ΜΠΑΡΑ

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Μοίραζαν τα ναρκωτικά με… μοτοποδήλατο–Οι συνομιλίες στα κινητά «έκαψαν» τη σπείρα (ΝΕΟ - ΦΩΤΟ)

Πάνω από δέκα μήνες προμήθευαν χασίς την περιοχή – 33χρονος Αλβανός ο «εγκέφαλος»


Δίκυκλο μοτοποδήλατο χρησιμοποιούσε ένα από τα μέλη της σπείρας για να μοιράζει στους χρήστες και τους «πελάτες» του τις ναρκωτικές ουσίες στην περιοχή της Αιγιάλειας, ενώ ως «καβάτζα» για να τα κρύβουν, χρησιμοποιούσαν το σπίτι έτερου μέλους στην Τέμενη.
Η εγκληματική ομάδα διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Αιγιάλεια, ενώ όπως ήδη έχει αναφέρει το PatrasTimes, συνελήφθησαν τρία μέλη, μεταξύ των οποίων και ένας 33χρονος Αλβανός που είχε ηγετικό ρόλο
Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στο Αίγιο, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου, τρεις άνδρες, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας και ένας Έλληνας, ηλικίας 33, 36 και 51 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της εμπορίας και κατοχής ναρκωτικών καθώς και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που προέκυψαν από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, εντοπίστηκαν τα τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας και σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους, στο Αίγιο και στην Τέμενη, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής :
•    Τέσσερις (4) αυτοσχέδιες συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 180 γραμμάριων.
•    Δέκα (10) κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα επικοινωνίας για την διακίνηση των ναρκωτικών
•    Δέκα τέσσερις (14) κάρτες sim
•    Και τρία μαχαίρια τύπου στιλέτο
Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, προκύπτει ότι, οι τρεις δράστες, τους τελευταίους δέκα μήνες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους, έχοντας διακινήσει μεγάλες ποσότητες κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας.
Σημειώνεται ότι ο 33χρονος, ο οποίος έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για ναρκωτικά, είχε ηγετικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα, ενώ ο 36χρονος ομοεθνής του διένεμε τα ναρκωτικά με δίκυκλο μοτοποδήλατο.
Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν την οικία του 51χρονου στην Τέμενη, ως χώρο καβάτζας, για την απόκρυψη των ναρκωτικών.

Υπογραμμίζεται ότι, οι δράστες για να μην γίνονται εύκολα αντιληπτοί, ανανέωναν τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας τους, αλλάζοντας τηλεφωνικούς αριθμούς, σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν στον Ανακριτή την Παρασκευή. Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου.

Πρώτη ενημέρωση 09.38'
Τρία άτομα έπεσαν χθες το μεσημέρι στα χέρια των αστυνομικών του τμήματος Ασφάλειας Αιγίου ως βασικά μέλη σπείρας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Αιγιάλειας και στα περίχωρα.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τόσο πληροφορίες που τους είχαν καταφθάσει όσο και στοιχεία που προέκυψαν από την παρακολούθηση των συνομιλιών που γίνονταν από τα κινητά τηλέφωνα της σπείρας, κατάφεραν και συνέλαβαν τρεις άνδρες, δυο Αλβανούς και έναν Έλληνα.
Ο πρώτος 33χρονος, Αλβανικής υπηκοότητας, φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της σπείρας, γνωστός στις αστυνομικές Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις, ενώ συνελήφθη ομοεθνής του ηλικίας 36 ετών και ένας Έλληνας 51 ετών.
Σε έρευνα που έγινε στις οικίες των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορες ποσότητες κάνναβης, συνολικά περίπου 200 γραμμάρια, τρία πτυσσόμενα στιλέτα, δέκα κινητά τηλέφωνα, πληθώρα καρτών sim για κινητά τηλέφωνα, αλλά και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου