ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Σκουριές: Με μπαλωθιές υποδέχθηκαν την απελευθέρωση 2 κατηγορουμένων


 


Σκουριές: Με μπαλωθιές υποδέχθηκαν την απελευθέρωση 2 κατηγορουμένων
Με μπαλωθιές υποδέχθηκαν οι κάτοικοι στην Ιερισσό την είδηση ότι οι δύο από τους τέσσερις κατηγορουμένους που είχαν προφυλακιστεί για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής αφέθηκαν ελεύθεροι ύστερα από έξι μήνες!

Στην περιοχή στήθηκε αμέσως ένα πραγματικό πανηγύρι και όλοι βγήκαν στους δρόμους μέσα σε εορταστικό κλίμα, φωνάζοντας συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα, ενώ επιφύλαξαν υποδοχή ηρώων στους δύο πρώην κρατουμένους! Οταν τα αυτοκίνητά τους έφτασαν στην Ιερισσό, οι δύο κάτοικοι «πνίγηκαν» στις αγκαλιές των συγχωριανών τους. Με δάκρυα στα μάτια, τους φιλούσαν και τους καλωσόριζαν πετώντας τους ροδοπέταλα.

«Είμαστε αγωνιστές και όχι τρομοκράτες» ήταν ένα από τα δεκάδες συνθήματα που ακούστηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης στους δύο ελεύθερους πλέον κατοίκους. Πρόκειται για τους δύο από τους συνολικά τέσσερις κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, οι οποίοι προφυλακίστηκαν τον Απρίλιο με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση που είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο. Χθες, αφέθηκαν ελεύθεροι με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Το δικαστικό συμβούλιο, μετά τη συμπλήρωση του εξαμήνου της προσωρινής κράτησης, αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους μέχρι να οριστεί η δίκη, χωρίς εγγύηση, θέτοντας ως μοναδικούς όρους την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν. Για το ίδιο περιστατικό είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, το περασμένο καλοκαίρι, άλλοι δύο κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, για τους οποίους, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα αιτήσεις για την άρση του μέτρου της προσωρινής κράτησης.

Συνολικά για την υπόθεση κατηγορούνται είκοσι άτομα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί επτά εξ αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου