ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Συναγερμός: Έστειλαν βιβλίο βόμβα σε αστυνομικό τμήμα - Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα




Η παρατηρητικότητα του αστυνομικού που είδε την αλληλογραφία έσωσε τον ίδιο και τους συναδέλφους του στο Α.Τ. Ιτέας.

Το δέμα βόμβα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 10:00΄ το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιτέας στη Φωκίδα. Το δέμα βόμβα είχε ως παραλήπτη τον Διοικητή του Τμήματος και ως αποστολέας φαινόταν η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο αστυνομικός που το άνοιξε από την ψηλάφηση που έκανε κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, ενώ παρατηρώντας με προσοχή το περιεχόμενο κατάλαβε ότι το εσωτερικό του βιβλίου είναι ύποπτο και σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε σακουλάκι με δυναμίτιδα και καλώδια.

Αμέσως ο χώρος εκκενώθηκε και σήμανε συναγερμός, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση.

Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών σπεύδουν στην Ιτέα για να εξουδετερώσουν τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από το δέμα βόμβα;

Το Α.Τ. Ιτέας είχε αναλάβει τη μεταγωγή του Ιλί Καρέλι από τις φυλακές Μαλανδρίνου σε εκείνες της Νιγρίτας Σερρών και έτσι τώρα εκφράζονται φόβοι πως ο ύποπτος φάκελος μπορεί να σχετίζεται με τον θάνατο του βαρυποινίτη.

Σημειώνεται ότι σε βάρος αστυνομικών του Α.Τ. Ιτέας έχουν ασκηθεί διώξεις για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλια Καρέλι, ο οποίος την 25η Μαρτίου κατέσφαξε με αυτοσχέδιο μαχαίρι στις φυλακές του Μαλανδίνου τον 46χρόνο υπαρχιφύλακα Γεώργιο Τσιρώνη.

Ειδικότερα, προτού αφήσει την τελευταία του πνοή στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας, ο Καρέλι είχε κακοποιηθεί στις Φυλακές Μαλανδρίνου, αλλά και στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιτέας.

Σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων του Μαλανδρίνου και των αστυνομικών του ΑΤ Ιτέας, ερευνώνται οι κατηγορίες της παράνομης εισαγωγής όπλων και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου