουγάτσου, έθιξαν εν γνώση τους την τιμή και την επιχειρηματική πίστη του κ. Κόκκαλη, αλλά και της Intracom.
Τέλος, η εφημερίδα σύμφωνα με την απόφαση του Πολιτικού Εφετείου Πειραιά εκτός από τα 315.000 ευρώ, που θα καταβάλλει, υποχρεώνεται να δημοσιεύσει περίληψη της απόφασής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου