ΜΠΑΡΑ

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ανήλικοι έκλεβαν παραθεριστές και πωλούσαν τη λεία τους

 

Ρόδος: Ανήλικοι έκλεβαν παραθεριστές και πωλούσαν τη λεία τους
Οι δυο Έλληνες δράστες ηλικίας 17 και 16 χρόνων συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας όταν εξιχνιάστηκαν οι κλοπές κινητών και ηλεκτρονικών συσκευών
Τουλάχιστον 20 παραθεριστές σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία στην πόλη της Ρόδου και λουόμενοι σε παράλιες του νησιού είχαν πέσει θύματα δυο ανήλικων με… μακριά χέρια που «χτυπούσαν» από τις αρχές Ιουνίου και πωλούσαν τη λεία τους σε πέντε ενήλικους!

Οι δυο Έλληνες δράστες ηλικίας 17 και 16 χρόνων συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας όταν εξιχνιάστηκαν οι κλοπές κινητών και ηλεκτρονικών συσκευών, που βρέθηκαν στα χέρια τριών ανδρών ηλικίας 33, 22 και 19 χρόνων, μιας 19χρονης γυναίκας και ενός 22χρονου Αλβανού, που και αυτός συνελήφθη γιατί βρισκόταν παράνομα στη χώρα και κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής του στην πατρίδα του.

Για τους υπόλοιπους πέντε σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Στην κατοχή τους και στα σπίτια των δυο ανήλικων κατασχέθηκαν συνολικά 12 κινητά, δυο φορητοί υπολογιστές αφής, μια συσκευή αναπαραγωγής μουσικής και ένα σετ ακουστικών, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες.

Οι δυο πιτσιρικάδες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για κλοπές και παραπεμφθήκαν να απολογηθούν στον ανακριτή Ρόδου. Μαζί τους κατηγορούνται και οι δυο γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.             

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου