ΜΠΑΡΑ

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Σενάρια για αλλαγή και μεταγραφή στον Παναθηναϊκό

Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΥΡΙΓΓΑ
Από τη στιγμή που ο πόλεμος με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα άρχισε να φαίνεται στον ορίζοντα, βγήκε στην επιφάνεια και μια φημολογία είτε για μεταγραφή είτε για είσοδο του Μπατίστ στο ρόστερ της Α1. Το όλο θέμα έχει μείνει στο επίπεδο των φημών.
Η αλήθεια είναι ότι ίσως ο Μπατίστ να χρειάζεται για τις μάχες με τους «ερυθρόλευκους» ή ίσως να χρειάζεται να γίνει μια μεταγραφή. Το θέμα, όμως, είναι περίπλοκο. Για παράδειγμα αν μπει ο Μπατίστ στη 12άδα, ποιος να βγει; Κάποιοι λένε ότι... αδύναμος κρίκος είναι ο Κάρι.
Αν βγει, όμως, ο Αμερικανός, τότε οι «πράσινοι» θα έχουν μια λύση λιγότερη στα γκαρντ, αλλά θα έχουν μια λύση περισσότερη στους ψηλούς. Αν, βέβαια... ξυπνήσει στη συνέχεια ο Παππάς, τότε ίσως τα δεδομένα να αλλάξουν και η... θυσία του Κάρι είναι φαντάζει λογική, αλλά και πάλι η ομάδα θα έχει έναν κοντό μείον. Οσο για μεταγραφή εδώ και τώρα, αυτό δοκιμάστηκε πέρσι με τους Κάρι, Γκουίν και πέτυχε μόνο με τον Κάρι.
Στήριξη σε Μπράμος, Κάρι
Ενα βασικό μέλημα του Φράγκι στα επόμενα ματς είναι η προσπάθεια «ανάστασης» των Κάρι, Μπράμος. Οι δυο παίκτες έχουν πάρει φόρα στην... κατηφόρα τελευταία. Ο Αλβέρτης έκανε ιδιαίτερη μνεία σε εκείνους μετά το παιχνίδι με το Ρέθυμνο, είπε ότι τους εμπιστεύεται και ξεκαθάρισε ότι δεν τρέχει κάτι.
Ο «πράσινος» τεχνικός θεωρεί ότι οι δυο παίκτες του περνάνε απλά μια περίοδο ντεφορμαρίσματος, διότι πρόκειται και για εξαιρετικά εργαλεία και για εξαιρετικούς σουτέρ, που δεν ξέχασαν ξαφνικά το μπάσκετ. Ετσι χρειάζονται στήριξη κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι για να... ξυπνήσουν.
«Ψαλίδι» στην ατομική πρωτοβουλία
Οι «πράσινοι» παίζουν πιο ελεύθερα επί Αλβέρτη και αυτό τους δίνει μια επιπλέον ώθηση σε κάποια ματς, αλλά σε κάποια άλλα αποδεικνύεται δίκοπο μαχαίρι και τους έχει πληγώσει. Ο Φράγκι δεν θέλει να περιορίσει τους παίκτες του αποκλειστικά μέσα στα συστήματα. Θέλει να παίρνουν φάσεις πάνω τους αν το κρίνουν, αλλά θέλει αυτό να γίνεται με μέτρο.
Ταχύτητα
Ο Αλβέρτης θέλει να συνεχίσει η ομάδα να τρέχει και να τρέξει ακόμα παραπάνω. Από την άλλη, όμως, θεωρεί ότι πολλές φορές η προσπάθεια να παίξει γρήγορα το «τριφύλλι» ή να πάει πάση θυσία σε αιφνιδιασμούς οδηγεί σε τραγικά λάθη και απαιτεί από τους παίκτες του να τραβάνε φρένο όταν κάτι δεν βγαίνει.
Διάρκεια στην άμυνα
Οι «πράσινοι» δείχνουν σε πολλά σημεία των αγώνων τους ότι η άμυνα αποτελεί το μεγάλο όπλο τους, αλλά έχουν σκαμπανεβάσματα και χρειάζονται πάση θυσία διάρκεια στο κομμάτι αυτό.
Ούκιτς

Ο Κροάτης ταλαιπωρείται ακόμα από τα κατάλοιπα των φετινών τραυματισμών του. Ο Φράγκι δεν θέλει να τον πιέσει 100% τώρα. Θέλει να τον φορμάρει σταδιακά, να του δώσει ανάσες και να τον έχει έτοιμο για τον Ολυμπιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου