ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Στην Θράκη ο Σύριζα φτιάχνει γενίτσαρους για τον Ερντογάν: Τα παιδιά των Πομάκων θα διδάσκονται τούρκικα στα νηπιαγωγεία!

Στην Θράκη ο Σύριζα φτιάχνει γενίτσαρους για τον Ερντογάν: Τα παιδιά των Πομάκων θα διδάσκονται τούρκικα στα νηπιαγωγεία!

Παρά τις συνεχείς προκλήσεις, οι συριζαίοι προχωράνε κανονικότατα όλα τα δώρα τους προς τον σουλτάνο Ερντογάν. Μπορεί δύο Έλληνες αξιωματικοί να βρίσκονται όμηροι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης και χθες μόλις ο Ερντογάν να κατηγόρησε τους Έλληνες για το τουρκικό έγκλημα του εμπρησμού της Σμύρνης, όμως το πρόγραμμα του Υπουργείου «Παιδείας» για τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία προχωρά κανονικότατα.
Συγκεκριμένα, με απόφαση Γαβρόγλου, η οποία πάρθηκε λίγο πριν την 25η Μαρτίου, τέθηκαν σε λειτουργία τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία στην Θράκη, τα οποία διδάσκουν στα παιδιά των Πομάκων την τουρκική γλώσσα, σε μία προσπάθεια του ελλαδικού κράτους να δημιουργήσει γενίτσαρους εναντίον του.
Παρά το γεγονός ότι η μειονότητα δεν αποτελείται από τούρκους, αλλά από Έλληνες Πομάκους, οι οποίοι έχουν ως δεύτερη γλώσσα την πομάκικη ντοπιολαλιά τους, οι ανθέλληνες του Υπουργείου διέταξαν να διδάσκονται τα τούρκικα, προφανώς για να μην πέφτει στο κενό η προπαγάνδα των οργάνων του προξενείου.
Τόσο η τοπική κοινωνία, όσο και οι δάσκαλοι βρέθηκαν απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή απόφαση, αλλά αυτό δεν είχε καμία σημασία για τον Γαβρόγλου και τους λοιπούς συριζαίους, αφού αυτό ευχαρίστησε τους «βουλευτές του Ερντογάν», με αποτέλεσμα ο Ζεϊμπέκ να χαρακτηρίσει «πολύ σωστή» την πρωτοβουλία του Υπουργείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου