ΜΠΑΡΑ

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Για δωροδοκία κατηγορείται ο Δήμαρχος Γλυφάδας από τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών!


kokkoris

Χορός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ φέρεται να είχε στηθεί στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με πρωταγωνιστή τον Δήμαρχο Γλυφάδας Κώστα Κόκκορη, με στόχο την εξασφάλιση του δημαρχιακού θώκου, όπως φαίνεται από διάταξη του εισαγγελέα εφετών Αθηνών Χρήστου Παπαγεωργίου.
Όπως αποκαλύπτει σε σημερινό δημοσίευμά της η “Εφημερίδα των Συντακτών”, σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο κ. Κόκκορης, λίγες ημέρες πριν τις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 και προκειμένου να εξασφαλίσει την εκλογή του, φέρεται να έδωσε επιταγές ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ στον πρώην Δήμαρχο Γλυφάδας Στυλιανό Λανδράκη και ακόμα έναν επικεφαλής συνδυασμού, ο οποίος έχει αποβιώσει, και σε αντάλλαγμα θα παραχωρούσε στους ίδιους ή σε πρόσωπα της επιλογής τους τη διοίκηση τομέων του δήμου.
Να υπενθυμίσουμε ότι το vimaonline.gr σε παλαιότερο άρθρο του είχε κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το άρθρο της “Εφημερίδας των Συντακτών”, η επικύρωση της συμφωνίας έγινε με συμφωνητικό το οποίο συνυπέγραψαν οι τρεις άνδρες και βάσει του οποίου ο κ. Λανδράκης και ο αποβιώσας έλαβαν από τον Κώστα Κόκκορη ως εγγύηση για την τήρηση των συμφωνηθέντων το ποσό των 500.000 ευρώ έκαστος σε επιτάγες. Ο κ. Κόκκορης εξέδωσε συνολικά 6 προσωπικές επιταγές χωρίς συμπληρωμένη ημερομηνία έκδοσης και παρέδωσε τη μία των 500.000 στον αποβίωσαντα και 5 επιταγές των 100.000 στον Λανδράκη.
Μετά την ανάδειξή του στη θέση του δημάρχου, ο Κώστας Κόκκορης, όπως αναφέρει η εισαγγελική διάταξη “σε τήρηση των συμφωνηθέντων τοποθέτησε σε διάφορες θέσεις του Δήμου ή εταιρείων ή επιχειρήσεων τόσο τους δύο συνυποψηφίους του όσο και άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός τους με αδιαφανείς διαδικασίες, χωρίς να συντρέχουν οι προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις παραβαίνοντας τα υπηρησιακά του καθήκοντα”.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι κ. Κόκκορης και Λανδράκης θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, αφού ο εισαγγελέας έχει παραγγείλει την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους, για τα αδικήματα της δωροδοκίας κατά την εκλογή (για τον Κώστα Κόκκορη) και της δωροληψίας (για τον Στυλιανό Λανδράκη).
Ως μάρτυρας για τη διενέργεια της έρευνας έχει καταθέσει ο υπουργός ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος τότε ήταν υποψήφιος για το Δήμο Γλυφάδας και ενώ ήταν πρώτος βρέθηκε στην επαναληπτική αναμέτρηση πίσω από τον νύν Δήμαρχο Κώστα Κόκκορη.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισαγγελική διάταξη: “Προκύπτει με σαφήνεια ότι μεταξύ Κόκκορη – Λανδαράκη υπήρξε οικονομική συναλλαγή, καθ’ όσον ο Κόκκορης έδωσε δώρα και ωφέλειες που δεν οφείλονταν προς τον Λανδράκη και τον αποβιώσαντα, προκειμένου να ασκήσουν με συγκεκριμένο τρόπο το εκλογικό δικαίωμά τους και αυτοί τα δέχθηκαν”.
Έτσι, τώρα και σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος για όσους βαρύνονται με αδίκημα της δωροδοκίας ή δωροληψίας κατά την εκλογή και εφ’ όσον υπάρξει καταδικαστική απόφαση, οι δύο άνδρες κινδυνεύουν με την ποινή της έκπτωσης από τα δημόσια αξιώματα που κατέχουν για 1 έως 5 έτη και με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως 3 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου