ΜΠΑΡΑ

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Αρχοντοχωριάτες της κλειδαρότρυπας που το παίζουν αστικός Τύπος



protoselida11114
Ο πανικός των μνημονιακών λακέδων περνάει πλέον στη διάσταση της αποσύνθεσης. Με τα τηλέφωνα της ενδοσυνεννόησης έχουν καεί από την πολλή χρήση, οι εκδότες της διαπλοκής και των θαλασσοδανείων τα παίζουν όλα για όλα.
Πρώτο θέμα το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για όλους πλην Έθνους και Ελεύθερου Τύπου. Το Έθνος του Μπιγκ Μπόμπολ παίζει «ΠΑΓΩΝΟΥΝ τα οικογενειακά επιδόματα – ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥΣ» και χτυπά την πλάτη στον πασοκόψυχο ζητώντας «ΥΠΟΜΟΝΗ μέχρι το τέλος Ιουνίου, οπότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, θα πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων. Η καθυστέρηση των πρώτων δόσεων οφείλεται στους ελέγχους που απαιτούνται ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν νομοθετηθεί».
Για φαντάσου, καθυστέρηση στην καταβολή οικογενειακού επιδόματος που οφείλεται στους ελέγχους. Αν, όμως, ήταν καμία περιβαλλοντική μελέτη στις Σκουριές ή αν ήταν γι” αυτά που ζητάνε οι εργολάβοι της Ολυμπίας Οδού, ούτε καθυστέρηση, ούτε έλεγχοι, ούτε τίποτα. Ο αρμόδιος λακές θα υπέγραφε στο άψε σβήσε και θα σου έστελνε τον λογαριασμό σπίτι αναδρομικά με αποκλειστική είδηση από το Έθνος και το MEGA.
Βεβαίως, το πασοκόψυχο κορόιδο φαίνεται νομπελίστας μπροστά στο δεξιό κορόιδο που θα ενημερωθεί από τον Ελεύθερο τον Τύπο. «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ 1ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ» κραυγάζει η φυλλάδα σε μπλε φόντο όπου κοτσάρει τίτλο-κράχτη «ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ σε όλες τις συντάξεις». Η φυλλάδα έχει «ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ» από τα τζιμάνια του οικονομικού που τις τελευταίες μέρες σκούζουν που ο Τσίπρας δεν παρέστη στην δεξίωση των Astrosol στο Ζάππειο. Το πασοκόψυχο κορόιδο παιρνει το Έθνος του Μπιγκ Μπόμπολ γιατί πιστεύει ότι θα τα καταφέρει κι ότι κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτός εργολάβος και την ίδια στιγμή που το πιστεύει αυτό τρώει καρπαζιά από τον προϊστάμενο Εισαγωγαί-Εξαγωγαί και ρίχνει ο ίδιος στον κούριερ για να ξεθυμάνει. Το δεξιό κορόιδο, όμως, είναι εξελικτικό θαύμα. Και αυτός κάνει σχέδια για το μέλλον αλλά όταν τον παίρνουν τηλέφωνο για δημοσκόπηση απαντά τι ωραία ήταν επί Μεταξά. Ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, γιατί είναι με την Ελλάδα της Άννας-Μισέλ Ασημακογλίξμπουργκ, και πιστεύει ότι τις συντάξεις του τις κόβουν οι τρομοκράτες πρασινοφρουροί του ΠΑΣΟΚ και οι κουμουνισταί του ΣΥΡΙΖΑ. Να “ναι καλά ο Ελεύθερος ο Τύπος με τα αποκλειστικά του που δίνει σ” αυτούς τους ανθρώπους τροφή για σκέψη.
Κοίτα, όμως, τώρα κάτι πράγματα. Μπορεί να μην έχουν όλες οι Εφημερίδες της Συγκυβερνήσεως το ίδιο βασκό θέμα, δεν έχουν καν όλες τον Τατσόπουλο αλλά τη γκόμενα του Φρανσουά Ολάντ την έχουν. «ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Σε πρώτο πλάνο ο έρωτας του Ολάντ» γράφει το Έθνος. «Σοκ στο Παρίσι από το μυστικό έρωτα του Ολάντ», γράφει ο Ελεύθερος Τύπος. «Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ» γράφουν τα Νέα. Μεγάλη φωτογραφία και «Αντίδραση Ολάντ στην αποκάλυψη περί κρυφού έρωτος», γράφει η Καθημερινή. Ακόμα και η κακομοίρα η Δημοκρατία χωρίς το αγιοβασιλιάτικο σκουφάκι της αναρωτιέται «Έχει ο Ολάντ ερωμένη;»
Αυτοί είναι. Αρχοντοχωριάτες της κλειδαρότρυπας που το παίζουν αστικός Τύπος, και υπεύθυνη δημοσιογραφία υπερ πίστεως και πατρίδας. Πάρτε για παράδειγμα το σημερινό πρωτοσέλιδο της Ντεμοκράτσια που συναγωνίζεται πλέον σε χυδαιότητα τα Νέα της Express Holidays. Τίτλος φαρδύς πλατύς με φωτογραφια της Αναστασίας Σακελλαρίου «Η ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ – Ο Στουρνάρας καλύπτει προκλητικά την προστατευόμενη της τρόικας». Και απο κάτω, η φυλλάδα πετάει καρεδάκι «Χυδαίο άρθρο στο aixmi.gr για τους ιερείς», «Έχει ο Ολάντ ερωμένη;», «”Κατάπιαν” τα πούρα», «Ασέβεια στην Ιστορία – Έργο-πρόκληση στην 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης». Αν είχε και Χαντζόπουλο που ξέρει από στριπτιζάδικα και πούρα, η Ντεμοκρατίγιε θα είχε βγάλει μέχρι και διοικητή στο Άγιο Όρος.
Αλλά, για να τα κάνεις αυτά πρέπει να είσαι παλιός στο επάγγελμα. Όλοι σχεδόν σήμερα είχαν την τριπλέτα Ξηρoκρατία-Τατσόπουλος-Ολάντ να ισορροπεί το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο επιπλέον ο καθένας το παρουσίασε από την οπτική γωνία που βλέπει το βρακί του. Οι δεξιοί του Κυρίου έκαναν peeping, οι δεξιοί του Hilton έμειναν στα νούμερα, αλλά μόνο ο ΔΟΛ μπορεί να συνδέσει όλα τα παραπάνω με ευρωεκλογές και δικαιοσύνη. Την έχουν τη ζύμωση στο αίμα τους οι δόλιοι.
Έτσι, τα Νέα της Express Holidays δίνουν σήμερα ρεσιτάλ κανονικό, όχι πελεγρινικό. Αντί για Σακελλαρίου έχουν το σκίτσο της τυφλής Θέμιδος που κρατάει τη ζυγαριά της και μία βόμβα. Ο πρωτοσέλιδος τίτλος εξηγεί: «ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ – Μια βόμβα κάτω από την κάλπη». Ακολουθεί ραβασάκι δι” υπόθεσίν σας που λεει: «Ως “εκρηκτική ύλη” – με κίνδυνο προεκλογικής ανάφλεξης – αντιμετωπίζει το πολιτικό σύστημα τις υποθέσεις διαφθοράς που διερευνά η Δικαιοσύνη τόσο στην περίπτωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου όσο και στα εξοπλιστικά προγράμματα. Οι υποθέσεις αυτές ικανοποιούν την απαίτηση της κοινής γνώμης για κάθαρση, αλλά ταυτοχρόνως εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή από την εθνική προτεραιότητα εξόδου από την κρίση».
Ω, θεοί! «Οι υποθέσεις αυτές ικανοποιούν την απαίτηση της κοινής γνώμης για κάθαρση, αλλά ταυτοχρόνως εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή από την εθνική προτεραιότητα εξόδου από την κρίση». Τι λεπτή διατύπωση, τι λόγος καλοδουλεμένος, τι ανώτερο πνεύμα, για να πουν επιτέλους οι εξουσιομανείς λακέδες ότι τρέμουν. Επιτέλους, τα Νέα της Express Holidays εξηγούν γιατί δεν έβαλαν τόσες μέρες ούτε ένα πρωτοσέλιδο για Κάντα. Επιπλέον, βρίσκονται σε πανικό και δεν το κρύβουν πλέον.
Η εφημερίδα που κάνει τη διαπλοκή να φαίνεται μπροσούρα εκβιάζει εμμέσως τη Δικαιοσύνη με τον κλασικό τρόπο των δόλιων που σιτίστηκαν δεκαετίες από τα θαλασσοδάνεια και θέλουν κι άλλα. Για ξεκάρφωμα τα Nέα της Express Holidays πετάνε τιτλάκια «Η ακτινογραφία των “κόκκινων” δανείων – Τι απαντούν οι κατηγορούμενοι – Η “τοξική” πενταετία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – Τα γκόλντεν μπόις της καραμανλικής αυλής». Και από κάτω το εισαγωγικό αρθρίδιο με τίτλο «ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ» όπου η μπροσούρα βλέπει να «πληθαίνουν εσχάτως οι φωνές που δείχνουν ότι το πολιτικό μας σύστημα πάσχει από ένα είδος “θεσμικού αντισυστημισμού” – με τους βασικούς πυλώνες του πολιτεύματος ανήμπορους για την οποιαδήποτε συνεννόηση, έστω και στα στοιχειώδη».
Τι να είναι άραγε το «ένα είδος θεσμικού αντισυστημισμού»; Τι είναι ο «θεσμικός αντισυστημισμός»; Τι άλλη μαλακία θα σκεφτούν στο ΔΟΛ να πουν για να μασκαρεύουν τα τελεσίγραφά τους προς τη Δικαιοσύνη; Οι βασικοί πυλώνες του πολιτεύματος είναι ανήμποροι για την οποιαδήποτε συνεννόηση, έστω και στα στοιχειώδη, σκούζουν τα Νέα των 58 τζόκερ. Μετάφραση: έχουμε δείρει ό,τι κινείται, έχουμε καβατζώσει τα δανειάκια μας, έχουμε βολέψει τους δικούς μας, έχουμε σπρώξει κάτω απ” το χαλί ό,τι χωράει, τα παπαγαλάκια μας βαράνε υπερωρίες, τα βρίσκουμε και με τους κουτόφραγκους και τώρα θυμηθήκατε το Τ.Τ. να πάει τόση δουλειά στράφι; Φαντάσου πόσες εργατοώρες ξόδεψαν οι δόλιοι σε πάρτι και παρτούζες για πετύχουν τα στοιχειώδη; Φόρα παρτίδα στο πετάνε στη μάπα.
Για να δέσει το γλυκό, η μπροσούρα των 58 τζόκερ συμπληρώνει το ραβασάκι με παπαγαλίσια χτυπηματάκια, τρία τον αριθμό, «ΤΑ ΞΕΦΡΑΓΑ ΚΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ», «Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ», «ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ». Στο τελευταίο οι δόλιοι γράφουν «Με έναν βουλευτή λιγότερο και πολλές εσωκομματικές πληγές μένει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανεξαρτητοποίηση του Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος ουσιαστικά “σπρώχθηκε” στην έξοδο μετά το άδειασμά του από τον Αλέξη Τσίπρα».
Αν κάτι νιώθετε στα χέρια σας, μη φοβάστε, είναι η γλίτσα από τα Νέα. Δηλαδή, αν φύγει ένας βουλευτής από το ΠΑΣΟΚ, τι θα γράφουν τα Νέα; Ότι πέφτει η κυβέρνηση; Πλάκα-πλάκα αυτό θα συμβεί. Πολύ άσχημα, όμως, μάς χτυπάει στο μάτι κάτι άλλο – αυτό το «ουσιαστικά “σπρώχθηκε” στην έξοδο». Μήπως, εσείς στη σοβαρότερη Espresso που έχετε λογοτεχνικές αξίες και αγαπάτε αλλήλους να το γράφατε όπως η νομπελίστα διαννοούμενη Διβάνη; «Συμπέρασμα: οι Τσίπρας δεν πρέπει να κάνει τη δουλειά του γιατί κάποιος Τατσόπουλος μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό».
Κάθε μέρα λες ότι η ξεφτίλα των Νέων της Express Holidays έχει πιάσει πάτο και κάθε μέρα σε διαψεύδουν. Γι” αυτό στο τέλος καταφεύγεις για σοβαρότερη ενημέρωση στην Καθημερινή Χρυσή Ευκαιρία. ΤΤ, Σακελλαρίου, Ολάντ, Τατσόπουλος, Τσίπρας, Ξηροκρατία είναι εδώ. Όμως, το Hilton της έντυπης δημοσιογραφίας χαρίζει θέα και σε άλλα πρωτότυπα θέματα στο πρωτοσέλιδο όπως: «Αντ. Σαμαράς: Σχιζοφρενική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ» και Τάσος-Γιαννίτσης-ελιά-και-Κώτσο-βασιλιά και «Η βιοποικιλότητα της Οίτης». Υποθέτουμε αυτό το τελευταίο είναι φόρος τιμής στα δάση που έχουν κοπεί για να τυπώνει χαρτί ο Γιαλαφούζος και να γράφουν εκθέσεις ιδεών παρατρομοκρατικοί παπαγάλοι μασώντας Μπιγκ Μπόμπολ.
Σιγά σιγά θα πρέπει όλοι αυτοί οι απίθανοι Τύποι να ψάχνουν για Μουσείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου