ΜΠΑΡΑ

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Αποχέτευση: Ένα έργο ποιότητας ζωής μεταμορφώνει το Δρέπανο και την Πλάκα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το έργο της αποχέτευσης «καλωσορίζει» το Δρέπανο και την Πλάκα σε ένα μέλλον με ποιότητα στην καθημερινή ζωή του πολίτη και με προστασία του περιβάλλοντος. Όσο όμως αυτονόητη κι αν ήταν η ανάγκη υλοποίησης του, τόσο δύσκολη, ιδιαίτερα στις σημερινές οικονομικές συνθήκες, ήταν η υλοποίησή του, με βασικό σκόπελο την εξασφάλιση της χρηματοδότησής του.

Πράγματι, στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν 4 εκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή απαιτούσε ένα έργο τέτοιας έκτασης και σημασίας. Είχε, όμως, έρθει η ώρα το πάγιο και απολύτως δίκαιο αίτημα των κατοίκων να ικανοποιηθεί. Και το πρώτο αναγκαίο συστατικό για να γίνουν τα συνθήματα – πράξεις ήταν η πολιτική βούληση · η αποφασιστικότητα που επέδειξε από την πρώτη στιγμή η Δημοτική Αρχή να σταματήσει την αέναη μετάθεση της λύσης του προβλήμα- τος σε ένα θολό αύριο και να αναλάβει δράση.
Έτσι, το έργο βρέθηκε στις πρώτες προτεραιότητες του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου, Δημήτρη Κωστούρου. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων έχοντας πλήρη επίγνωση ότι χωρίς αποχέτευση τα περιθώρια ανάπτυξης της περιοχής κινούνται αναγκαστικά σε περιορισμένο χώρο, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίτευξη του έργου.
«Η ολοκλήρωση του έργου στο τέλος του 2014 θα αποκόψει μια και καλή την περιοχή από το χθες», θα πει ο ίδιος μόλις πέτυχε η ένταξή του στο ΕΣΠΑ (2007-2013), σε μια δήλωση που εξέφρασε ρητά τα αισθήματα ικανοποίησης αλλά και δικαίωσης για τις εξελίξεις που τον πλημμύρισαν. Αν η βούληση ήταν η αφετηρία, η κοπιαστική δουλειά και η σοβαρή, συντονισμένη δράση των αρμόδιων στελεχών ήταν η απαραίτητη συνέχεια. Η ένταξη και χρηματοδότηση του αποχετευτικού δικτύου Δρεπάνου, μαζί με την επέκταση του δικτύου στην παραλίας της Πλάκας στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, Πελοπονήσσου και Ιονίων Νήσων-ΔΕΠΙΝ 2007-2013» ήταν ακριβώς το αποτέλεσμα μιας πραγματικά επίπονης προσπάθειας που χρειάστηκε στοχευμένες κινήσεις και πληθώρα επαφών. Από εκεί και έπειτα, ημερομηνία-σταθμός είναι η 13η Μαΐου, οπότε και πραγματοποιείται η δημοπράτηση του έργου.
Και η επόμενη μέρα μεταμορφώνει το Δρέπανο σε μια περιοχή με υψηλή ποιότητα διαβίωσης και την Πλάκα σε περιοχή υψηλής ποιότητας προσφερόμενου τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου