ΜΠΑΡΑ

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ !

Διαστάσεις σκανδάλου λαμβάνει στο Δήμο Δωδώνης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ο τρόπος με τον οποίο η απερχόμενη δημοτική αρχή αντιμετωπίζει την πολυεθνική εταιρία των ΙΚΕΑ. 

Στο μεγάλο εμπορικό κέντρο που λειτουργεί στα όρια του Δήμου, πέρα από τις άλλες δραστηριότητες θπάρχει κι ένα από τα μεγαλύτερα εστιατόρια του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων.
Βάση της νομοθεσίας -κι από το νομό δεν εξαιρούνται ακόμη οι πολυεθνικές-τα ΙΚΕΑ έπρεπε να αποδίδουν στο Δημο το τέλος 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων του εστιατορίου .
Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει. 
Ο δήμαρχος Κώστας Κατσανάκης προφανώς αποφάσισε μόνος του να απεμπολίσει σημαντικά χρηματικά ποσά που θα μπορούσε να τα αξιοποιήσει για να επιλύσει προβλήματα τησ περιοχής του.
Το θέμα τέθηκε με ένταση στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Με τη διαφορά ότι ο κ.Κατσανάκης απέφυγε να απαντήσει.
Μάλιστα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στα Ιωαννινα, οταν ευθέως του ετέθη το ερώτημα η απάντηση ήταν αφοπλιστική: -Μα τι θέλετε..;;.Να βάλουμε φόρο στα καφενεία ;

Προφανώς τα στάνταρ του κ.Κατσανάκη είναι ανάλογα του δημάρχου Νέας Υόρκης.Διαφορετικά το μεγαλύτερο εστιατόριο του λεκανοπεδίου δέν θα το χαρακτήριζε καφενείο.
Δέ θα το παρομοίαζε με τα πραγματικά καφενεία που που κρατάνε ακόμη ζωντανά τα χωριά της περιοχής .

Οκ.Κατσανάκης οφείλει έστω και τώρα να πει δημόσια πόσα έχουν αποδώσει τα ΙΚΕΑ απο το νόμιμο φόρο.Αν δεν έχουν αποδώσει ποιός έχει την ευθύνη; Γιατί χαρίζει έσοδα σε έναν κολοσσό αποστερώντας τα απο τους δημότες του;
Εν τέλει ο κ.Κατσανάκης ποια συμφέροντα εξυπηρετεί; Των μεγάλων εταιριών ή των απλών πολιτών;
Αυτο το απάντησε ήδη το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης
αφού βρέθηκαν πάρα πολλά στοιχεία που τον ενοχοποιούν και παραπέμπεται στις εισαγγελικές αρχές.

Δεν έχουν τέλος οι έκνομες πράξεις του δημάρχου .

Ο έλεγχος έχει επιπλέον εντοπίσει και έχει διαβιβάσει στοιχεία στις εισαγγελικές αρχές σχετικά με παράνομες απ ευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον δήμο που αφορόυν έργα πυροπροστασίας ,έργα διάνυξης δρόμων και χανδάκων, έργα μεταφορά ς νερού σε ομβροδεξαμενές του δήμου κ.α

Επιπλέον υπο έρευνα βρίσκεται και μια υπόθεση ιδιέταιρα σοβαρή που αφορά προθεσμιακή κατάθεση ποσού 1.500.000 ευρώ του δήμου δωδώνης σε Τραπεζικό ύδρημα της Ηπέιρου.
Συγκεκριμάνα εταιρία χρηματοποιστωτικών συμβούλων που πληρωνόταν απο τον δήμο για να διαπραγματευτεί το επιτόκιο με την Τράπεζα κατέθεσε το ποσό 47.896,33 ευρώ σε λογαριασμό συγγενή πρώτου βαθμού του δημάρχου κ. Κατσανάκη και εξετάζεται απο τις ελεγχτικές αρχές αν το ποσό αυτό είναι προιόν διφθορας και εκατατέθει ώς προμύθεια για την ανάθεση σε βάρος πάντα του δημότη Δωδώνης και του Ελληνα φορολογούμενου.

Με όλα τα παραπάνω να συμβαίνουν στην Ελλάδα των μνημονίων και των αυτοκτονιών περιμένουμε η δικαιοσύνη να αποδείξει πως τα φαινόμενα αυτά δεν έχουν χώρο πλεον στην καθημερηνότητα του Έλληνα πολίτη και να στείλει κάθε κατεργάρη στη θέση του όπως έπραξε και στην ανάλογη περίπτωση του δημάρχου θεσσαλονίκης κ.Παπαγεωργόπουλου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου