ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

“Φουσκώνει” το σκάνδαλο με Καμίνη-Βορίδη για την αμαρτωλή υπόθεση Energa και Hellas Power.

Ζητάει και τα ρέστα ο ανίκανος Δήμαρχος


stournaras-kaminis-voridis

Πλήρη επιβεβαίωση της απροθυμίας του Γιώργου Καμίνη να διεκδικήσει δικαστικά τα εκατομμύρια ευρώ που υπεξαίρεσαν από τον Δήμο Αθηναίων οι ιδιωτικές εταιρείες Energa και Hellas Power, οι οποίες παρακρατούσαν το “χαράτσι” της ΔΕΗ και τα δημοτικά τέλη χωρίς ποτέ να τα αποδίδουν στους δικαιούχους, συνιστά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας. Τον Γ. Καμίνη εκθέτει ακόμα και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει “στα λόγια” γραμμή δηλώνοντας οψίμως ότι το Δημόσιο θα παραστεί στη δίκη των υπευθύνων των εταιρειών ως πολιτική αγωγή. Απέφυγε ωστόσο να εξηγήσει γιατί δεν παρέστη από το στάδιο της προδικασίας όπου κρίνονται κρίσιμα δικονομικά ζητήματα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, που παρίσταται στη δίκη ως υπερασπιστής των κατηγορουμένων, επέλεξε για τρίτη ημέρα τη σιωπή…
Ο Γ. Καμίνης ουσιαστικά παραδέχεται ότι δεν παρέστη ως πολιτική αγωγή στην επικείμενη δίκη με το… “ατράνταχτο” επιχείρημα ότι ούτε και άλλοι δήμοι διεκδίκησαν δικαστικά τις οφειλές, σάμπως και ο πρώτος τη τάξει δήμος δεν έπρεπε να δώσει το παράδειγμα προβαίνοντας σε δικαστική διεκδίκηση.
Την ίδια στιγμή, προσπερνάει το γεγονός ότι ούτε και τώρα προτίθεται να ασκήσει τα ένδικα δικαιώματά του ενισχύοντας τις υποψίες ότι γύρω από τις δύο εταιρείες που συνολικά έχουν υπεξαιρέσει πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ από δημοτικά τέλη και το χαράτσι της ΔΕΗ έχει υψωθεί τείχος προστασίας των υπευθύνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου