ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Θάνατος Γ. Κοτσώνη: Δυο ασθενοφόρα χάλασαν και το τρίτο έφτασε με μία ώρα καθυστέρηση στο σημείο




 
Ελλάδα Μιλά ο δημοσιογράφος της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", Μάκης Νοδάρος. 
 

Οι ελλείψεις και η πλημμελής συντήρηση των ασθενοφόρων ευθύνονται για το πρόσφατο θάνατο του 67χρονου σκηνοθέτη Γιάννη Κοτσώνη που έπαθε καρδιακή ανακοπή σε παραλία της Ηλείας σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μάκη Νοδάρου για την "Ελευθεροτυπία".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ναυαγοσώστρια της παραλίας επανέφερε δύο φορές τον Γ. Κοτσώνη ενώ κάλεσαν ασθενοφόρο απο το κέντρο Υγείας της Βάρδας. Το ασθενοφόρο παρουσίασε βλάβη στο δρόμο και κλήθηκε νέο ασθενοφόρο απο το νοσοκομείο Αμαλιάδας το οποίο χάλασε και αυτό. Το τρίτο ασθενοφόρο απο το νοσοκομείο Πύργου έφτασε με καθυστέρηση μίας ώρας με αποτέλεσμα να χάσει τη μάχη με τη ζωή ο Γιάννης Κοτσώνης. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο το ασθενοφόρο που έφτασε αργοπορημένα στη παραλία δεν είχε μηχάνημα απινιδωτή όπως προβλέπεται.

Το ενδεχόμενο να τεθούν σε κίνδυνο ζωές απο τις ελλείψεις και τις βλάβες που παρουσιάζονται στα ασθενοφόρα είχαν επισημάνει μόλις χθες οι οδηγοί και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ στην Δυτική Μακεδονία που προειδοποιούσαν με κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου