ΜΠΑΡΑ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ραχήλ Μακρή:Οι μόνοι που δεν παραδέχονται ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο είναι οι εθνικοί εγκληματίες, που μετέτρεψαν τη χρηματοοικονομική κρίση σε δημοσιονομική , προκειμένου κάποιοι να κερδοσκοπούν

Συνέντευξη της δυναμικής πρώην βουλευτή Ραχήλ Μακρή στη Λίντα Τζουβάρα στο polispost

Είχατε μια δυναμική παρουσία στην πολιτική σκηνή από την πρώτη στιγμή που εκλεχθήκατε βουλευτής με τη δυνατότητα να είστε και μέλος του υπουργικού συμβουλίου σήμερα, ωστόσο προτιμήσατε να παραμείνετε πιστή στα όσα πρεσβεύατε και να βρεθείτε εκτός βουλής. Δεν θα μπορούσατε όμως να προσφέρετε περισσότερα στην κοινωνία από μια θέση ευθύνης, από το να είστε εκτός της πολιτικής;
Από το 2012 που εκλέχτηκα Βουλευτής, άσκησα συνεχή κοινοβουλευτικό έλεγχο υπέρ των πολιτών, όλων των πολιτών χωρίς παρωπίδες, χωρίς βλακώδεις ιδεολογικούς διαχωρισμούς σε δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς, χωρίς διακρίσεις και χωρίς να μπορεί να με κατηγορήσει κανένας ότι είχα το οποιοδήποτε προσωπικό όφελος.
Αυτός ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν μου άφησε χρόνο για να βάζω τα γεγονότα σε μικροπολιτική ζυγαριά, ποτέ δεν έκλαψα για να πάρω ένα υπουργείο, ποτέ δεν σταμάτησα να μιλάω για το καλό της «κομματικής πειθαρχίας» και της προσωπικής μου ανέλιξης.
Τρία χρόνια υπηρέτησα τους πολίτες σε μια πολιτική γραμμή εξασφάλισης της εθνικής αξιοπρέπειας, μέσω μιας κοινωνίας χωρίς ανθρωπιστική κρίση και μιας οικονομίας που δεν εξυπηρετεί τις τσέπες των ολιγαρχών κλέβοντας τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον μεροκαματιάρη, τον επιστήμονα, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον συνταξιούχο.
Μετά την εκδίωξη και διαγραφή μου από την ΚΟ των ΑΝΕΛ και την προκήρυξη εκλογών τον Γενάρη του 2015, ο Αλέξης Τσίπρας μου ζήτησε να συνεργαστώ με τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, για την υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.
13.000 πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης με επέλεξαν να τους εκπροσωπώ στην Βουλή. Η συντριπτική πλειοψηφία των εντολέων μου, ξεκαθάρισαν την πρόθεση τους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, εάν τους υποσχόμουν ότι θα παλέψω ενάντια στην οικονομική τελμάτωση του μνημονίου, εάν θα αποτελούσα φωνή για τα εθνικά θέματα, εάν θα διασφάλιζα τον δημόσιο πλούτο της Χώρας, εάν θα συνέχιζα να μάχομαι για τον τόπο μου, εάν δεν τους πρόδιδα.
Οι βουλευτές ασκούν την εξουσία από τον λαό για τον λαό και διασφαλίζουν ότι θα ελέγχουν την κυβέρνηση στην τήρηση των συμφωνηθέντων προεκλογικά.
Όταν ο Αλέξης Τσίπρας παραβίασε την διπλή εντολή που του έδωσε ο λαός στις 25 Ιανουαρίου και στις 5 Ιουλίου 2015, ήμουν εκεί και υπερασπίστηκα τους πολίτες και την εντολή τους.
Προαπαιτούμενα και μνημόνιο δεν ψήφισα. Δεν έβαλα την υπογραφή μου στις πράξεις παράδοσης της χώρας και του λαού μας. Δεν έβαλα την υπογραφή μου στην νομοθέτηση μέσω Βρυξελλών για την οικονομική μεγέθυνση των πολυεθνικών και πάλεψα για τα δημόσια αγαθά, για μια Δημόσια ΔΕΗ που θα είναι κερδοφόρα και τα χρήματα θα τα απολαμβάνουν οι πολίτες και όχι ο κάθε Μυτιληναίος που απαιτεί να αγοράζει ρεύμα κάτω του κόστους και να το πουλά σε τιμές πολλαπλάσιες της ΔΕΗ στη ΔΕΗ.
Ξεσκέπασα επιχορηγήσεις εκατομμυρίων ευρώ, με την δικαιολογία μια θέση εργασίας και αυτής μερικής απασχόλησης. Μέχρι και την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Βουλής κατέθετα Ερωτήσεις για τα νοσοκομεία των περιοχών του νομού Κοζάνης.
Για την είσπραξη εκατομμυρίων ευρώ οφειλετών μεγαλοεπιχειρηματιών που αρνούνται να πληρώσουν δημόσιες οφειλές. Με ρωτάτε γιατί δεν παρέμεινα σε κομματικά μαντριά για να ψηφίζω κοινωνιοκτόνα μέτρα, για να κόβω συντάξεις, για να υπηρετώ μια πολιτική που στερεί 200.000 παιδιά από τις θεραπείες τους, που οδηγεί πολίτες και παιδιά να καίγονται από κεριά και να πεθαίνουν από αναθυμιάσεις μαγκαλιών, την κοινωνία σε απόγνωση, νέους ανθρώπους να μεταναστεύουν για να βρουν μια δουλειά, πατεράδες να βάζουν τέλος στην ζωή τους από απόγνωση και όλα αυτά για μια καρεκλίτσα υφυπουργείου.
Είμαι περήφανη που δεν συμμετέχω στον έγκλημα που συντελείται σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας.
Είμαι περήφανη που πληρώνω το κόστος, έχοντας το θάρρος της γνώμης μου.
Που δεν είμαι Υπουργός «τουρίστας» με μηδενικό νομοθετικό έργο.
Είμαι περήφανη που δεν ενέδωσα στις πιέσεις να ψηφίσω τον κάθε «κομματικό ταγματάρχη» γιατί ήταν επιλογή «από πάνω», γιατί έπρεπε να ξεπληρώσω την χάρη που φαντάζονταν ότι μου έκαναν, που δεν ψήφισα νομοσχέδια βλαπτικά για την κοινωνία, νομοσχέδια που άνοιξαν παράθυρα στην αποφυλάκιση απατεώνων που κατέκλεψαν δημόσιο χρήμα και μετά να πάρω Κυβερνητική θέση.
Αυτές τις θέσεις ευθύνης τους τις χαρίζω.
Εκτιμάτε ότι οι εκλογές είναι η λύση στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει η χώρα;
Το αδιέξοδο στην χώρα προήλθε από την εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, από εκπροσώπους ενός πολιτικού συστήματος σάπιου από την διαπλοκή και την διαφθορά.
Το αδιέξοδο στην χώρα μας προήλθε από διεφθαρμένους ανίκανους πολιτικούς που παρέδωσαν τη νομισματική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χωρίς δικλίδες ασφαλείας ουσιαστικού ελέγχου.
Από κυβερνήσεις που παρέδωσαν τον έλεγχο των δημόσιων οικονομικών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Από ένα πολιτικό προσωπικό που ενστερνίζεται τη γερμανική αερομπουρδολογία για δημοσιονομική πειθαρχία χωρίς να σκέφτεται ότι στα κράτη μιας νομισματικής ένωσης που όλα βρίσκονται στην ίδια θέση, δεν μπορείς να μιλάς για πειθαρχία και θάνατο μιας κοινωνίας, εάν δεν υλοποιήσει εμμονικές πολιτικές λιτότητας.
Από αυτούς, που από το 2010 συνεχίζουν να λένε κουταμάρες που στοιχίζουν τη δουλειά, τη στέγη, τη ζωή σε πλειάδα συνανθρώπων μας, που δεν ξέρουν να διαβάσουν ένα εγχειρίδιο απλών οικονομικών και να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα.
Από αυτούς που ψηφίζουν και εφαρμόζουν νόμους που ο δημοσιονομικός σχεδιασμός δίνει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.
Από το πολιτικό προσωπικό που δεν θέτει ως προτεραιότητα, την αποκατάσταση των συνεπειών της ανθρωπιστικής λαίλαπας που επιφέρει τα εκατομμύρια των ανέργων, τα παιδιά τα οποία λιποθυμούν από ασιτία, την υγεία, την παιδεία, τους απολυμένους , τους συνταξιούχους, τους εξαθλιωμένους που βάζουν τέλος στη ζωή τους μη μπορώντας να αντέξουν την καθημερινότητα, την «καραμέλα» για ανάπτυξη που μας τσαμπουνάνε τόσα χρόνια.
Από το πολιτικό προσωπικό, που ως μόνη προτεραιότητα θέτει την αποπληρωμή του χρέους, του χρέους που είναι μη βιώσιμο, ενός χρέους που αποτελεί αποτέλεσμα κερδοσκοπίας και κραυγαλέων οικονομικών και πολιτικών σκανδάλων.
Ενός χρέους που το 2009 έφθανε τα 299 δισεκατομμύρια ευρώ, ήτοι το 129% του ΑΕΠ, έπειτα από σκανδαλώδεις αναθεωρήσεις από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία, για να φθάσει τα 321 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 176% επί του ΑΕΠ το 2013, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι οι βίαιες λύσεις που επιλέγουν μέσω αλλεπάλληλων μνημονίων δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του χρέους, αλλά οδηγούν σε ανθρωπιστική κρίση, σε εκτίναξη της ανεργίας, σε μείωση των μισθών, σε ρεκόρ αυτοκτονιών, σε κατάργηση εργατικών κατακτήσεων ενός αιώνα.
Από αυτούς που οδήγησαν στην καταστροφή δεκαπέντε χιλιάδων μικροομολογιούχων, τριών χιλιάδων υπαλλήλων της Ολυμπιακής, που είχαν αποζημιωθεί με ομόλογα.
Ασφαλιστικά ταμεία έχασαν 14 δισεκατομμύρια ευρώ, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, ΤΕΙ, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που διατηρούσαν αναγκαστικά τις καταθέσεις τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Από αυτούς που την ίδια ώρα που κατέστρεφαν.
Από την άλλη, ευνοούσαν τραπεζίτες που αποζημιώθηκαν για τις ζημιές που υπέστησαν από το κούρεμα ύψους 55% στα ομόλογα αξίας 56 δισεκατομμυρίων ευρώ που κατείχαν και κερδοσκόποι, όπως για παράδειγμα το Fairpoint, έβγαλαν 500 εκατομμύρια ευρώ στις πλάτες του ελληνικού λαού και εις υγείαν των Ελλήνων «κορόιδων» πολιτών.
Το αδιέξοδο προήλθε από εθνικούς εγκληματίες που πρόδωσαν τον λαό και κατέλυσαν το πολίτευμα.
Γι’ αυτό ο λαός πρέπει να ορθώσει το ανάστημα του, να πάψει να τους φοβάται και να αλλάξει αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα και να πάρει πίσω την εξουσία που του ανήκει.
Ποιες προϋποθέσεις θέτετε στο χώρο που πιθανόν να σας προσεγγίσει για να είστε ξανά υποψήφια ως βουλευτής;
Το ζητούμενο δεν είναι να είμαι εγώ υποψήφια. Απέδειξα στην πράξη ότι η Βουλή δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μένα.
Το ζητούμενο είναι να διαμορφωθεί ένας πολιτικός πυρήνας αντίστασης στην αναπόφευκτα αποτυχημένη μνημονιακή πολιτική της ύφεσης, της ληστείας των πολιτών από τους τραπεζίτες, τους πολιτικούς απατεώνες, της διαφθοράς 
Πιστεύετε ότι η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, κρίνοντας ως αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά, θα βάλει τάξη τελικά στο τηλεοπτικό πεδίο;
 Πέρασε ένας νόμος από την Βουλή και αυτός κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣΤΕ. Αυτό σημαίνει ότι η εκτελεστική εξουσία επιβάλει στην νομοθετική, δηλαδή στους βουλευτές πρόβατα την ψήφιση νόμων που δεν διαβάζουν και απλά ψηφίζουν για μια θέση στις λίστες και μια αποζημίωση.
Ας μην ξεχνάμε ότι καθήκον των βουλευτών είναι να διασφαλίζουν την προάσπιση του Συντάγματος και έχουν ως εργαλείο την επιστημονική επιτροπή της βουλής που εισηγείται με έκθεση της, την συνταγματικότητα ή μη των διατάξεων που καλούνται να ψηφίσουν. Η εκτελεστική εξουσία έχει καταλυθεί, η νομοθετική εξουσία έχει καταλυθεί και αν αναλογιστεί κανείς τον τρόπο με τον οποίο το ΣΤΕ αποφάσισε μετά από απειλές δικαστών και υποκλοπές από την κυβέρνηση προσωπικών δεδομένων λειτουργών της και η δικαστική εξουσία έχει καταλυθεί.
Ελεγχόμενη δικαιοσύνη δεν μπορεί να βάλει σε τάξη οτιδήποτε ποσό μάλλον να αποδώσει δικαιοσύνη. Τα κανάλια λειτουργούν σήμερα παράνομα, ανεξέλεγκτα.
Εκατομμύρια ευρώ δανείων με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου έχουν γίνει καπνός και φορτώθηκαν στις πλάτες των φορολογουμένων ενώ υπόδικοι καναλάρχες για κακουργήματα που αφορούν άπατες σε βάρος του ελληνικού δημοσίου που έστησαν με πολιτικούς, ασκούν προπαγάνδα υπέρ κομμάτων, υπέρ προσώπων, προκειμένου να χειραγωγούν την κοινή γνώμη, προκειμένου να οδηγούνται στην εξουσία και στα κέντρα λήψης αποφάσεων εκλεκτοί πολιτικοί που θα διαιωνίζουν το πλιάτσικο σε βάρος των Ελλήνων.
Η μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους πιστοποιείται πλέον και από το ΔΝΤ, που απειλεί με την έξοδό του από το πρόγραμμα αν δεν γίνει δεκτή η πρότασή του για αναδιάρθρωση του χρέους. Πιστεύετε ότι βαδίζουμε προς ένα νέο μνημόνιο ή ότι παρουσιάζεται μια νέα ευκαιρία για τη χώρα που θα μπορούσε να της δώσει κάποια οικονομική ανάσα αν τη χειριστεί σωστά η κυβέρνηση;
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραδέχτηκε την μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εδώ και χρόνια μέσω της παραδοχής των λαθών του για την ελληνική συνταγή.
Το ίδιο στην ουσία παραδέχτηκε και η ίδια η τρόικα των λαθών, αυτή που ήρθε να βάλει σε τάξη τη χώρα, αφού οι «εκλεκτοί» των κομμάτων αποδείχθηκαν ανίκανοι να διαχειρίζονται τόσα χρόνια τα οικονομικά της χώρας – διότι, βέβαια, τα έξοδα της διαπλοκής είναι πολύ μεγάλα και τα έσοδα δεν εισπράττονται – αυτοί που διαθέτουν «πείρα» και «τεχνογνωσία» βέβαια, οι αδέκαστοι, αυτά τα λαμόγια που ήρθαν και δεν ήξεραν ούτε τι θα πει δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής και μετά μίλησαν για λάθος!
Οι μόνοι που δεν το παραδέχονται είναι οι εθνικοί εγκληματίες, αυτοί που μετέτρεψαν τη χρηματοοικονομική κρίση σε ευκαιρία για κούρεμα, για καίρια χτυπήματα στο σύνολο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, μετατρέποντάς την σε δημοσιονομική κρίση, προκειμένου οι πιστωτές, αυτοί που αγόραζαν ομόλογα σε κλάσματα της αξίας τους και τα πλήρωναν με τον επιτυχημένο Υπουργό Οικονομικών τον κ. Στουρνάρα στο ακέραιο της αξίας τους, να ελέγχουν και τα δημοσιονομικά οικονομικά και να προστατεύουν τις τράπεζές τους για να μην χάσουν καμία δεκάρα από τα πανωτόκια τους και αυτό συνεχίσουν να κάνουν με τις υποτιθέμενες αποχωρήσεις από το πρόγραμμα για το οποίο υπέγραψε ο Τσακαλώτος, εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις 12 Ιουλίου του 2015, μετά από την σύμφωνη γνώμη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι, στην περίφημη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών, στις 6 Ιουλίου του 2015 για την οποία αρνήθηκαν να δώσουν στον λαό πρακτικά θεωρώντας τον ηλίθιο.
Το Δ.Ν.Τ, η τρόικα και η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία δουλεύουν τον λαό και εκβιάζουν με υποτιθέμενες αποχωρήσεις και εξόδους από νομίσματα, προκειμένου να βοηθήσουν τους αχυρανθρώπους τους στην αποικία να παπαγαλίζουν τη σωτηρία της χώρας και συνθήματα τύπου «Δεν θα γίνουμε Αργεντινή».
Κρίμα όμως, διότι δεν λένε στους Έλληνες πολίτες ότι, η Αργεντινή διέγραψε το 90% του χρέους της με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών της και ότι το λάθος είναι μόνο αυτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου