ΜΠΑΡΑ

Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Επίθεση με φορτηγό και «άρωμα» τζιχαντ στην Γερμανία: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες ο έως τώρα απολογισμός

Επίθεση με φορτηγό και «άρωμα» τζιχαντ στην Γερμανία: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες ο έως τώρα απολογισμός

Σε πλήθος ανθρώπων έπεσε ένα ημιφορτηγό στην πόλη Μύνστερ στη δυτική Γερμανία, κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία. Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, χωρίς να διευκρινίζει τους αριθμούς, οι οποίοι με τις έως τώρα πληροφορίες ανέρχονται στους τέσσερις νεκρούς και 30 τραυματίες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ημιφορτηγό έπεσε στους θαμώνες του καφέ-εστιατορίου «Kiepenkerl», που θεωρείται από τα γνωστότερα του ιστορικού κέντρου του Μύνστερ και βρίσκεται στον πεζόδρομο της παλιάς πόλης. 
Παρότι, η… αντιρατσιστική αστυνομία της Γερμανίας δεν παρέχει πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη για… προφανείς λόγους, το γεγονός ότι οι έρευνες προσανατολίζονται στον εντοπισμό εκρηκτικών και συνεργών, μαζί με το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές είχαν προειδοποιήσει για αιματοκύλισμα μεσούσης της χριστιανικής εορτής της Λαμπρής, οδηγήσει αβίαστα σε συμπεράσματα.
Το γεγονός ότι ο δράστης αυτοκτόνησε με την χρήση όπλου, απλώς έρχεται να προστεθεί στα περί ισλαμικής τρομοκρατίας και αποκλείει τα περί δυστυχήματος. Είναι βέβαιο πως αν ο δράστης της επιθέσεως είναι τζιχαντιστής αυτό θα σημάνει την άμεση παύση παροχής πληροφοριών από πλευράς της γερμανικής αστυνομίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου