ΜΠΑΡΑ

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ο Λο, ο Πέτγουεϊ και οι δικλίδες ασφαλείας


Τα δεδομένα για Λο και Πέτγουεϊ. Ο Έισι που μπορεί να λείψει από δύο μήνες έως και για το υπόλοιπο της σεζόν, ο Μπρεντ που αν δεν ξεπεράσει το πρόβλημα του θα χειρουργηθεί και οι Κόλινς-Μουν που θα διεκδικήσουν την θέση τους στο ρόστερ.
Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός απέκτησε τους Μάρντι Κόλινς και Τζαμάριο Μουν, δεν σημαίνει αυτόματα πως...τελείωσε η σεζόν για τους Έισι Λο και Μπρεντ Πέτγουεϊ, ούτε και τερματίστηκε η συνεργασία μαζί τους. Λο και Πέτγουεϊ παραμένουν μέλη της ομάδας και στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν θεραπεία ώστε να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν.
Δείχνοντας γρήγορα αντανακλαστικά, οι Πειραιώτες ενίσχυσαν το ρόστερ τους με τους Μάρντι Κόλινς και Τζαμάριο Μουν, λόγω ότι ήθελαν να αντικαταστήσουν, τουλάχιστον προσωρινά, τους τραυματίες Έισι Λο και Μπρεντ Πέτγουεϊ, καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (βάσει μπάτζετ και διαθεσιμότητας παικτών) τα κενά που παρουσιάστηκαν στην ομάδα, τόσο στα γκαρντ, όσο και στην ερυθρόλευκη φροντ-λάιν, ενόψει της συνέχειας τους ανταγωνιστικού και απαιτητικού TOP-16.

Λο: από 2 μήνες έως και την σεζόν!

Πως έχουν τα δεδομένα με την κατάσταση της υγείας των Έισι Λο και Μπρεντ Πέτγουεϊ; Ο Αμερικανός γκαρντ αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στο αριστερό του γόνατο, πρόβλημα το οποίο είχε από το παρελθόν όταν και αγωνιζόταν στο ΝΒΑ, αλλά πλέον δεν γίνεται να ξεπεραστεί με θεραπεία και ήταν αναγκαίο να μπει στο χειρουργείο για επέμβαση, ώστε να γιατρευτεί και να γίνει καλά το πόδι του.

Η αισιόδοξη εκτίμηση κάνει λόγο ότι ο Έισι Λο θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση (αφού κάνει επέμβαση) σε διάστημα οκτώ εβδομάδων, δηλαδή σε περίπου δύο μήνες. Λόγω όμως ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι "ευαίσθητο" και χρειάζεται προσοχή, υπάρχει και η άσχημη εκδοχή, καθώς είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν! Περισσότερα αφού χειρουργηθεί και κατά την διάρκεια της αποθεραπείας που θα ακολουθήσει.

Πέτγουεϊ: Ένα μήνα έξω με θεραπεία και αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση του πάει για χειρουργείο

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ ταλαπωρείται με κήλη, ένας ύπουλος τραυματισμός ο οποίος χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις, συνεχίζει να νιώθει πόνους στο συγκεκριμένο σημείο ειδικά ύστερα από κάθε άλμα, με τις ενοχλήσεις να φτάνουν έως και το πόδι του, και θα συνεχίσει ακολουθώντας με προσοχή θεραπευτική αγωγή, ώστε να γλιτώσει το χειρουργείο. Έτσι, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον ένα μήνα.

Ο αλτικός φόργουορντ αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Είχε αισθανθεί ενοχλήσεις στο ματς κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα (19/12) στην Πολωνία, ενώ η τελευταία του συμμετοχή ήταν στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο (23/12), στο οποίο αγωνίστηκε ελάχιστα αφού δεν ήταν έτοιμος, έχοντας μάλιστα κάνει ένεση. Από την στιγμή που οι ενοχλήσεις συνεχίζονται, οι ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να ξεκουράσουν τον παίκτη για το επόμενο διάστημα, ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή ενδυνάμωσης. Αν η κατάσταση του όμως δεν βελτιωθεί στο επόμενο διάστημα, τότε είναι δεδομένο πως ο παίκτης θα χειρουργηθεί.

Οι δικλίδες ασφαλείας και οι αλλαγές στους ξένους

Ένα ερώτημα που δημιουργείται, είναι ότι στο ενδεχόμενο που όλα πάνε καλά με τους τραυματίες και αναρρώσουν σύμφωνα με τις αισιόδοξες προβλέψεις, έχοντας αμφότεροι επιστρέψει στην αγωνιστική δράση τον Μάρτη, τότε τι θα γίνει με τους Μάρντι Κόλινς και Τζαμάριο Μουν; Καταρχάς, να τονίσουμε πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός βάζει πάντα διάφορες δικλίδες ασφαλείας στα συμβόλαια που κάνει, οπότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Δηλαδή, από το να συνεχίσουν αμφότεροι έως το τέλος της σεζόν, αναλόγως και με την πορεία της ανάρρωσης των Λο και Πέτγουεϊ, μέχρι και να αποχωρήσουν πριν την ολοκλήρωση της χρονιάς.

 Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πως θα είναι στην υγεία τους στο επόμενο διάστημα οι Λο και Πέτγουεϊ, αλλά (δώστε βαρύτητα σε αυτό) και από το πόσο χρήσιμοι θα παρουσιαστούν οι Κόλινς και Μουν. Αν οι δύο νέοι παίκτες του Ολυμπιακού εξοικειωθούν γρήγορα στην ομάδα και κάνουν πράγματα και θαύματα στο παρκέ, τότε θα κερδίσουν την θέση τους στο ρόστερ. Παρομοίως, αν εξελιχθούν σε περιπτώσεις... Ντορόν Πέρκινς, θα φύγουν πριν την ώρα τους. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Πάντως, να τονίσουμε πως οι Πρωταθλητές Ευρώπης ήθελαν τώρα να κάνουν την (τουλάχιστον προσωρινή) αλλαγή ξένου με την προσθήκη του Μουν αντί του Πέτγουεϊ, λόγω ότι στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στην Ελλάδα επιτρέπονται τρεις αλλαγές και δύο στον δεύτερο γύρο. Όσον αφορά τον Μουν, γνωρίζουν πως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον πρώτο γύρο της Euroleague, αλλά στο επόμενο διάστημα που θα προπονηθεί με την ομάδα, κάνοντας και μία μίνι προετοιμασία, ζητούμενο τους είναι να παρουσιαστεί πανέτοιμος στον δεύτερο γύρο, όταν και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής, δηλαδή στο ματς Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου