ΜΠΑΡΑ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΜΑΤ εναντίον καθηγητών στα δικαστήρια της Ευελπίδων



Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ενώ αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη του συλληφθέντα καθηγητή Παύλου Αντωνόπουλου, γιατί συμμετείχε σε απαγορευμένη από την αστυνομία συγκέντρωση και για αντίσταση κατά της αρχής". Η ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, είχε καλέσει σε συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 11.30 και παναττική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Όπως ανέφερε στο Enet.gr ο γνωστός εκπαιδευτικός και ερευνητής Χρήστος Κάτσικας γύρω στις 12.30 αστυνομικοί επιτέθηκαν σε διαδηλωτές εκπαιδευτικούς και άλλους αλληλέγγυους όταν οι δεύτεροι διαμαρτυρήθηκαν γιατί τους απαγορεύτηκε η είσοδος στο χώρο.
 
Τότε οι αστυνομικοί πρόταξαν τις ασπίδες τους και χτύπησαν με κλωτσιές και γκλομπ διαδηλωτές με αποτέλεσμα κάποιοι να τραυματιστούν ελαφρά.
 
Έξω από τα δικαστήρια, όπως ανέφερε, είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 150 πολίτες ενώ μέσα στο κτίριο όπου πρόκειται να εκδικαστεί η υπόθεση βρίσκονταν περίπου 50 άτομα.
 
 
Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για πολιτική δίωξη και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «καταφεύγει σε κατασταλτική βία, για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης και για να συνεχίσει την πολιτική εξαθλίωσης του λαού που απαιτεί η Ε.Ε. και το ΔΝΤ». Όπως τονίζει, η απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων, λόγω των εκδηλώσεων για την ελληνική προεδρία, παραβαίνει στοιχειώδη συνταγματικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου