ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Ποιοι σπρώχνουν τον Χρήστο Γραμματικόπουλο σε συνεχή λάθη;

Είναι προφανές ότι ο Χρήστος Γραμματικόπουλος έχει εντάξει στο επικοινωνιακό του επιτελείο, κάποιον ή κάποιους οι οποίοι του υποβάλουν λάθος επιλογές αντιπολιτευτικής θεματολογίας και οπτικής.
Οι συνεχείς καταγγελίες περί παρανόμων αναθέσεων και πρόχειρων διαγωνισμών, τελικώς τον άφησαν εκτεθειμένο στην συνείδηση των ψηφοφόρων που, στην συνέχεια, έμαθαν ότι δεν έγινε ποτέ καμία παρανομία στην διαδικασία ή καμία ανάθεση πέρα από τα όσα ο νόμος προβλέπει ή χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (στο οποίο ο Κωστούρος ΔΕΝ διαθέτει πλειοψηφία). Προφανώς ο συνεργάτης του -εισηγητής της τακτικής «συκοφαντείστε – συκοφαντείστε, στο τέλος κάτι θα μείνει», αγνοούσε τον κανόνα που λέει ότι, πάντοτε η αλήθεια κερδίζει και η συκοφαντία γυρίζει μπούμερανγκ στο κεφάλι του συκοφάντη.
Η επιμονή του να αποδίδει στον Κωστούρο ευθύνες που ανήκουν στην κυβέρνηση και όχι στον Δήμο, πλήττει την αξιοπιστία του. Το ίδιο και η συνεχής απόδοση ευθυνών, στον Κωστούρο, για όσα στραβά έχουν συσσωρευτεί στο Ναύπλιο, από την απελευθέρωση και μετά, ενώ είναι γνωστό πως ο Κωστούρος ασκεί Δημαρχιακά καθήκοντα λιγότερο από δύο χρόνια. Έτσι όμως, δείχνει να υποτιμά τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων που διαπιστώνουν ότι, τελικώς, ο Κωστούρος με την αμέριστη βοήθεια των δύο υπουργών (Μανιάτη – Ανδριανού) και προσωπικά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προωθεί και κερδίζει λύσεις για θέματα που εκκρεμούσαν επί σειρά ετών και υποβάθμιζαν την πόλη του Ναυπλίου.
Η πληροφόρηση που του δίνουν κάποιοι συνεργάτες του, ότι «χάνονται έργα χρηματοδοτούμενα από την κυβέρνηση ή το ΕΣΠΑ» και ακόμη ότι «αδιαφορεί ο Κωστούρος για προγράμματα που άλλες πόλεις διεκδικούν», είναι τουλάχιστον ατυχής για να μην γράψω υποβολιμαία. 
Έτσι, από κακή πληροφόρηση, ο Χρήστος Γραμματικόπουλος εκτέθηκε μιλώντας για ευθύνες Κωστούρου στην απένταξη του αποχετευτικού του Δρεπάνου, που… όπως αποδείχθηκε «πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις» επρόκειτο για ανοησία του υπουργείου η οποία διορθώθηκε με αστραπιαία παρέμβαση και ήδη το έργο δημοπρατήθηκε αφήνοντας εκτεθειμένο τον καταγγέλλοντα υποψήφιο Δήμαρχο.
Το ίδιο συνέβη και με το πρόγραμμα «άθληση για όλους», όπου η «Νέα Ελπίδα» κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για αδιαφορία συμμετοχής, στο πρόγραμμα 2014-2015, με αποτέλεσμα να μην προσληφθούν κάποιοι γυμναστές και να μην γυμναστούν κάποιοι ενδιαφερόμενοι δημότες. Βρέθηκε όμως με την πλάτη στον τοίχο μόλις ο αρμόδιος Δημοτικός Οργανισμός (ΔΟΠΠΑΤ) έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι, η διοίκηση Χελιώτη, εγκαίρως είχε προβλέψει και προετοιμαστεί με καταγραφή σχετικής δαπάνης στον προϋπολογισμό της. Ότι, το έργο είχε τέλος χρόνου υποβολής φακέλου 15 ολόκληρες ημέρες μετά την άστοχη ανακοίνωση της «Νέας Ελπίδας». Ότι, το πρόγραμμα «τεφαρίκι» ρητώς αναφέρει πως το κόστος μισθοδοσίας των γυμναστών θα το πλήρωναν οι γυμναζόμενοι πολίτες. Άρα… άνθρακες ο θησαυρός.
Ο Χρήστος Γραμματικόπουλος, είναι δεδομένο πως αγαπάει την πόλη του και δεν μετέχει στα κοινά από ιδιοτέλεια. Έχει επίσης, κάποιους αξιόλογους συνεργάτες και πολύ καλές προσωπικές ιδέες. Πως λοιπόν οδηγείται σε τέτοια κεφαλαιώδη λάθη;
Ίσως η απάντηση να βρίσκεται δίπλα του, σε μια μικρή ομάδα των παλαιοκομματικών που επιδιώκουν να τον χρησιμοποιήσουν για την ικανοποίηση της εκδικητικής μανίας τους η οποία προέκυψε «όταν έχασαν την καρέκλα, με ότι αυτό συνεπάγεται».
Έχω τη γνώμη πως με επικοινωνιακές φωνασκίες, ανάλογες με τις φωνασκίες του Νίκου Χρόνη ή της κας Κούτσελα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχει να κερδίσει τίποτα. Έχω ακόμη να πω ότι, το γκριζάρισμα και η λάσπη που χρησιμοποιούν κάποιοι αποτυχημένοι για να αυτοϊκανοποιηθούν, δεν ταιριάζει σε έναν αξιόλογο νέο άνθρωπο που φιλοδόξησε να διοικήσει το Δήμο Ναυπλιέων προσφέροντας μια Νέα Ελπίδα στους Δημότες του.
Προτείνω λοιπόν, να αποστασιοποιηθεί από τις επικοινωνιακές επιλογές ήττας που του υποδεικνύουν κακοβούλως ή ανοήτως, κάποιοι από το περιβάλλον του, και να αρθρώσει ένα πολιτικό λόγο του τύπου «είμαι ο Χρήστος Γραμματικόπουλος που όλοι πια με γνωρίζετε και μπορώ να σας δώσω μια Νέα Ελπίδα, με αυτές τις ιδέες… αυτό το πρόγραμμα… αυτά τα έργα… και με χρήματα που θα βρω εκεί, εκεί και εκεί»

Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου