ΜΠΑΡΑ

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Στα όρια της εξαθλίωσης οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας-Κατέθεσαν προσφυγή στο ΣτΕ γιατί περιμένουν 4 χρόνια το εφάπαξ τους!


ste

Σε απόγνωση βρίσκονται οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας οι οποίοι εδώ και τέσσερα χρόνια είναι σε αναμονή για να λάβουν το εφάπαξ τους. Έτσι κατέθεσαν στο ΣτΕ προσφυγή σε βάρος του ταμείου του, δηλαδή του ΤΑΥΤΕΚΩ,
καταγγέλλοντας ότι αν πάρουν το εφάπαξ – για το οποίο δεν είναι, πλέον, σίγουροι- αυτό θα είναι μειωμένο και θα τους καταβληθεί με καθυστέρηση έξι ετών.
Οι 170 τραπεζοϋπάλληλοι έχουν εδώ και τέσσερα χρόνια αποχωρήσει από τη Εμπορική Τράπεζα και ορισμένοι από αυτούς δεν έχουν πάρει καν την σύνταξή τους, ενώ κανείς δεν έχει λάβει το εφάπαξ.
Μέχρι τώρα το εφάπαξ δινόταν στους τραπεζοϋπαλλήλους μόλις υπέβαλαν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση. Ωστόσο, το ΤΑΥΤΕΚΩ (διάδοχος του ΤΑΠΕΤΕ) με απόφασή του τροποποίησε τον κανονισμό με αποτέλεσμα το εφάπαξ, να δίνεται μόλις εγκριθεί και εκδοθεί η απόφαση συνταξιοδότησης και πάντα σύμφωνα με την λίστα προτεραιότητας εξόδου από την Τράπεζα που ήδη υπάρχει.
Οι τραπεζοϋπάλληλοι, πέραν των νομικών επιχειρημάτων που επικαλούνται στην προσφυγή τους, αναφέρουν ότι ήδη στην λίστα αναμονής είναι 115 συνάδελφοι τους και μετά ακολουθούν εκείνοι (170 άτομα), ενώ το ΤΑΥΤΕΚΩ έχει σήμερα κεφάλαιο για να καταβάλει το εφάπαξ μόνο σε 50 συνταξιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου