ΜΠΑΡΑ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Έτοιμο προς άμεση παράδοση το πρώτο F-35 της Τουρκίας (φωτό)

Δείτε το πρώτο F-35 της Τουρκίας όπως εμφανίζεται στην πρώτη του πτήση στις ΗΠΑ στο πλαίσιο των δοκιμών


Έτοιμο προς άμεση παράδοση είναι το πρώτο μαχητικό F-35 πέμπτης γενιάς της Τουρκίας, παρά τις αντιδράσεις στο Κογκρέσο, σύμφωνα με τον τουρκικό ιστότοπο kokpit.aero. Η Τουρκία, βρίσκεται στις χώρες που συμμετείχαν στη συμπαραγωγή του συγκεκριμένου αεροσκάφους.

To υπερσύγχρονο F-35 με τα τουρκικά διακριτικά έκανε την πρώτη του παρθενική πτήση, με αμερικανό πιλότο, με αυτό να είναι το τελικό στάδιο δοκιμής πριν συμπεριληφθεί στο οπλοστάσιο της Άγκυρας. 

Türk F-35âi ilk uçuÅunu yaptı... KonuÅlanacaÄı yer belli oldu

Τα πρώτα μαχητικά θα πάνε στην βάση της Μαλάτειας, ενώ η παράδοση ως γνωστόν θα γίνει στις 21 Ιουνίου.

Tο F-35 ενσωματώνει χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότηταςπου το κάνουν δύσκολο να εντοπιστεί από αντίπαλα αεροσκάφη ή ραντάρ  (stealth) περιορίζοντας έτσι τη δυνατότητα του αντιπάλου να επιτεθεί ή να αμυνθεί αποτελεσματικά. Διαθέτει εσωτερικές αποθήκες οπλισμού προκειμένου να μην προσμετράται το ίχνος ραντάρ του οπλισμού στο συνολικό ίχνος του αεροσκάφους. Βέβαια το F-35 δύναται να φέρει οπλισμό και εξωτερικά, θυσιάζοντας έτσι όμως ως ένα βαθμό τη χαμηλή του παρατηρησιμότητα.

Türk F-35âi ilk uçuÅunu yaptı... KonuÅlanacaÄı yer belli oldu

Το F-35 φέρει το ραντάρ AN/APG-81, τύπου AESA, το οποίο θεωρείται κορυφαίων επιδόσεων. Επίσης διαθέτει το συστήματα στόχευσης EOTS και το σύστημα προειδοποίησης AN/AAS-37. Αυτά σε συνδυασμό με τους προηγμένους αισθητήρες δίνουν στον πιλότο μια εξαιρετική εικόνα του πεδίου μάχης.


Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου