ΜΠΑΡΑ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Διαλύθηκε το μόρφωμα του “Κινήματος Αλλαγής” - Σύσσωμη η ηγεσία του αποκόμματος υπέρ της προδοσίας της Μακεδονίας!


Διαλύθηκε το μόρφωμα του “Κινήματος Αλλαγής” - Σύσσωμη η ηγεσία του αποκόμματος υπέρ της προδοσίας της Μακεδονίας!
Κάτι παραπάνω από πολύ πιθανό πλέον είναι το ενδεχόμενο το νέο μόρφωμα εκλογικού χαρακτήρα που έστησε το κλεφτοπασόκ να μην καταφέρει τελικά να είναι προϊόν έστω και μιας εκλογικής χρήσης, καθώς στα όρια της ρήξης βρίσκονται στο Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ).
Το τελευταίο μαραθώνιο Πολιτικό Συμβούλιο με θέμα την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, το οποίο έληξε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί χρυσή τομή και για πρώτη φορά δεν εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση όπως συνηθιζόταν μέχρι σήμερα. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης το κλίμα ήτα ιδιαίτερα εκρηκτικό με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά να εκφράζει την άποψη πως η συμφωνία έχει σημεία τα οποία «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά».
Αντίθετα, τα υπόλοιπα μέλη του ανώτατου κομματικού οργάνου, οι κ. Γ. Παπανδρέου, Στ. Θεοδωράκης, Γ. Καμίνης, Θ. Θεοχαρόπουλος, αλλά και ο Ν. Ανδρουλάκης που συμμετείχε στην συνεδρίαση μέσω  skype ευρισκόμενος στο Στρασβούργο, παρά τις επιμέρους διαφορές τους κινήθηκαν στη λογική ότι πρόκειται για μια «καλή συμφωνία».
Το κλίμα ακολούθως αντί να εκτονωθεί άρχισε να επιδεινώνεται και να δίνει την αίσθηση πλήρους ρήξης. Του λόγου το αληθές φάνηκε στο βήμα της Βουλής, όπου οι διαφορές μεταξύ των δυο κοινοβουλευτικών αρχηγών που συναποτελούν το Κίνημα ήταν έντονες. Το κλίμα συνέχισε να είναι ηλεκτρισμένο.
Το απόγευμα της Πέμπτης πηγές του Ποταμιού απαντώντας σε διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας για το Πολιτικό Συμβούλιο, χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα λέγοντας πως «δεν είχαμε κατά  νου ότι θα επανασυστήσουμε ένα παρωχημένο μονοκρατικό μοντέλο». Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως «τα πέντε από τα έξι μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου υποστήριξαν την ίδια άποψη» και «η πρόεδρος, μόνη της, είχε διαφορετική άποψη». Πηγές της Χαρ. Τρικούπη απαντούσαν  στις διαρροές με «ουδέν σχόλιον». Για το θέμα της συμφωνίας πήρε δημοσίως θέση και ο Γ. Καμίνης, ο οποίος τη χαρακτήρισε «καλή», όπως και η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ. Θέση αναμένεται να πάρει δημοσίως και ο Γ. Παπανδρέου.
Αυτό το οποίο γίνεται αντιληπτό είναι ότι δεν υπάρχει το παραμικρό κλίμα ενότητας στο μόρφωμα του Κινήματος Αλλαγής, με την κατάσταση να είναι εκρηκτική και το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει στις εκλογές (γυρνώντας είτε στην αποτυχημένη συνταγή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είτε το ΠΑΣΟΚ μόνο του και οι υπόλοιποι να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη ΝΔ) να αποτελεί κάτι παραπάνω από πιθανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου