ΜΠΑΡΑ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ολυμπιακός - Κόροιβος 85-62

Ο δεύτερος γύρος άρχισε όπως ακριβώς τελείωσε και ο πρώτος για τον Ολυμπιακό, με εύκολη νίκη που τον διατηρεί πρώτο και αήττητο στην κορυφή της Stoiximan.gr Basket League. Οι 'ερυθρόλευκοι' επιβλήθηκαν με 85-62 του Κόροιβου και έφτασαν στο 14-0 στο πρωτάθλημα.
Το εντυπωσιακό όμως είναι πως ο Ολυμπιακός έφτασε σε αυτή τη νίκη με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να κάνει ρεκόρ καριέρας σε ασίστ τελειώνοντας με έξι ασιστ, αλλά και τον Ματ Λοτζέσκι να είναι ο πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας με 7 'σκουπίδια'! Κι όλα αυτά στη βραδιά που ο Βαγγέλης Μάντζαρης ξεπέρασε κατα μία τις 500 ασιστ στην καριέρα του στο πρωτάθλημα.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εν όψει και της δύσκολης εβδομάδας που ακολουθεί με τα τρία παιχνίδια σε λιγότερο από μία εβδομάδα, κράτησε εκτός αποστολής τους Κώστα Παπανικολάου και Πάτρικ Γιανγκ που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα φρόντισε να μοιράσει το χρόνο στους παίκτες του.
Από την άλλη ο Κόροιβος προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι τους, δίχως να... καταστρέψει του αντιπάλου όπως σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.
Και για περίπου έξι αγωνιστικά λεπτά κατάφερε να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό. Με τον Χολ να γεμίζει τις δύο ρακέτες και τους περιφερειακούς τους να βρίσκουν το μακρινό σουτ, ο Κόροιβος προηγήθηκε με 17-8 στο 6' με τρίποντο του Σταρκς.
Αυτό το +9 όμως έφερε την αντίδραση του Ολυμπιακού, που με τον Χολ στον πάγκο με τρία φάουλ πήρε στην πρώτη περίοδο επτά επιθετικά ριμπάουντ με αποτέλεσμα να τρέξει ένα σερί 13-0 σε τρία λεπτά και να προηγηθεί με 21-17 λίγο πριν ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος.
Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου κορυφαίο και λύσεις απ' όλους τους παίκτες του πάγκου, ο Ολυμπιακός δεν κοίταξε ξανά πίσω ανεβάζοντας σταδιακά τη διαφορά. Οι 'ερυθρόλευκοι' είχαν 15 παραπάνω ριμπάουντ, ενώ κράτησαν την τρίτη καλύτερη ομάδα σε ασιστ στη λίγκα μόλις στις 14 τελικές πάσες.
Οι γηπεδούχοι πήραν 42 πόντους από αιφνιδιασμό και δεύτερες προσπάθειες έναντι μόλις 24 ενώ οι παίκτες του πάγκου σκόραραν 46 πόντους τη στιγμή που αναπληρωματικοί του Ντίνου Καλαμπάκου προσέφεραν 16π.
Τα δεκάλεπτα: 25-19, 46-32, 65-49, 85-62
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 8, Σπανούλης 8 (2), Πρίντεζης 7 (1), Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 14 (2), Γκριν 9 (1), Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 16 (2), Ουότερς 6, Αγραβάνης 7 (1), Μιλουτίνοφ 8.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Καλαμπάκος): Μιλουτίνοβιτς 7 (1), Σταρκς 17 (1), Μιχάλογλου, Πόλαρντ 8, Χολ 14, Σαχπατζίδης, Σπυριδωνίδης, Μπεκρής, Ιωακειμίδης, Γκότσερ 12 (2), Σμιθ-Ριβέρα 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου