ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ελληνικό βίντεο για την Κέρκυρα μαγεύει το διαδίκτυο

Για ένα ταξίδι στα πιο όμορφα τοπία της Κέρκυρας, καθώς τα λούζει το φως των άστρων και του φεγγαριού, μας καλεί το βίντεο του φωτογράφου Βασίλη Μεταλληνού, το οποίο, ντυμένο με τη μουσική του φοιτητή Μουσικών Σπουδών Γιάννη Μηλιάδη, σαρώνει στα social media. Δείτε το.

Κοντά στην είσοδο της Αδριατικής Θάλασσας, στο βόρειο Ιόνιο Πέλαγος, συναντά κανείς την Κέρκυρα, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων και το πιο κοσμοπολίτικο, να αναπαύεται στα γαλαζοπράσινα, σμαραγδένια νερά, κουβαλώντας αιώνες πλούσιας ιστορίας.
Το νησί, σπίτι των μυθικών Φαιάκων την εποχή του Ομήρου, κατοικήθηκε από Έλληνες (από την Ερέτρια της Εύβοιας), ήδη, από το 750 π.Χ. και διατηρεί μέχρι σήμερα την ελληνικότητά του, αν και έχει περάσει από τα χέρια αμέτρητων κατακτητών.
Κατακτητές που άφησαν πίσω τις δικές τους πινελιές. Στην αρχιτεκτονική, στην παράδοση, στη ζωή της Κέρκυρας. Και αυτές τις ξενόφερτες παρεμβάσεις, οι ντόπιοι τις πήραν και τις ενσωμάτωσαν στην καθημερινότητά τους. Το αποτέλεσμα; Ένα νησί, πραγματικό στολίδι. Όποιος το έχει επισκεφτεί γνωρίζει καλά τη μαγική του αύρα.
Αλλά και όποιος δεν ήταν τυχερός, μπορεί να βιώσει τη μαγεία αυτού του μοναδικά συνδυαστικού – από ιστορικής άποψης, αλλά και από άποψη φυσικής ομορφιάς – τοπίου της Κέρκυρας, που γίνεται εντονότερη το βράδυ, κάτω από το φως των αστεριών και της Σελήνης, μέσα από ένα υπέροχο, ελληνικό βίντεο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο.
Πρόκειται για την τελευταία δουλειά του φωτογράφου και μέλους της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας, Βασίλη Μεταλληνού, σε συνεργασία με τον φοιτητή Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Γιάννη Μηλιάδη. Ένα 4Κ time-lapse βίντεο, στο οποίο εναλλάσσονται 60 χιλιάδες φωτογραφίες, που ταξιδεύουν τον θεατή, με τρόπο μοναδικό, στις ομορφότερες γωνιές του νησιού.
Στο 5λεπτο βίντεο, με τίτλο Corfu Nightscapes – A Company of Stars, τα μαγικά νυχτερινά τοπία της Κέρκυρας, όπως τα φωτογράφισε ο φακός του Βασίλη Μεταλληνού, συναντούν τη σαγηνευτική Πανσέληνο και τα άστρα, υπό τους ήχους της μουσικής του Γιάννη Μηλιάδη. Απολαύστε το.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου