ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Από το πρώτο τραπέζι πίστα στο κελί

Δυστυχώς ο Αλέξης, όπως τον αποκαλούν οι δικοί του άνθρωποι, δεν διοχέτευσε την αδρεναλίνη του στους αγώνες ταχύτητας και στο 'επιχειρείν', κάτι που έκανε με επιτυχία στο παρελθόν ο πολυπρωταθλητής και επιχειρηματίας πατέρας του, Νίκος Αγγλούπας.
Αντ' αυτού προτίμησε έναν ξέφρενο τρόπο ζωής που τον οδήγησε στη φυλακή.
'Γεννήθηκε μέσα στα πλούτη και οι γονείς του τον μεγάλωσαν σαν πρίγκιπα. Θα μπορούσε να ήταν σήμερα ένας από τους νέους και πολλά υποσχόμενους επιχειρηματίες της χώρας, όμως αν και η ζωή στάθηκε ιδιαίτερα γενναιόδωρη απέναντί του, ο ίδιος είχε άλλη άποψη για το μέλλον του. Ζούσε στα άκρα, ξόδευε χωρίς μέτρο για γυναίκες, ακριβά αμάξια και μπουζούκια. Επέλεξε τον εύκολο δρόμο, ακριβώς τον αντίθετο από τον πατέρα του και τη μητέρα του, οι οποίοι ξεκίνησαν από το μηδέν και με σκληρή δουλειά δημιούργησαν σημαντική περιουσία και καλό όνομα στην κοινωνία. Η μεγάλη αδυναμία τους ήταν ο Αλέξης, το μοναχοπαίδι τους, στον οποίο δεν μπορούσαν να χαλάσουν χατίρι. Αυτό ήταν και το λάθος τους. Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό είναι μπλεγμένος, αλλά δεν είναι κακό παιδί. Εμπλεξε και παρασύρθηκε... Και μόνο το γεγονός ότι τον έπιασαν δείχνει πως δεν είναι πονηρός, δεν ξέρει να φυλάγεται. Εύχομαι αυτή η ιστορία να είναι μια ευκαιρία για να αλλάξει ζωή' λέει στο 'Εθνος της Κυριακής' φίλος της οικογένειας Αγγλούπα.
Την περασμένη Πέμπτη η Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποίησε τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των 38 συλληφθέντων, μελών της 'μαφίας των Ρομά' που έκλεβε σπίτια πλουσίων σε όλη την Ελλάδα.
Οι κατηγορίες
Ανάμεσα στις φωτογραφίες υπάρχει και εκείνη του Αλέξανδρου Αγγλούπα, ο οποίος κατηγορείται πως λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος και πληροφοριοδότης για τη συμμορία.
Ηδη από τον περασμένο Νοέμβριο ο 39χρονος επιχειρηματίας είχε οδηγηθεί στις φυλακές της Χίου. Οπως προκύπτει από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι αστυνομικοί τον είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση από τον Αύγουστο καταγράφοντας τις τηλεφωνικές συνομιλίες του. Στη δικογραφία αναφέρεται πως σε πολλές από αυτές τις συνομιλίες ο Αγγλούπας διαπραγματεύεται την αγορά κλεμμένων ρολογιών και κοσμημάτων, καθώς και τη μεταπώλησή τους. Στην απολογία του ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων πως δεν γνώριζε ότι είναι κλοπιμαία και παραδέχτηκε πως είχε επικοινωνία με δύο κατηγορουμένους, έχοντας όμως άγνοια πως ήταν εμπλεκόμενοι σε εγκληματική οργάνωση.
Τον Νοέμβριο του 2011 ο Αλέξανδρος Αγγλούπας είχε γίνει ξανά πρωτοσέλιδο όταν πυροβόλησε την αδελφή της συντρόφου του Ολγας Φαρμάκη, Γωγώ. Η 26χρονη ηθοποιός είχε τότε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμορραγία, φέροντας σοβαρό τραύμα στην αριστερή βουβωνική χώρα από σφαίρα, η οποία προήλθε από το όπλο του επιχειρηματία. Στις καταθέσεις τους τόσο η Ολγα Φαρμάκη όσο και ο Αλέξανδρος Αγγλούπας υποστήριξαν πως το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά λάθος όταν ο εκείνος πήγε να το βγάλει από το σακάκι του.
Ομως έναν μήνα αργότερα η Γωγώ Φαρμάκη, αφού συνήλθε, διέψευσε με την κατάθεσή της στις αστυνομικές αρχές τα περί ατυχήματος, δηλώντας πως ο επιχειρηματίας δεν την πυροβόλησε κατά λάθος, ενώ αποκάλυψε πως πριν από τον πυροβολισμό είχε προηγηθεί φιλονικία μεταξύ τους. Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας είχε αποδώσει τότε τον λόγο της οπλοφορίας του (κατείχε νόμιμη άδεια) στην αύξηση της εγκληματικότητας.
Οι φήμες
Και ενώ αυτή η ιστορία απασχόλησε αρκετά τον Τύπο, το 2014 κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του Αγγλούπα μαζί με τη Γωγώ Φαρμάκη και με φίλους τους να ποζάρουν χαμογελαστοί σε κοινή τους έξοδο σαν να μην είχε συμβεί τίποτα απολύτως. Οι φήμες έκαναν λόγο, τότε, πως πιθανότατα το θέμα λύθηκε με εξώδικο διακανονισμό μεταξύ των δύο πλευρών. Και μπορεί ο βίος και η πολιτεία του νεαρού Αγγλούπα να αποτελούν και σήμερα πρώτο θέμα στην ειδησεογραφία, λίγοι όμως γνωρίζουν την πραγματική ιστορία των γονιών του. Ο πατέρας του, Νίκος Αγγλούπας, υπήρξε πολυπρωταθλητής σε αγώνες αυτοκινήτου. Η εποχή των μεγάλων διακρίσεων ήταν για εκείνον μεταξύ 1983 και 1993. Αξίζει να αναφερθεί πως μεταξύ άλλων έχει κερδίσει δύο φορές (το 1983 και το 1990) την Ανάβαση Ριτσώνας. Πρόκειται για τον πιο σημαντικό αγώνα στην Ελλάδα μετά το Ράλι Ακρόπολις. Από τα χέρια του έχουν περάσει μερικά από τα ακριβότερα και εντυπωσιακότερα αγωνιστικά αυτοκίνητα εκείνης της περιόδου, όπως το Ford Sierra RS500 και το Lancia 037. Πανάκριβα αμάξια, που έφερε ο ίδιος από το εξωτερικό και τα οποία συνήθως κοσμούσε το λογότυπο της εταιρείας του, ΜΙΑ.
Ηδη από το 1976 ο Νίκος Αγγλούπας είχε δημιουργήσει το Angloupas Group που δραστηριοποιείται στον χώρο της γυναικείας ένδυσης με τις φίρμες Lucifair και ΜΙΑ. Μαζί με τη σύζυγό του, Τούλα, η οποία θεωρείται και η 'ψυχή' της επιχείρησης, κατάφεραν να αποκτήσουν μια μεγάλη περιουσία. Η εταιρεία τους στεγάστηκε σε ένα ιδιόκτητο πολυτελές κτίριο στην Ηλιούπολη. Βέβαια τα τελευταία χρόνια η παρατεταμένη οικονομική κρίση επηρέασε αρνητικά και το Angloupas Group μειώνοντας κατακόρυφα τα κέρδη του.
'Περισσότερο τους στενοχωρεί το θέμα του Αλέξη και όχι η κρίση. Ο Νίκος Αγγλούπας είναι ένας τζέντλεμαν, θρύλος στους αγώνες ταχύτητας και άνθρωπος γενναιόδωρος. Εκανε παρέα με τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της Ελλάδας και δεν είχε δημιουργήσει ποτέ σκάνδαλο. Είναι πολύ αθλητικός τύπος και πειθαρχημένος. Πέρα από τους αγώνες αυτοκινήτου λατρεύει και τις καταδύσεις. Από την άλλη, η Τούλα είναι μια πολύ δυναμική γυναίκα, η οποία εργαζόταν από το πρωί έως το βράδυ. Απέκτησαν μόνο ένα παιδί, τον Αλέξη, τον οποίο λατρεύουν και δύσκολα του έλεγαν όχι. Από μικρός ήταν ζωηρός, αλλά όλοι πιστεύαμε πως μεγαλώνοντας θα ηρεμήσει. Πριν από κάποια χρόνια άνοιξε ένα cafe-bar στο Μικρολίμανο, έτσι ήρθε σε επαφή και με τη νύχτα. Ισως από εκεί να ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση, γιατί δεν ήταν μαθημένος σε αυτόν τον κόσμο. Δυστυχώς, παρότι ο πατέρας του ήταν άνθρωπος που αγαπά τα σπορ, δεν μπόρεσε να τον επηρεάσει ώστε να ακολουθήσει τα χνάρια του. Γιατί αν το έκανε θα διοχέτευε εκεί την ενέργειά του και δεν θα ασχολιόταν με άλλα πράγματα. Ο Αλέξης είναι εξαιρετικός οδηγός, όμως δεν του άρεσαν οι αγώνες. Ισως γιατί απαιτούσαν πειθαρχία...' αναφέρει στο 'Εθνος' φίλος της οικογένειας.
Λάτρης του ωραίου
Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας οδηγούσε 'τέρμα τα γκάζια' και μόνο πανάκριβα αμάξια όπως η Porsche Carrera GT, ενώ κυκλοφορούσε πάντα με ωραίες γυναίκες. Η Γιάννα Νταρίλη, η Εύα Μιλλή, η Σάσα Μπάστα, η Ολγα Φαρμάκη είναι μόνο... μερικές από τις εντυπωσιακές κοπέλες που έχουν φωτογραφηθεί κατά καιρούς στο πλευρό του.
Λάτρης των μπουζουκιών, φρόντιζε πάντα να βρίσκεται στο πρώτο τραπέζι πίστα και συχνά επιδιδόταν σε 'ανελέητο' λουλοδοπόλεμο μην υπολογίζοντας τα χρήματα. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που εκείνος και η παρέα του ενεπλάκησαν σε φιλονικίες, αναστατώνοντας τα μαγαζιά στο πέρασμά τους. Φανατικός επισκέπτης της Μυκόνου τα καλοκαίρια, οι παπαράτσι τον έχουν απαθανατίσει πολλάκις στις μπροστινές ξαπλώστρες του Nammos, που αποτελεί αγαπημένο στέκι του.
Ζούσε γενικά μια ιδιαίτερα ξέφρενη και πολυτελή ζωή με ακριβά γούστα, γι' αυτό ?όχι άδικα? ο Τύπος τον αποκαλεί μπον βιβέρ.
Σήμερα μέσα στο κελί των φυλακών έχει αναγκαστικά προσαρμοστεί σε έναν άλλο τρόπο ζωής, λιγότερο λαμπερό. Πέρα από την οικογένειά του στο πλευρό του βρίσκεται η τελευταία σύντροφός του, Ολγα Ζαπουνίδη, μια εντυπωσιακή κοπέλα την οποία γνώρισε ως εργαζόμενη στην οικογενειακή επιχείρηση.
Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι το 2014 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στη βίλα της οικογένειας Αγγλούπα στη Βούλα. Εκείνη την ώρα στο σπίτι βρισκόταν μόνο η Τούλα Αγγλούπα, την οποία χτύπησαν και βασάνισαν. Τελικά οι ληστές αποχώρησαν με λεία που ξεπερνούσε τα 400.000 ευρώ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η μητέρα του επιχειρηματία έπεσε για δεύτερη φορά θύμα ληστείας. Λίγες ημέρες μετά την προφυλάκιση του γιου της ήρθε πάλι αντιμέτωπη με κουκουλοφόρους που μπήκαν στη μονοκατοικία της οπλισμένοι με μαχαίρια και κατσαβίδια. Η λεία των κακοποιών ήταν τώρα 5.000 ευρώ.
ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου