ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ο Χαριστέας, τελικά, είναι ο κομπλεξικός



Ο  Χαριστέας, τελικά, είναι ο κομπλεξικός
Επειδή ανέκαθεν ασκούσα κριτική στην εθνική ομάδα και θα συνεχίσω να το κάνω, επιστρέφω στον Άγγελο Χαριστέα τον χαρακτηρισμό του κομπλεξικού.
Δεν έχει καμία σημασία αν ο παλιός διεθνής παίκτης αναφέρθηκε στο «τιτίβισμά» του σε παιδιά που δεν έχουν κάνει στη ζωή τους τίποτα και ασκούν κριτική στην εθνική ομάδα.
Κι εγώ είμαι ένα μεγάλο παιδί που έμαθα τη δημοσιογραφία δίπλα στον Νίκο Καραγιαννίδη και δεν επιτρέπω σε κανέναν Χαριστέα να με προσβάλλει άμεσα ή, έμμεσα και ουσιαστικά να μου απαγορεύει κάθε κριτική στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Ο Χαριστέας πρέπει να έχει τρομερό θράσος για να μιλάει με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο σε βάρος του κόσμου.
Είναι δικαίωμα του καθενός και πολύ περισσότερο του δημοσιογράφου να ασκεί καλοπροαίρετη κριτική για την εθνική και οτιδήποτε  αφορά γενικότερα την κοινή γνώμη.
Και πραγματικά απορώ πώς γίνεται ένας βετεράνος του αθλήματος που λατρεύτηκε από τους Έλληνες και αποθεώθηκε από τους δημοσιογράφους να το παίζει προστάτης των διεθνών και του Σάντος.
Ποιός είναι ο Χαριστέας που θα  μου υποδείξει τι και πώς θα το γράψω; Από πότε πρέπει να παίρνω την άδεια του κυρίου Χαριστέα για να εκφράσω την γνώμη μου για την ομάδα που μας εκπροσωπεί στο παγκόσμιο κύπελλο;
Είναι προφανές ότι το παλικάρι έχει ξεφύγει και νομίζει ότι βρίσκεται ακόμα στο 2004. Αν και  ήταν άμπαλος, πρέπει να είσαι εμπαθής για να μην παραδεχθείς την τεράστια προσφορά του στην κατάκτηση του EURO.
Από εκεί και πέρα, όμως, καλά θα κάνει να καθίσει στα αυγά του και να ζητήσει συγνώμη απ’ όλους αυτούς που τους έθιξε.
Όχι από  εμένα που έχω τη δυνατότητα απάντησης. Αλλά από τον απλό κόσμο, από τους άνεργους νέους που δεν έχουν να κάνουν τίποτα στη ζωή τους και κριτικάρουν την εθνική. Λες και επιθυμία τους είναι να βλέπουν την ομάδα να χάνει.
ΕΙΔΑ τους Ιάπωνες με τους Ιβοριανούς και διαπίστωσα ότι τους έχουμε ανεβάσει τον πήχη χωρίς να το αξίζουν. Δεν το λέω διότι έχασαν με ανατροπή, αλλά επειδή η συνολική τους παρουσία σαν ομάδα δεν με  ανησύχησε ιδιαίτερα για τον αγώνα της Πέμπτης.
Οπωσδήποτε κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και το ζητούμενο για εμάς είναι να δουλέψουμε καλά τον αγώνα και να δώσουμε  έμφαση στις λεπτομέρειες. Ή άμυνά τους έχει πρόβλημα από τα άκρα και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα στημένα.
Η εθνική μας είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Κι αυτό πρέπει να το πιστέψουν οι παίκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου