ΜΠΑΡΑ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των μοναχών της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου - ΒΙΝΤΕΟ


Ο Ηλίας Παναγιώταρος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με την επίκαιρη ερώτησή του για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης με την οποία οι μοναχοί διατάσσονται να εγκαταλείψουν την Ιερά Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος.
Ο Συναγωνιστής ανέδειξε το περιστατικό της κατάληψης του Κονακίου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στη Θεσσαλονίκη από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις που τελικά βρήκαν έναν μοναχό και δύο λαϊκούς, οι οποίοι βρίσκονταν εντός του Κονακίου και με λίγα λόγια κατεξευτελίστηκαν. Με το ψευδεπίγραφο πρόσχημα της εκτελέσεως δικαστικής αποφάσεως, ο δικαστικός επιμελητής –συγκεκριμένος δικαστικός επιμελητής, που έχει αναλάβει αυτή την υπόθεση και το 2013 και τώρα- επέδωσε στο Άγιο Όρος νέα απόφαση, την 116/5-6-2013 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής, με την οποία οι μοναχοί που ζουν για δεκαετίες εντός της συγκεκριμένης Μονής και στο Κονάκι, διατάσσονται να εγκαταλείψουν το Μοναστήρι του Αγίου Όρους.
Επί της ουσίας, όλη αυτή η δίωξη βασικό υποκινητή έχει μια καινούργια αδελφότητα από πέντε-έξι μοναχούς που λένεν ότι αυτή είναι η νόμιμη αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος και όχι οι εκατόν είκοσι μοναχοί, που αποτελούν την πολυπληθέστερη κοινότητα μοναχών σε μοναστήρι στο Άγιο Όρος.
Εδώ έχουμε ένα αναμφισβήτητο δεδομένο: Ότι ενώ η μνημόνευση του Πατριάρχη έχει σταματήσει από τη Μονή ήδη από το 1974 και ενώ άλλη μια φορά (επί υπουργίας Μπακογιάννη) είχε επιχειρηθεί εισβολή στο Αγ. Όρος, είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία της Μονής που εκδιώκονται μοναχοί με τέτοια αγριότητα. Απορίας άξιο είναι το γιατί η εκτέλεση της δικαστικής απόφασης εκτελείται ΤΩΡΑ και δεν εκτελέστηκε νωρίτερα ενώ έχουν γίνει δεκάδες αγωγές και μηνύσεις στην Μονή στο παρελθόν.
Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Χρυσής Αυγής επισήμανε ότι αν η Πολιτεία πράγματι «ενδιαφέρεται για τη νομιμότητα» τόσα χρόνια δεν έπρεπε να την παρακάμπτει αφήνοντας τους μοναχούς και λαϊκούς, παρά την απαγόρευση να εισέρχονται και να εξέρχονται αυτής παραπλεύρως.
Τέλος, αν η κυβέρνηση θέλει να μιλάει για «ανθρωπισμό» είναι απαράδεκτο να αφήνει να πεθαίνουν γέροντες της Μονής απαγορεύοντας να προσεγγίσει λιμενικό με γιατρό ή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου