ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ανάπηρος μαθητής χάνει δεύτερη σχολική χρονιά εξαιτίας της κρατικής αδιαφορίας (Φωτογραφίες)



Ανάπηρος μαθητής χάνει δεύτερη σχολική χρονιά εξαιτίας της κρατικής αδιαφορίας (Φωτογραφίες)
Το ανάλγητο πρόσωπο του δείχνει το κράτος σε έναν ανάπηρο μαθητή από το Αγρίνιο, που χάνει δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά επειδή οι αρμόδιοι δεν βρήκαν ακόμη τον τρόπο να διαθέσουν ειδικό αυτοκίνητο για τη μεταφορά του.
Ο 17χρονος Αντώνης είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και η περίπτωσή του είναι τέτοια που η μεταφορά του στο Ειδικό Γυμνάσιο Νεάπολης δεν μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο, παρά μόνο με ειδικό όχημα.
Εξάλλου, με τον ίδιο τρόπο πήγαινε τόσα χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο, όμως τα πράγματα στη συνέχεια άλλαξαν και η πολιτεία τον ανάγκασε σε αυτόν τον ιδιότυπο περιορισμό κατ’ οίκον.
Όταν πριν από δυο χρόνια ο πατέρας του, κ. Ιωάννης Μπουρδούνης, κατέφυγε στον εισαγγελέα διαμαρτυρόμενος για την άρνηση μεταφοράς του παιδιού του στο Ειδικό Γυμνάσιο, υπήρξε η σχετική κινητοποίηση και βρέθηκε λύση.
Ωστόσο, η λύση αυτή αποδείχθηκε προσωρινή και πιθανότατα έγινε για τα μάτια του κόσμου καθώς το θέμα είχε λάβει δημοσιότητα με αποτέλεσμα να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.
Πέρυσι, λοιπόν, ο άτυχος μαθητής έμεινε εγκλωβισμένος στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και στη «φυλακή» του δωματίου του ενώ και τη φετινή χρονιά κανείς δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για την υπόθεσή του. Ο ίδιος ρωτάει επίμονα τους γονείς του γιατί δεν πηγαίνει  στο σχολείο, όμως εκείνοι δεν ξέρουν τι να του απαντήσουν.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο Αγρίνιο υπάρχουν συνολικά τρία ειδικά οχήματα. Τέτοια αυτοκίνητο διαθέτει και ο σύλλογος ατόμων με αναπηρία νομού Αιτωλοακαρνανίας «η Ελπίδα», αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο του, κ. Θεόδωρο Μαδιά, δεν υπάρχει οδηγός και συνοδός.
anapiros-mathitis-agrinio-2 1
Η οικογένεια, πάντως, είναι αποφασισμένη να κάνει ότι περνά από το χέρι της ώστε μη στερήσει στο παιδί της το δικαίωμα στην μόρφωση, την εκπαίδευση και την ομαλή ένταξη στην κοινωνία.
Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, ο απελπισμένος πατέρας πήγε μαζί με τον Αντώνη, στο διοικητήριο της Περιφέρειας στο Μεσολόγγι, αποφασισμένος να δώσει λύση… ή να αφήσει το παιδί στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη, κ. Χριστίνας Σταρακά.
Η ίδια απουσίαζε και έτσι αποχώρησε, όμως, ο κ. Γιάννης δηλώνει αποφασισμένος να επανέλθει με σκοπό την οριστική αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος του γιού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου