Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν διαδηλωτές οι οποίοι διαμαρτύρονται για την συμφωνία των Πρεσπών για τη «Βόρεια Μακεδονία», τη στιγμή που στη βόρεια Ελλάδα επικρατεί αναβρασμός κατά της κυβέρνησης.
Μετά τη συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης οι διαδηλωτές κατηφόρισαν στην οδό Εγνατίας, περνώντας από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν για το Λευκό Πύργο.
Νωρίτερα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και ενάντια της κυβέρνησης.
Τα συλλαλητήρια και οι συγκεντρώσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο με τους πολίτες να διατρανώνουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία με κάθε δυνατό τρόπο.
Στο σημείο, υπό το φόβο επεισοδίων, υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μπροστά από την είσοδο του υπουργείου είχαν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα.
 

Συλλαλητήρια και σε άλλες πόλεις

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, αναβρασμός για το Μακεδονικό υπάρχει και σε άλλες πόλεις όπου προγραμματίζονται συλλαλητήρια.
Συγκεκριμένα, για αύριο Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στην Κοζάνη στις 20:00  μετά από πρωτοβουλία πολιτών. Συλλαλητήριο ετοιμάζουν και πολιτιστικοί σύλλογοι στη Βεργίνα, ενώ την Πέμπτη οι πολίτες έχουν δώσει «ραντεβού» στο δασάκι της Αριδαίας στην Πέλλα. Κάτοικοι της περιοχής θα τοιχοκολλήσουν ψήφισμα στα γραφεία των βουλευτών της Πέλλας.
Την ίδια στιγμή υπάρχει προσκλητήριο για διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Αμφίπολη την 1η Ιουλίου.