ΜΠΑΡΑ

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε αγροτικές γεωτρήσεις


Σε μαζικές διακοπές ρεύματος από αγροτικές γεωτρήσεις του νομού Λάρισας προχωρά η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με καταγγελία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας έχουν σημειωθεί ήδη πάνω από 200 διακοπές ρεύματος στην περιοχή Φαρσάλων.

Η ομοσπονδία αναφέρει ότι αγρότες, που για 20 – 30 χρόνια πλήρωναν με συνέπεια τα υψηλά τιμολόγια της ΔΕΗ, τώρα αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, λόγω της οικονομικής κρίσης, των χαμηλών τιμών προϊόντων και καταστροφών στις καλλιέργειες (πχ το πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι).

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «τα υψηλά τιμολόγια της ΔΕΗ που συνεχώς αυξάνονται, αποτελούν αιμορραγία για το κόστος παραγωγής».

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας προσθέτει για το πρόβλημα: «εδώ και κάποιες μέρες ζητάνε από τους κατόχους γεωτρήσεων να επικαιροποιήσουν το δελτίο Νο1 μέχρι την 31 Ιουλίου 2014, ώστε να συνεχίσουν να ποτίζουν με τιμολόγιο αγροτικού ρεύματος.

Η πλειοψηφία των γεωτρήσεων δεν έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, γιατί ούτως ή άλλως η προθεσμία για την συμπλήρωση των δικαιολογητικών έχει παραταθεί ως τον Σεπτέμβριο με απόφαση του υπουργείου, αλλά την ίδια στιγμή ζητάνε να δοθούν τα δικαιολογητικά στη ΔΕΗ ως τέλος Ιούλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου