ΜΠΑΡΑ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Αμετανόητη η Χριστοδουλοπούλου: «Θα επαναλάμβανα και σήμερα το ότι οι πρόσφυγες λιάζονται»!

Αμετανόητη η Χριστοδουλοπούλου: «Θα επαναλάμβανα και σήμερα το ότι οι πρόσφυγες λιάζονται»!

Παίζοντας με τη νοημοσύνη, τις αντοχές και τα βάσανα του Ελληνικού Λαού οι εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό να δηλώνουν περίπου ως περήφανοι για την χαοτική κατάσταση που έχουν δημιουργήσει (και) στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία σε συνέντευξη που έδωσε στα «Νέα» και με δική της (!) πρωτοβουλία ανέλαβε να μας επεξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε με την… θρυλική πλέον ατάκα «λιάζονται οι πρόσφυγες στην Ομόνοια».
Απολαύστε (…) την απάντησή της: “Όταν το είπα, ήταν λίγο μετά το Πάσχα του '15. Είχαν αρχίσει να αυξάνονται οι ροές από την Τουρκία και οι πρόσφυγες, εκτός από τα νησιά, να καταφτάνουν σε όλες τις πόλεις και ειδικά στην Αθήνα. Έτσι λοιπόν ένα πρωινό που δημοσιογραφικά ρεπορτάζ είχαν αρχίσει να υποδαυλίζουν αυτά τα αισθήματα, που όλοι πρέπει να προσπαθούμε να τα γλυκάνουμε, τότε λοιπόν γινόταν προσπάθεια να καλλιεργήσουν ένα αίσθημα φόβου λέγοντας ότι όλοι οι μετανάστες έχουν μαζευτεί στην Ομόνοια κι ότι μας «έπνιξαν». Τότε λοιπόν μου ζήτησαν να απαντήσω «Τι κάνουν οι μετανάστες στην Ομόνοια;».
Κατάλαβα αμέσως ότι υπήρχε μια περιφρόνηση στην ερώτηση, πως υπονοούσαν ότι οι μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στον δημόσιο χώρο. Και έτσι είπα ό,τι είπα. Είπα τη φράση «λιάζονται» απόλυτα συνειδητά και, παρ' όλη την επίθεση που έχω δεχθεί, αν μου έκαναν την ίδια ερώτηση, θα επαναλάμβανα ακριβώς το ίδιο, γιατί απέδιδε αυθεντικά  ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν δικαίωμα στον δημόσιο χώρο, όπως όλοι μας. Είχαν έρθει στην πατρίδα μας προκειμένου να ζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο, ή εδώ ή στην Ευρώπη, κι ότι έπρεπε όχι απλά να τους ανεχτούμε, αλλά να τους καλωσορίσουμε”.
Από το ύφος και το ήθος της απάντησής της είναι ολοφάνερο ότι η Χριστοδουλοπούλου βρίσκεται (και αυτή) εκτός και τόπου χρόνου σε σχέση με τις διαστάσεις και τις συνέπειες της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης. Μάλιστα, είναι σε τέτοιο βαθμό αμετανόητη για την τραγική επιλογή της να ξεστομίσει την συγκεκριμένη φράση, που την έκανε «σούργελο» στο Πανελλήνιο, ώστε με αναίδεια και θράσος δηλώνει ότι «αν μου έκαναν την ίδια ερώτηση, θα επαναλάμβανα ακριβώς το ίδιο»!
Η πρακτική εφαρμογή του «αλληλέγγυου» συνθήματος των απανταχού «δικαιωματάκηδων» που ακούει στο «Refugeeswelcome», αντανακλάται στο τελείωμα της λογικής που βρίσκεται στο αντίστοιχο τελείωμα της απάντησης της Χριστοδουλοπούλου, με το περιβόητο «έπρεπε όχι απλά να τους ανεχτούμε, αλλά να τους καλωσορίσουμε»! Αναιδής, άσχετη, αμετανόητη, ασόβαρη.
Τόσο η θεσμική της θέση, όμως, όπως και η ανάλογη θεσμική θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει το Ελληνικό Έθνος, όταν οι εθνομηδενιστές


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου