ΜΠΑΡΑ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΥΜΝΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!


Μετά από τους ύμνους της κυβέρνησης της φράου Μέρκελ και σύσσωμου του γερμανικού κατεστημένου για την συγκυβέρνηση των προδοτών της Μακεδονίας μας, σειρά πήραν τα γερμανικά ΜΜΕ – τα ίδια που τα προηγούμενα χρόνια παρουσίαζαν τους Τσίπρα και Καμμένο ως… τέρατα που θέλουν να διαλύσουν την Ευρώπη. Τώρα τους αποθεώνουν!
Έτσι, η Süddeutsche Zeitung κάνει λόγο για «Λύση με τέσσερα γράμματα», όσα έχει το πρώτο συνθετικό του όρου «Βόρεια Μακεδονία», το οποίο στα γερμανικά είναι «Nord»: «Για αυτό το πρόθημα με τέσσερα γράμματα διεξαγόταν σκληρή μάχη επί 27 χρόνια. Αυτή αναμένεται τώρα να αποτελέσει παρελθόν. Επιτέλους! Σίγουρα, η λύση βρίσκεται ακόμη υπό αίρεση επειδή οι εθνικιστές εκατέρωθεν ενδέχεται να υψώσουν για άλλη μια φορά τις γροθιές τους. Οι δύο πρωθυπουργοί, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ, «πέτυχαν πράγματι ένα ιστορικό επίτευγμα, έκοψαν έναν γόρδιο δεσμό. Για τη Βόρεια Μακεδονία ο συμβιβασμός ανοίγει τον μέχρι σήμερα μπλοκαρισμένο από την Αθήνα δρόμο για ένταξη στο ΝΑΤΟ και αργότερα στην ΕΕ. Όμως και η Ελλάδα επωφελείται επειδή η επειγόντως απαραίτητη σταθεροποίηση της γειτονικής της χώρας είναι αυτονόητα προς το συμφέρον της. Εν μέσω οικονομικής κρίσης ανοίχτηκε ένα εθνικιστικό παράπλευρο μέτωπο, όπου απευθυνόταν κάλεσμα για μάχη ενάντια στο ιστορικό ξεπούλημα. Ο Τσίπρας θα πρέπει να ξανακλείσει αυτό το κακό πνεύμα στο μπουκάλι».
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung (που πρωταγωνιστούσε παλαιότερα στις επιθέσεις κατά των «λαϊκιστών» Τσίπρα και Καμμένου…), έχει τίτλο «Ο ηγέτης Τσίπρας». Πάρτε μια γεύση από την… αποθέωση που του επιφυλάσσει: «Με τη συμφωνία για το ονοματολογικό έχει καταστεί εφικτή μια λύση σε αυτή τη διένεξη. Με αυτή τη συμφωνία ο Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έχουν ήδη κατορθώσει κάτι που οι προκάτοχοί τους δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να κάνουν. Ό,τι άποψη κι αν έχει κανείς γι’ αυτόν, ο Τσίπρας απέδειξε ότι διαθέτει το θάρρος ενός ηγέτη. Γι’ αυτό αξίζει αναγνώριση και στήριξη».
Ισχύς τους η λατρεία των ανθελλήνων – Κάτω η συγκυβέρνηση των προδοτών!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου