ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Ζάεφ ξεφτιλίζει Τσιπροκαμμένους: Μας πουλάτε το όνομα δίχως αλλαγή Συντάγματος και erga omnes

«Χαστούκι» Ζάεφ στους συριζαίους: Ούτε Σύνταγμα, ούτε «αλυτρωτισμό», ούτε… erga omnes θα πάρετε!
Σύμφωνα με τον Σύριζα και τη ΝΔ στην διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό των Σκοπίων, η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει όνομα, εθνικότητα και γλώσσα και να εξασφαλίσει το erga omnes της ονομασίας και την απάλειψη αλυτρωτικών διατάξεων από το Σύνταγμα των Σκοπίων.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ζάεφ, τίποτα εκ των δύο δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Συγκεκριμένα, συνέντευξή του στο RFE/RL, που δημοσιεύτηκε σήμερα ο Ζάεφ ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε αλλαγή στο Σύνταγμα της χώρας του είναι δυνατή μόνο μετά από δημοψήφισμα.
Και επειδή τόσο οι αλυτρωτικές συνταγματικές διατάξεις, όσο και το συνταγματικό όνομα της χώρας βρίσκονται εκεί μέσα, οι συριζαίοι δεν θα πάρουν τίποτε από αυτά. Ο Ζάεφ στις διαπραγματεύσεις θα φροντίσει να πάρει διαβεβαιώσεις για το όνομα, την γλώσσα και την εθνικότητα και θα πάει σε ένα δημοψήφισμα που θα χάσει.
Έτσι, οι διαπραγματεύσεις θα περάσουν σε έναν νέο γύρο με εντελώς διαφορετικά δεδομένα. Πλέον οι σκοπιανοί θα έχουν κατοχυρωμένο το όνομα, την εθνικότητα και την γλώσσα και πλέον θα διαπραγματεύονται για να κάνουν το “Gorna Makedonija” σκέτο “Makedonija”.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου