ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Εγκληματικά υπεύθυνοι: Γνώριζαν τι θα γίνει, προκλητικά απόντες την ώρα της καταστροφής...

Εγκληματικά υπεύθυνοι: Γνώριζαν τι θα γίνει, προκλητικά απόντες την ώρα της καταστροφής...

Το πόσο ευθύνονται οι εγκληματικά ανύπαρκτοι κυβερνώντες για τις φονικές πυρκαγιές σε Δυτική και Ανατολική Αττική και για τα δεκάδες θύματα αποδεικνύεται και από την προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας της Πολιτικής Προστασίας.
Μια μέρα πριν λοιπόν, ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός προειδοποιούσε: "...προβλέπεται για πρώτη φορά πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και για τις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής. Επίσης σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ αναμένονται και αύριο υψηλές θερμοκρασίες. Σε ισχύ για τις περιοχές όπου προβλέπεται πολύ υψηλός δείκτης επικινδυνότητας (4) οι αποφάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων σε δάση και "ευπαθείς" περιοχές...".
Ήξεραν πολύ καλά το τι μπορούσε να συμβεί, αφού το ίδιο το Δελτίο της Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για "πρώτη φορά πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, υψηλές θερμοκρασίες και απαγόρευση κυκλοφορίας".
Τι έκαναν λοιπόν την ώρα της καταστροφής; Εκκένωσαν έγκαιρα τις πληγείσες περιοχές; Πήγαν να διασώσουν άμεσα αυτούς που έπεσαν στην θάλασσα; Η απάντηση είναι δυστυχώς όχι και γι΄αυτό η Πατρίδα μας θρηνεί 88 νεκρούς μέχρι στιγμής.
Και ακόμα ούτε μία παραίτηση...


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου