ΜΠΑΡΑ

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ – ΘΑΝΑΤΟΠΟΙΝΙΤΗΣ ΕΣΦΑΞΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΕ ΓΥΑΛΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ! “ΟΣΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΕΣ, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ…” (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)


domokos1

Όπως φαίνεται οι κρατούμενοι ήταν μεθυσμένοι την ώρα της αιματηρής συμπλοκής, στο κελί της Ε1 πτέρυγας των φυλακών Δομοκού. Σύμφωνα με πληροφορίες στο κελί που έγινε το φονικό βρέθηκε ένα μπουκάλι με τσίπουρο, το οποίο πιθανότατα είναι αυτό που φτιάχνουν οι κρατούμενοι ζεσταίνοντας πράσινο οινόπνευμα και το οποίο φυσικά είναι “δυναμίτης”.
domokos1
Ο 40χρονος που προσπάθησε να αμυνθεί με ένα σκουπόξυλο, δέχθηκε τα χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα και διακομίσθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Λαμίας.
Πληροφορίες λένε ότι ο τραυματίας κρατούμενος όταν ρωτήθηκε για την αιματηρή συμπλοκή, είπε ότι έπεσε και χτύπησε μόνος του, επιβεβαιώνοντας τον άγραφο νόμο των φυλακών “Όσα λιγότερα λες, τόσο περισσότερο θα ζήσεις…”
domokos2
Ο 32χρονος κρατούμενος που έχασε τη ζωή του, ήταν από τη Λάρισα και είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια φυλακή για συνέργεια σε απόπειρα ληστείας, για ληστεία κατά συναυτουργία και οπλοφορία κατ΄ εξακολούθηση.
Ο 40χρονος τραυματίας είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια για ληστεία και απλή σωματική βλάβη. Ο 48χρονος δράστης, ο οποίος φέρεται να έχει τρία διαφορετικά επίθετα, είχε καταδικαστεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
domokos3
Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι είχε αποφυλακιστεί και έδινε το “παρών”, αλλά επειδή παραβίασε τους όρους αποφυλάκισής του, τον Ιούνιο του 2013 οδηγήθηκε και πάλι στις φυλακές Δομοκού.
Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση
Τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης από αρμόδιο εισαγγελέα διέταξε το Υπουργείο, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της δολοφονικής επίθεσης από 48χρονο ισοβίτη του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού σε βάρος δυο συγκρατουμένων του, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός εξ αυτών, ηλικίας 32 ετών και τον βαρύ τραυματισμό του άλλου, ηλικίας 40 ετών.
Οι τρεις Έλληνες κρατούμενοι διέμεναν στο ίδιο κελί και για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους συνεπλάκησαν μεταξύ τους με αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα περί ώρα 03.15 π.μ.
Ο θάνατος του κρατουμένου ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 12 ετών και 4 μηνών για ληστεία κατά συναυτουργία και απόπειρα ληστείας ήταν ακαριαίος. Ο βαριά τραυματισθείς διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.
Προηγούμενη ενημέρωση:
Άγρια συμπλοκή κρατουμένων τα ξημερώματα στο σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού, με έναν άνδρα νεκρό και έναν ακόμη τραυματία. Δράστης ένας 48χρονος που έχει φυλακιστεί για ανθρωποκτονία…
Πρόκειται για τρεις Έλληνες κρατούμενους που έμεναν στο ίδιο κελί στην Ε΄ πτέρυγα των φυλακών Δομοκού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι τρεις άνδρες συνεπλάκησαν μεταξύ τους για προσωπικές διαφορές, στις 3:45′ τα ξημερώματα .
Στην άγρια συμπλοκή που ακολούθησε ο 48χρονος ισοβίτης έσφαξε με γυαλί τον 32 συγκρατούμενό του και τραυμάτισε σοβαρά τον τρίτο της παρέας, ηλικίας 40 ετών, ο οποίος διακομίσθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λαμίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρονος ήταν έγκλειστος για συνέργεια σε απόπειρα ληστείας, ενώ ο 40χρονος τραυματίας ήταν έγκλειστος για ληστεία.
Ο 48χρονος ισοβίτης είναι έγκλειστος για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου