ΜΠΑΡΑ

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στον Καναδά! Δεκάδες πυροβολισμοί έξω από το Κοινοβούλιο. Τραυματίας ένας στρατιώτης (φωτό)


kanadas1

Συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία λεπτά έξω από το κοινοβούλιο της Οτάβα, στον Καναδά, καθώς ένας στρατιώτης έχει τραυματιστεί από πυρά αγνώστου στο μνημείο πεσόντων που βρίσκεται στο σημείο.
Όπως μεταδίδουν αυτόπτες μάρτυρες μέσω Twitter αστυνομικοί αναφέρουν στους ασυρμάτους ότι «ο δράστης είναι ελεύθερος».
kanadas2
Στο σημείο έχουν σπεύσει και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στρατιώτης έχει τραυματιστεί στο στήθος.
kanadas3
Ο δημοσιογράφος Τζος Γουίνκγροουβ που βρίσκεται μέσα στο χώρο του κοινοβουλίου μεταδίδει ότι υπάρχει ένα πτώμα μέσα στο κοινοβούλιο, έξω από το χώρο της βιβλιοθήκης, με τις πληροφορίες να παραμένουν ασαφείς ως προς την ταυτότητά του. Η πιθανότερη εκδοχή είναι να πρόκειται για έναν εκ των δραστών καθώς αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο, νωρίτερα για δύο δράστες.
kanadas4Σύμφωνα με τον Γουίνγκροουβ ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί από το εσωτερικό του κτηρίου του κοινοβουλίου.
Προηγούμενη ενημέρωση:
Ένας άνδρας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στρατιώτης, τραυματίστηκε από πυροβολισμούς έξω από τη Βουλή του Καναδά, την Τετάρτη το πρωί, στην πρωτεύουσα Οτάβα.
Οι πυροβολισμοί έπεσαν κοντά στο Μνημείο Θυμάτων Πολέμου και ένας άνδρας εθεάθη να τρέχει προς το κτήριο του κοινοβουλίου.
«Πυροβολισμοί ερίφθησαν στις 9.52 το πρωί στο Μνημείο Θυμάτων Πολέμου. Ένα άτομο έχει τραυματιστεί», ανακοίνωσε η αστυνομία της Οτάβα.
Το κτήριο φαίνεται να έχει αποκλειστεί και εκτιμάται ότι ο δράστης παραμένει ακόμη ελεύθερος.
Το περιστατικό έρχεται μετά την αύξηση του δείκτη κινδύνου τρομοκρατικής απειλής από χαμηλό σε μέσο, μετά την επίθεση ισλαμιστή με αυτοκίνητο σε δύο Καναδούς στρατιώτες στο Κεμπέκ.
Ο δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, ενώ τη ζωή του έχασε και ένας εκ των δύο στρατιωτών.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στέφεν Χάρπερ είναι ασφαλής και, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εγκατέλειψε το κτήριο του κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου