ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Πλεονέκτημα... πρωτιάς! Τραγικός ο Ολυμπιακός, “αφεντικό” ο Παναθηναϊκός




Ο Παναθηναϊκός νίκησε για δεύτερο σερί παιχνίδι τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ -μετά το ματς του Κυπέλλου- με 58-48 και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πήρε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι τους τελικούς της Α1. Κακό θέαμα από τις δυο ομάδες – Τραγικοί οι “ερυθρόλευκοι”, με τον Σπανούλη να μένει στους 3 π.. Κάρι, Γκιστ και Διαμαντίδης ξεχώρισαν για τους “πράσινους”

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά το παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει πόντους από τον Πρίντεζη. Με ξεκίνημα όμως από την καλή του άμυνα, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σερί 7-0 και πήρε κεφάλι στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν και πάλι μπροστά, αλλά με ευστοχία από την γραμμή του τρίποντου και με πρωταγωνιστή τον Κάρι (10 π.) το “τριφύλλι” έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενο με 17-10. Οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν πρόβλημα τόσο από την γραμμή των 6,75, όσο και στα ριμπάουντ

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Διαμαντίδη με την έναρξη της δεύτερης περιόδου και έφτασε στην ισοφάριση (17-17) με τους πόντους του Λοτζέσκι. Ο Παναθηναϊκός έμεινε άποντος για τέσσερα λεπτά, οι δυο ομάδες συνέχισαν να μην έχουν τραγικές επιλογές στην επίθεση (ειδικά ο Ολυμπιακός δεν έβαζε τρίποντο ούτε με.. προσευχή) αλλά στα τελευταία λεπτά μπήκαν μαζεμένα καλάθια, τα οποία έφεραν τους “πράσινους” προηγούμενους με 27-25.

Το τριφύλλι “κόλλησε” ξανά στην επίθεση, Διαμαντίδης και Λάσμε έφτασαν τα τρία φάουλ, οι “ερυθρόλευκοι” πήγαν πολύ καλά στα ριμπάουντ (ο Ντάνστον ήταν πολύ καλός) και με σωστές επιλογές στην επίθεση πήραν βραχεία.. κεφαλή στο σκορ. Με προσπάθειες όμως του Γκιστ (έριξε και μια μεγαλοπρεπέστατη τάπα στον Σπανούλη) ο Παναθηναϊκός... έμεινε στο παιχνίδι και τελικά έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενος με 41-37.

Στο τελευταίο κρίσιμο κομμάτι του αγώνα ο Ολυμπιακός δεν τα πήγε καλά, ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν... λίγο καλύτερος. Γκιστ και Μαυροκεφαλίδης βοήθησαν το “τριφύλλι” στο σκοράρισμα και στα ριμπάουντ, οι “ερυθρόλευκοι” δεν σταμάτησαν τα λάθη, ο Σπανουλης έμεινε στον πάγκο και το “τριφύλλι” επικράτησε των Πειραιωτών με 58-48.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 27-25, 41-37, 58-48

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9 (1), Κάρι 12 (2), Μπατίστ, Φώτσης 6 (6 ριμπάουντ), Ούκιτς 2, Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 10 (5 ασίστ), Γκιστ 10 (6 ριμπάουντ), Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 3 (1)

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 8 (8 ριμπάουντ), Σπανούλης 3 (1/8 τρίποντα), Περπέρογλου 4, Σλούκας 4, Κόλινς 2, Σίμονς 3, Λοτζέσκι 10 (1), Πρίντεζης 8, Μάντζαρης 6 (1), Καββαδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου