ΜΠΑΡΑ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ακτινογραφία Κουπονιού Σαββάτου (31/3/2018)











Διαβάστε συνοπτικά στατιστικά, ειδήσεις και εκτιμήσεις για τα σημαντικότερα παιχνίδια του κουπονιού του Σαββάτου. 

  1. ΠΟΧΑΝΓΚ – ΟΥΛΣΑΝ
Πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα πραγματοποιεί η Ποχάνγκ παραμένοντας αήττητη μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές (2-1-0). Εκ διαμέτρου αντίθετη η μέχρι τώρα πορεία της Ουλσάν, η οποία δεν παύει να απογοητεύει καθώς μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Βάσει των όσων έχουν παρουσιάσει οι δύο ομάδες ο άσος έχει προβάδισμα, το 2,00 δε συνιστά πάντως σε καμία περίπτωση ευκαιρία και ειδικά από τη στιγμή που έχει μεσολαβήσει διακοπή.

  1. ΓΙΕΓΙΟΥ ΓΙΟΥΝ. – ΣΟΥΓΟΝ
Σημάδια βελτίωσης ύστερα από μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων εμφάνισε η  Γιεγιού (1-1-1), η οποία έσπασε το ρόδι σε μια απρόσμενη μάλλον στιγμή επικρατώντας εκτός έδρας της Ουλσάν (0-1). Δεν μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει το διπλό επί της Νταεγκού (0-2) η Σουγόν (1-1-1), θα πρέπει μάλιστα να είναι και ικανοποιημένη που δεν έχασε υποδεχόμενη την Ποχάνγκ, στο 87’ το «χρυσό» γκολ (1-1). Τριπλή στα μάτια μας το ματς, δεν υπάρχει λόγος να μπλέξουμε.

  1. ΣΕΝΤΑΪ – Β-ΒΑΡΕΝ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Αήττητη μετά το πέρας των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών παραμένει η Σεντάι (2-2-0), αναμφίβολα πρόκειται για μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος με την αμυντική της λειτουργία να παίρνει όλα τα εύσημα. Δύσκολη αποδεικνύεται για τη Ναγκασάκι (0-2-2) η μετάβαση από τη δεύτερη κατηγορία στα μεγάλα σαλόνια, το παλεύει πάντως δείχνοντας πως θα βασιστεί ως επί το πλείστον στη δύναμη της έδρας της ώστε να μαζέψει πόντους (δύο ισοπαλίες εντός). Οι γηπεδούχοι τον πρώτο λόγο αλλά το 1,90 του άσου δε μας λέει και πολλά.

  1. ΣΙΜΙΖΟΥ – ΓΙΟΚΟΧΑΜΑ ΜΑΡΙΝΟΣ
Εξαιρετική πορεία διαγράφει μέχρι στιγμής η Σιμίζου (2-2-0), αν εκμεταλλευόταν κιόλας την έδρα της (0-2-0 εντός) τότε θα βρισκόταν σε ακόμα πιο ευνοϊκή θέση. Την παρθενική της νίκη για φέτος πανηγύρισε η Γιοκοχάμα Μαρίνος (1-1-2) στο τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή, θύμα της η απογοητευτική Ουράβα και μάλιστα εκτός έδρας (0-1). Αμυντικά αναξιόπιστοι οι γηπεδούχοι αλλά με το εύκολο γκολ, δε διαφέρει πολύ ως ομάδα η Γιοκοχάμα κι έτσι στρεφόμαστε στο GG του 1,80.

  1. ΤΟΚΥΟ – ΓΚΑΜΠΑ ΟΣΑΚΑ
Μπορεί να αγνοούσε το «τρίποντο» έπειτα από τρεις αγωνιστικές έχοντας πραγματοποιήσει ισάριθμες κακές εμφανίσεις, ωστόσο κόντρα στη Σονάν η Τόκιο (1-1-2) παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένη με το αποτέλεσμα να τη δικαιώνει (1-0). Μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της σεζόν αποτελεί μέχρι στιγμής η Γκάμπα, τα λέει όλα το γεγονός πως παραμένει ακόμα χωρίς νίκη (0-1-3) αν και για να είμαστε δίκαιοι, στην ισοπαλία με αντίπαλο την Κασίβα έβγαλε αρκετά θετικά στοιχεία (2-2 εντός). Μόνο προς όφελος τους μπορεί να λειτούργησε η διακοπή για τους φιλοξενούμενους, χωρίς η Τόκιο να είναι κάτι τρομερό το Χ2 (1,75 / Bet365) μπορεί να παιχτεί.

  1. ΚΑΣΙΜΑ – ΣΑΠΟΡΟ
Άμεση ήταν η αντίδραση της Κασίμα (2-1-1) για την απρόσμενη ήττα από τη Χιροσίμα (0-1), ακόμη κι αν δεν εντυπωσίασε σημασία έχει ότι έφυγε με το διπλό από την έδρα της «ζημιάρας» Τόσου (0-1). Την πρώτη της νίκη για φέτος πήρε η Σαπόρο (1-1-2), η οποία έδειξε χαρακτήρα κόντρα στη Ναγκασάκι «κλέβοντας» τους τρεις βαθμούς στο 94’ (2-1). Χωρίς περιθώρια στραβοπατήματος αν δε θέλουν να χάσουν κι άλλο έδαφος στην κατάταξη οι γηπεδούχοι, στο χέρι τους να εκμεταλλευθούν τις δεδομένες αμυντικές αδυναμίες του αντιπάλου ωστόσο το 1,60 του άσου κρίνεται ανεπαρκές.

  1. ΜΠΡΙΣΜΠΕΪΝ ΡΟΑΡ – ΣΕΝΤΡΑΛ ΚΟΑΣΤ ΜΑΡΙΝΕΡΣ
Το Μπρισμπέιν (3-2-8 εντός) έμεινε στο 2-2 με το Φοίνιξ εκτός έδρας, παρότι προηγήθηκε νωρίς σχετικά. Στο -1 από τα πλέι-οφ πλέον, σε αρκετά μέτρια κατάσταση. Οι Μάρινερς (1-5-6 εκτός) είναι και τυπικά αδιάφορη πλέον, έχει τρεις σερί ήττες, πιο πρόσφατη με 1-2 από το Σίδνεϊ. 10 γκολ παθητικό στις τρεις αυτές ήττες. Σωστό το 1,60 του άσου.

  1. ΓΙΕΟΝΜΠΟΥΚ – ΣΑΝΓΚΓΙΟΥ ΣΑΝΓΚΜΟΥ
Άμεση ήταν η αντίδραση της Γιεονµπούκ (2-0-1) για την απρόσμενη ήττα από την Ιντσεόν (3-2), τα… σπασμένα πλήρωσε η προβληματική Σεούλ (2-1). Προσγείωση στην πραγματικότητα υπέστη η Σανγκγιού (1-0-2) μετά το μεγάλο διπλό επί της Ουλσάν (0-2), θύτης της η Γκανγκβόν (2-1). Τεράστια η διαφορά ποιότητας που χωρίζει τις δύο πλευρές, το 1,47 του άσου μπορεί να μπει σε κάποια δυάδα.

  1. ΝΤΑΕΓΚΟΥ – ΓΕΟΝΑΜ
Προβληματίζει σε αυτό το πρώιμο στάδιο της σεζόν η Νταεγκού (0-1-2) όντας μαζί με την Ουλσάν η μόνη ομάδα που δεν έχει βρει ακόμα δίχτυα, όχι πάντως ότι αμυντικά τα πηγαίνει καλύτερα. Ήττα με κάτω τα χέρια υπέστη η Γεονάμ (1-0-2) υποδεχόμενη τη νεοφώτιστη Γκιεονγκνάμ (1-3), μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός πως έχει δεχθεί τα περισσότερο γκολ από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Θα αρκεστούμε στο να δώσουμε προβάδισμα στην έδρα.

  1. ΚΑΒΑΣΑΚΙ – ΧΙΡΟΣΙΜΑ
Από εκεί που σταμάτησε πέρσι συνεχίζει η πρωταθλήτρια Καβασάκι (3-1-0), μετά τις πρώτες τέσσερις «στροφές» οδηγεί την κούρσα έχοντας υποστεί μόνο ένα στραβοπάτημα ενάντια στη Σονάν (1-1 εντός). Συγκάτοικος της στην κορυφή η ομάδα-έκπληξη, Χιροσίμα, η οποία έχει βάλει στόχο να επιστρέψει στην ελίτ μετά από δύο χρόνια «φαγούρας». Το απόλυτο για τρεις αγωνιστικές, υποδεχόμενη την Ιβάτα στο τελευταίο ματς πριν τη διακοπή στερήθηκε λύσεων στην επίθεση (0-0). Ποιότητα κι εμπειρία είναι τα στοιχεία που καθιστούν φαβορί για τη νίκη την Καβασάκι, από εκεί και πέρα όμως ο άσος θα έπρεπε να δινόταν αρκετά παραπάνω από 1,75. Στην κόντρα και το +0,75 ασιατικό διπλό η αξία (1,85 / Bet365).

  1. ΤΣΑΝΓΚΤΣΟΥΝ ΓΙΑΤΑΪ – ΚΟΥΑΝΓΚΤΣΟΟΥ ΡΦ
Δεν κατάφερε να δικαιώσει το φαβοριτισμό της η Τσανγκτσούν (0-2-1) απέναντι στη Ρενέ χάνοντας δύο βαθμούς (1-1 εντός), την πρώτη της ήττα υπέστη η Κουανγκτσόου ΡΦ (2-0-1) αδυνατώντας να κοιτάξει στη μάτια τη Σανγκάη ΣΙΠΓ για παραπάνω από ένα δεκάλεπτο (2-0 στο 9’, 2-5 τελικό). Με πολλά θέματα στην άμυνα αμφότερες (7 και 9 γκολ παθητικό αντίστοιχα σε τρεις αγώνες), δίκαιο το 1,87 του GG & over 2,5 (Stoiximan).

  1. ΜΕΛΜΠΟΥΡΝ ΒΙΚΤΟΡΙ – ΣΙΔΝΕΪ ΓΟΥΟΝΤΕΡΕΡΣ
Η Μέλμπουρν Βίκτορι (4-3-5 εντός) μετά από δύο σερί νίκες, έχασε με 1-0 από το Περθ εκτός έδρας. Δεν έπαιξε άσχημα, μπορούσε να πάρει τον πόντο της ισοπαλίας. Οι Γουόντερερς του Σίδνεϊ (3-5-5 εκτός) έχασε ξανά μετά από δύο με το 3-0 από τη Μέλμπουρν Σίτι. Έπαιξε άσχημα, δεν άξιζε φυσικά τίποτα παραπάνω. Στο 1,70 ο άσος είναι οριακά αποδεκτός.

  1. ΤΟΣΟΥ – ΝΑΓΚΟΓΙΑ
Σκούρα τα βρήκε η Τόσου (1-2-1) υποδεχόμενη την Κασίμα, το πάλεψε κι ενδεχομένως να άξιζε το βαθμό όμως η ποιοτική υπεροχή του αντιπάλου αποδείχθηκε καταδικαστική (0-1). Τέσσερις αγωνιστικές χρειάστηκε να περάσουν ώστε η νεοφώτιστη Ναγκόγια να υποστεί την πρώτη της ήττα (2-1-1), λίγο-πολύ αναμενόμενη εξέλιξη αν αναλογιστούμε πως αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Καβασάκι (0-1). Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, δεν υπάρχουν περιθώρια για επιλογή σημείου, πάμε παρακάτω.

  1. ΤΣΕΡΕΖΟ ΟΣΑΚΑ – ΣΟΝΑΝ ΜΠΕΛΜΑΡΕ
Κουβαλώντας κούραση από το μεσοβδόμαδο ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ η Τσερέζο (0-3-1) απέτυχε να σταθεί όρθια στην έδρα της Κόμπε (2-0). Πρώτη ήττα και για τη Σονάν (1-2-1), η οποία πήγε για… τουρισμό στο Τόκιο χάνοντας από την ομώνυμη ομάδα πολύ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 1-0. Υπερέχουν ποιοτικά οι γηπεδούχοι αλλά μέχρι στιγμής δεν αποδίδουν βάσει των πραγματικών τους δυνατοτήτων, αντίθετα οι νεοφώτιστοι αφήνουν αρκετά καλές εντυπώσεις, συνεπώς το 1,57 του άσου κρίνεται κάτι παραπάνω από ανεπαρκές.

  1. ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΡΟΜΑ
Μία σταθερά αξιόλογη πορεία πραγματοποιεί στο φετινό Καμπιονάτο η Μπολόνια, αποκτώντας από νωρίς μία απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη (+10) και ουσιαστικά αγωνίζεται για την τιμή της μέχρι το τέλος της σεζόν, έχοντας αποδείξει πολλάκις ότι είναι σκληρό καρύδι. Από την άλλη, η Ρόμα πήρε μία σημαντική ένεση ψυχολογίας χάρη στις τρεις συνεχόμενες νίκες που πέτυχε στο πρωτάθλημα (3-0-0) και την πρόκριση της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ (θα αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα την Τετάρτη), με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει ένα μικρό προβάδισμα στη μάχη της τετράδας (+5). Σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που διαθέτουν ευχέρεια στο σκοράρισμα, το GG (1,80/ Bet365) φαντάζει μία καλή επιλογή.

  1. ΜΑΛΑΤΙΑ ΣΠΟΡ – ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ

Σε φάση κοιλιάς δείχνει να μπαίνει η Μαλάτιασπορ, η οποία γνώρισε δεύτερη σερί ήττα, βαριά αυτή τη φορά με 4-1 στην έδρα της Τραμπζονσπόρ. Διατηρεί διαφορά ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ εντός έδρας μετράει ρεκόρ 5-4-4. Η Γκεντσλέρ παρότι έδειξε να ξυπνάει και να κερδίζει έδαφος στην μάχη της παραμονής, λίγο πριν τη διακοπή χαλάρωσε και με ένα κακό σερί είναι και πάλι στα τελευταία στρώματα. Η διακοπή της έδωσε όσο χρόνο χρειαζόταν για να ανασυνταχθεί, με τη νίκη της να έχει τον πρώτο λόγο στο γεμάτο 2,20 της Bet365.

  1. ΧΙΡΟΝΑ – ΛΕΒΑΝΤΕ
Εντυπωσιάζει με την πορεία της η Χιρόνα, δεν είναι μόνο η βαθμολογική της θέση που κερδίζει το θαυμασμό αλλά και το εξαιρετικό ποδόσφαιρο που αποδίδει στα παιχνίδια της. Η Λεβάντε αντέδρασε με δύο σερί νίκες μετά την αλλαγή προπονητή και βγάζει πολύ πάθος στο παιχνίδι της. Αμφότερες οι ομάδες χρειάζονται βαθμούς, η Χιρόνα είναι ανώτερη και πολύ δυνατή στην έδρα της (έξι σερί νίκες) αλλά ο άσος κινείται σε απαγορευτικά επίπεδα, πάμε παρακάτω. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

  1. ΧΑΪΝΤΕΝΧΑΪΜ – ΙΝΓΚΟΛΣΤΑΝΤ
Η Χαϊντενχάιμ (7-2-4 εντός) ντούμπλαρε τις ήττες της και έφτασε τα τέσσερα χωρίς νίκη (0-2-2). 2-1 από τη Χολστάιν Κίελ στο πιο πρόσφατο. Δεν έπαιξε καθόλου καλά, δεν άξιζε τίποτα παραπάνω και μάλιστα το σκορ την ευνοεί. Ντεφορμέ στα πιο πρόσφατα, βγάζει και κόπωση. Η Ίνγκολσταντ (5-5-4 εκτός) μετά από πέντε χωρίς νίκη (0-2-3) και γενικά κακή εικόνα και άσχημη αγωνιστική φάση, κέρδισε με 4-2 την Ντιναμό Δρέσδης με δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Ήταν αρκετά καλύτερη και παρότι είχε σε κάποια σημεία κενά, άξιζε και πήρε το τρίποντο. Στο 2,00 το διπλό δεν έχει καμία αξία.

  1. ΝΤΟΥΙΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ
Η Ντούισμπουργκ (4-5-4 εντός) παρότι μείωσε στο τέλος σε 3-2 με την Άιντραχτ Μπραουνσβάιγκ και τελικά έφτασε το τρίτο σερί ματς με ήττα, δεν έπαιξε καλά και σωστά ηττήθηκε για ένα ακόμα ματς. Η Καϊζερσλάουτερν (3-1-9 εκτός) έμεινε στο 1-1 με τη Σαν Πάουλι εντός έδρας, ήταν λίγο καλύτερη και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αλλά έπρεπε να είναι λίγο πιο αποτελεσματική. Πάσο ή κόντρα.

  1. ΝΤΙΝΑΜΟ ΔΡΕΣΔΗΣ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ
Η Ντιναμό Δρέσδης (5-3-5 εντός) με δύο γκολ στις καθυστερήσεις έχασε με 4-2 από την Ίνγκολσταντ εκτός έδρας, δεν έπαιξε καθόλου καλά εκτός από λίγα λεπτά που ισοφάρισε από 2-0. 3-0-3 στα έξι τελευταία. Η Νυρεμβέργη (7-3-3 εκτός) έφτασε τα τέσσερα σερί ματς χωρίς ήττα (0-2-2), 1-1 με την Ντάρμσταντ στο πιο πρόσφατο, ήταν πάντως αρκετά καλύτερη και άξιζε τη νίκη, αλλά ήταν άστοχη και δεν άξιζε κι άλλο τέρμα. Δίκαιο το οριακό σετ, πάσο.

  1. ΑΧΜΑΤ ΓΚΡΟΖΝΙ – ΣΚΑ ΧΑΜΠΑΡΟΦΣΚ
Με 2/2 ήττες επέστρεψε από τη χειμερινή διακοπή η Αχμάτ (0-1 από Άρσεναλ Τούλα εκτός, 0-3 από ΤΣΣΚΑ εντός), πλέον έφτασε μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη και θα πρέπει να συνέλθει άμεσα ώστε να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Μόνο ήττες και για τη ΣΚΑ εντός του 2018 (0-0-3 με τέρματα 0-5), στους 11 πόντους η απόσταση της από τα μπαράζ σωτηρίας, στην πράξη φαίνεται αδύνατο να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό, τουλάχιστον δεν φαίνεται να τα έχει παρατήσει. Έξι συνεχόμενες ήττες έχουν συμπληρώσει μακριά από το σπίτι τους οι φιλοξενούμενοι, μας φαίνεται δύσκολο να αποφύγουν ακόμα μια, παρόλα αυτά η νίκη της Αχμάτ προσφέρεται σε υπερβολικά χαμηλές τιμές, στις οποίες δεν εντοπίζεται η παραμικρή αξία.

  1. ΑΜΚΑΡ ΠΕΡΜ – ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ
Δίχως γκολ έμεινε στα δυο παιχνίδια της έπειτα από τη χειμερινή διακοπή η Άμκαρ, παρόλα αυτά ήταν ανταγωνιστικότατη τόσο κόντρα στη Ζενίτ (0-0 εκτός), όσο και με την Άρσεναλ Τούλα (ήττα με 0-2 εντός), βέβαια παραμένει σε θέση απευθείας υποβιβασμού. Στην κορυφή της κατάταξης η Λοκομοτίβ, στο +5 από τους διώκτες της (και με ένα ματς λιγότερο), απαλλάχθηκε από το «βραχνά» του Γιουρόπα Λιγκ και πλέον φαντάζει ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Στην έδρα της Λοκομοτίβ θα διεξαχθεί το ματς, λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου της Άμκαρ, επομένως οι πρωτοπόροι είναι το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη κόντρα σε μια, ούτως ή άλλως, περιορισμένων δυνατοτήτων ομάδα όπως Άμκαρ, όμως το 1,40 της νίκης τους είναι ανεπαρκές και δεν γίνεται να μας απασχολήσει.

  1. ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ – ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ
Ηρωικό 0-0 απέσπασε η Μάδεργουελ από τη Σέλτικ, σε ένα ματς που έμεινε από το πρώτο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, διατήρησε έτσι ζωντανές τις ελπίδες της να προλάβει την εξάδα, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -6 από τη Χαρτς έχοντας ένα ματς λιγότερο. Η Ρέιντζερς είχε ανάγκη το break μίας εβδομάδας, αφού οι δύο σερί εντός έδρας ήττες από Σέλτικ (2-3) και κυρίως Κιλμάρνοκ (0-1) έδειξαν να την αποσυντονίζουν, προς το παρόν πάντως παραμένει 2η. Εκτός έδρας αποδίδει όλο το χρόνο σαφώς καλύτερα (11-2-2, 13/15 over 2,5). Νίκη θέλει η Μάδεργουελ για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της εξάδας, σταθερά παραγωγική η Ρέιντζερς εκτός “Άϊμπροξ”, πάμε στο over 2,5 (1,83).

  1. ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
Πολύτιμη νίκη για την Κρίσταλ Πάλας στο πλαίσιο της 31ηςαγωνιστικής, υπέταξε εκτός έδρας τη Χάντερσφιλντ με 0-2 και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί επτά αγωνιστικών χωρίς νίκη.

Έφτασε μ’ αυτόν τον τρόπο τους 30 βαθμούς έπειτα από 31 ματς, αποκτώντας αέρα δύο πόντων απ’ την επικίνδυνη ζώνη. Εντός έδρας πάντως έχει κερδίζει μόνο ένα απ’ τα έξι πρόσφατα (1-2-3, συνολικά 4-5-6). Αμφίβολοι Ζαχά (εξτρέμ), Τόμκινς (στόπερ) και Σόρλοθ (φορ), εκτός Πάντσεον (εξτρέμ), Νταν (στόπερ), Γουίκαμ (φορ), Μπακαρί Σακό (εξτρέμ) και Σλουπ (μπακ).

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε το εντός έδρας ματς της Λίβερπουλ κόντρα στη Γουότφορντ, όπου οι «κόκκινοι» πανεύκολα έφτασαν στη νίκη με σκορ 5-0. Απόλυτος πρωταγωνιστής για ακόμη μία φορά ο Σαλάχ που σημείωσε καρέ!

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, έχοντας αποκτήσει μια σεβαστή διαφορά (+7 αλλά με ματς περισσότερο) απ’ την πέμπτη Τσέλσι. Στο 8-3-4 το φετινό εκτός έδρας ρεκόρ της Λίβερπουλ. Εμρέ Τσαν (μέσος) και Γκόμες (μπακ) θα απουσιάσουν. Ακολουθεί την Τετάρτη ο προημιτελικός με τη Σίτι στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν είναι χαμένη από χέρι η Πάλας, ειδικά τώρα που η -σχετικά άνετη βαθμολογικά- Λίβερπουλ έχει το μυαλό της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με το ανάλογο ρίσκο πάμε στο 2,60 του 1Χ (Bet365).

  1. ΧΕΝΑΝ ΤΖΙΑΝΙΕ – ΝΤΑΛΙΑΝ ΕΡΜΠΙΝΓΚ
Το πάλεψε στην έδρα της πρωταθλήτριας  Κουανγκτσόου Εβεργκράντε η Χενάν (1-0-2) αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω από το να υποστεί απλώς μια τιμητική ήττα (1-0). Τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς ο απολογισμός της νεοφώτιστης Νταλιάν στα μεγάλα σαλόνια, παρά τις ακριβές προσθήκες μοιάζει -προς το παρόν τουλάχιστον- ανίκανη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Σωστά μοιρασμένο το σετ, δε βρίσκουμε κάποια επιλογή με αξία.

  1. ΓΚΟΥΟΑΝ ΠΕΚΙΝΟΥ – ΜΠΕΪΖΙΝΓΚ ΡΕΝΕ
Σαν σίφουνας πέρασε η Γκουοάν (2-0-1) από την έδρα της Νταλιάν, το τελικό 0-3 δεν αφήνει άλλωστε περιθώρια παρερμηνείας των πεπραγμένων. Κερδίζει τις εντυπώσεις σε αυτό το πρώιμο στάδιο της σεζόν η νεοφώτιστη Ρενέ (1-1-1), στο πιο πρόσφατο απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία από την Τσανγκτσούν (1-1). Πιο αμφίρροπο απ’ ότι δείχνει το σετ, βάσει των όσων έχουν παρουσιάσει μέχρι στιγμής οι δύο ομάδες το GG μπορεί να αποτελέσει επιλογή (2,00 / Bet365).

  1. ΣΑΝΓΚΑΗ ΣΕΝΧΟΥΑ – ΧΕΜΠΕΪ ΖΧΟΝΓΚΖΙ
Σεφτέ στις νίκες έκανε την προηγούμενη αγωνιστική η Σανγκάη Σενχούα (1-1-1) φεύγοντας με το διπλό από την έδρα της προβληματικής Γκουιζού (0-1). Αντίθετη πορεία διέγραψε η Χεμπέι (1-1-1) καθώς ηττήθηκε για πρώτη φορά πέφτοντας θύμα της Σαντόνγκ (1-2). Ποιοτικότερο σύνολο οι φιλοξενούμενοι όμως τα αποτελέσματα δεν το πιστοποιούν καθώς αμυντικά έχουν αρκετά θέματα να λύσουν, δεν περιμένουμε να έχουν αλλάξει και πολλά με το ματς να πληροί τις προϋποθέσεις για να σημειωθούν πολλά τέρματα.

  1. ΙΕΝΑ – ΣΒΙΚΑΟΥ
Η Ίενα (7-6-2 εντός) παρότι είχε την κατοχή με την Βίρτσμπουργκ δεν μπόρεσε να πάρει καν τον πόντο και έχασε δίκαια με 1-2, μάλιστα πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το σκορ. Είχε τις φάσεις αλλά η αντίπαλος ήταν πιο εύστοχη και σκόραρε με μεγαλύτερη ευκολία. Δεν έχει καθαρίσει ακόμα την παραμονή. Η Τσβικάου (2-6-7 εκτός) αν και στο +11 δεν είναι σίγουρη ακόμα, αλλά δύσκολα να μπλέξει. Τέσσερα χωρίς νίκη (0-3-1), παίζει για τον πόντο στα περισσότερα, το ίδιο αναμένουμε σε ακόμα ένα. Το Χ στο 3,30 είναι καλή επιλογή.

  1. ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ – ΠΡ. ΜΟΥΝΣΤΕΡ
Η Κάρλσρούη (12-3-0 εντός) μετά από τρεις σερί νίκες, έμεινε στο 0-0 με τη Βίρτσμπουργκ εκτός έδρας. Καλή σχετικά, θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη. 4-2-0 στα τελευταία, στην έδρα της πάντως είναι εξαιρετική και αήττητη. Η Πρέουσεν Μούνστερ (3-4-8 εκτός) έφτασε τα πέντε χωρίς ήττα (2-3-0) με τις δύο σερί νίκες της. Πιο πρόσφατη αυτή με 2-0 επί της Ουντερχάκινγκ, αρκετά ανώτερη και δίκαια νίκησε. Καμία αξία στο 1,55 του άσου, πάσο.

  1. ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΚΟΛΩΝΙΑΣ – ΜΕΠΠΕΝ
Η Φορτούνα Κολωνίας (9-3-3 εντός) ντούμπλαρε τις ήττες της με το 1-2 από την Έρφουρτ. Ντεφορμέ στα τελευταία παιχνίδια της, έχει μείνει πίσω για την υπόθεση της ανόδου και δύσκολα να μπορέσει να φτάσει ξανά στην τρίτη θέση των μπαράζ. Η Μέπεν (3-6-6 εκτός) είναι καιρό χωρίς νίκη, 0-4-2 στα τελευταία έξι. 0-0 με την Πάντερμπορν, αρκετά μέτρια συνολικά, σχετικά αδιάφορη. Χαμηλός ο άσος στο 1,70.

  1. ΒΕΧΕΝ – ΚΙΚΕΡΣ ΒΟΥΡΖ.
Η Βέχεν (10-3-2 εντός) με έξι συνεχόμενες νίκες, 1-4 επί της Τσέμνιτσερ με ανατροπή στο πιο πρόσφατο, είναι στη θέση που οδηγεί στα μπαράζ και με τη φόρμα που έχει χτυπήσει δείχνει να μπορεί και την απευθείας άνοδο φυσικά. Σε εξαιρετική φάση, με πολύ δυνατή έδρα. Η Βίρτσμπουργκ (6-3-6 εκτός) με τη νίκη με 2-1 επί της Ιένα παραμένει τυπικά με λιγοστές ελπίδες μπαράζ αν και όλοι ξέρουν ότι δεν μπορεί να φτάσει την τρίτη θέση. 2-3-1 στα τελευταία έξι. Στο 1,80+ ο άσος έχει νόημα και αποτελεί επιλογή μας.

  1. ΟΣΝΑΜΠΡΙΚ – ΧΑΝΣΑ ΡΟΣΤΟΚ
Η Όσναμπρικ (6-5-4 εντός) μετά από τρεις σερί ήττες έμεινε στο 4-4 με την Έρφουρτ εκτός έδρας, ματς ροντέο μέχρι να γίνει 4-4, στο τέλος έσκασαν αμφότερες. Η Χάνσα Ρόστοκ (7-2-6 εκτός) ντούμπλαρε τις ισοπαλίες της με το 0-0 με την Ιένα, δεν είναι καλά, δεν μπόρεσε να κυνηγήσει ως το τέλος την τρίτη θέση. Εβδομάδες χωρίς νίκη (0-3-3 στα τελευταία έξι). Οριακό φαβορί η γηπεδούχος, δεν θα μπλέξουμε.

  1. ΑΑΛΕΝ – ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ
Η Άαλεν (9-5-2 εντός) έμεινε στο 2-2 με τη Τσβικάου και πρακτικά ξέρει και η ίδια ότι η χρονιά έχει τελειώσει γι’ αυτήν και θα παίξει πιο ελεύθερα και άνετα στη συνέχεια. Η Πάντερμπορν (8-4-3 εκτός) παραμένει στην κορυφή χωρίς όμως να έχει διαφορά ασφαλείας (+3), έξι δίχως ήττα στο πρωτάθλημα (3-3-0). 0-0 στην έδρα της Μέπεν στο πιο πρόσφατο, μέτρια εμφάνιση. Υψηλό το 1Χ στο 2,00.

  1. ΤΣΕΜΝΙΤΣΕΡ – ΣΟΝΕΝΧΟΦ
Η Τσέμνιτσερ (6-3-6 εντός) μετά την τεσσάρα από τη Βέχεν με 1-4 εντός έδρας παρότι είχε προηγηθεί, είναι στο -7 από τη σωτηρία. Σε αρκετά δύσκολη κατάσταση πλέον. Η Σόνενχοφ (5-3-8 εκτός) μετά από δύο σερί ματς χωρίς νίκη, έχασε με 0-3 από τη Χάλεσκερ, κάκιστη και δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό της σωμένη στο +11. Ματς για late και μόνο, βέβαια η Σόνενχοφ μπορεί να κάτσει και στην ισοπαλία.

  1. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Από δύο κολλητές ήττες προέρχεται ο Παναιτωλικός που έχασε δίκαια στη Ξάνθη με 1-0, αυτή ήταν η μόλις δεύτερη ήττα του επί Δέλλα (4-2-2) και υποδέχθηκε με καλό μάτι τη διακοπή καθώς προερχόταν από τρεις πολύ άσχημες εμφανίσεις. Έχει μείνει στο -6 από την πεντάδα και οι ελπίδες του μειώθηκαν σημαντικά, έχει ευνοϊκό πρόγραμμα μέχρι το φινάλε όμως κυνηγάει ένα θαύμα πλέον, με μόλις πέντε αγωνιστικές να απομένουν. Μετράει μόλις τέσσερις νίκες στο Αγρίνιο (4-3-5), εκεί επιβλήθηκε στα δύο πιο πρόσφατα απέναντι σε ομάδες της ουράς. Eκτός πλάνων έχουν τεθεί οι τραυματίες Ροντρίγκες, Ουίλιαν, Άργκους, Ρότσα αλλά και ο Μπεχαράνο που έχει προσβληθεί από ίωση, λίγο-πολύ είναι μαθημένος να παίζει με απουσίες που τον επηρεάζουν ανασταλτικά.
Ένας μήνας έχει περάσει από τον τελευταίο αγώνα του ΠΑΣ που σε ένα ανοιχτό ματς είχε αποσπάσει 1-1 στην Κέρκυρα, έχοντας ένα ματς λιγότερο είναι στο -5 από την πέμπτη θέση που αποτελεί τον στόχο του. Στα τελευταία επτά έχει ηττηθεί μόνο από τον ΠΑΟΚ (3-3-1) ενώ εκτός έδρας πουλάει ακριβά το τομάρι του (3-4-5), σκόραρε σε 7/8 πιο πρόσφατα ταξίδια του ενώ ανεξαρτήτως έδρας έχει τις περισσότερες ισοπαλίες στην κατηγορία (12/24). Τιμωρημένος είναι ο Καρανίκας, τραυματίας ο Σολτάνι, κανείς δεν επηρεάζει ιδιαίτερα.
Χωρίς ιδιαίτερο άγχος οι δύο ομάδες κυνηγάνε την πέμπτη θέση, για να τα καταφέρουν χρειάζονται ένα μεγάλο αποτέλεσμα και πρακτικά αμφότερες είναι υποχρεωμένες να κυνηγήσουν τη νίκη. Ο Παναιτωλικός επί Δέλλα έχει διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο και σκοράρει ευκολότερα, ο ΠΑΣ έχει το γκολ εκτός έδρας όμως φέτος σπάνια κρατάει το μηδέν στην άμυνα. Πριν τη διακοπή θα πηγαίναμε στο καλοπληρωμένο GG (2,00), τώρα υπό το φόβο της απώλειας αγωνιστικού ρυθμού θα περιμένουμε για μια ευνοϊκότερη γραμμή στα γκολ στο live.

——.     ΣΠΑΡΤΗ – ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ
Με νέο τεχνικό στον πάγκο της θα παραταχθεί η Σπάρτη που προέρχεται από 5/7 ήττες με αποτέλεσμα να βρεθεί στο +6 από τη ζώνη, είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά στην έδρα της (6-2-3) όμως ακολούθησαν μερικά περίεργα αποτελέσματα. Ο Κισσαμικός είναι στο +11 από τη ζώνη και δείχνει να έχει χαλαρώσει καθώς τρέχει 0-1-3 σερί. DNB άσος στο 1,83, οι Κρητικοί είναι άνετοι βαθμολογικά, η Σπάρτη θέλει μια νίκη για να ξεκολλήσει από το τέλμα.

  1. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1891 – ΟΦΗ
Η Παναχαϊκή προέρχεται από ήττα στη Δράμα (2-0) και έχοντας γκελάρει σε 3/4 τελευταία έχασε το τρένο της ανόδου (-10), πλέον την ενδιαφέρει να κρατήσει την τρίτη θέση, είναι στο +4 από τη Δόξα. Ο ασταμάτητος ΟΦΗ επιβλήθηκε με ανατροπή του Εργοτέλη (4-2) και με 13-0-1 σερί είναι ισόβαθμος με τον Άρη στην κορυφή, επιθετικά σκορπίζει τρόμο σκοράροντας κατά ριπάς ενώ μετράει τέσσερα σερί διπλά με 12-1 τέρματα. Σωστά μοιρασμένο στη μέση το ματς, η Παναχαϊκή θα παίξει το τελευταίο της χαρτί για άνοδο και οφείλει να επιτεθεί, ο ΟΦΗ σκοράρει για πλάκα. Η αναμέτρηση πιθανώς θα έχει έστω δύο γκολ, ίσως ασχοληθούμε με κάποιο over στο live.

——.     ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ
9-0-2 σερί τρέχει ο Απόλλωνας που έχει καθαρίσει οριστικά με την παραμονή και παίζοντας χωρίς άγχος προέρχεται από τρία σερί over, τα Τρίκαλα επίσης έχουν ξεμείνει από στόχο όμως σπάνια ξεκολλάνε από το under (18/23). Ματς-γρίφος ανάμεσα σε δύο άνετες ομάδες, θα πηγαίναμε με τα γκολ όμως οι φιλοξενούμενοι σπάνια ανοίγουν το ρυθμό. Ίσως δοκιμάσουμε το over 1,5 στο live (1,57 τώρα).

  1. ΣΛΟΒΑΤΣΚΟ – ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ
Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται η Σλοβάτσκο που με 3-2-1 σερί εσχάτως είναι στο +1 από τη ζώνη, στην έδρα της πάντως δυσκολεύεται να σκοράρει (3-4-3, 11 γκολ υπέρ), μόνο 2/10 σκόραρε 2+ φορές, σε τέσσερα έμεινε στο μηδέν. Η Λίμπερετς παρά το γεγονός ότι αποδυναμώθηκε το χειμώνα τρέχει αήττητο σερί τεσσάρων αγωνιστικών και δίνει μάχη να κρατήσει την τρίτη θέση. Αναμέτρηση ανοιχτή σε όλα τα αποτελέσματα.

  1. ΜΠΡΝΟ – ΚΑΡΒΙΝΑ
Από δύο κολλητές ήττες προέρχεται η Μπρνο που επέστρεψε στην επικίνδυνη ζώνη και στο -1 από την παραμονή, στηρίζεται αποκλειστικά στην έδρα της όπου έχει 4-3-3 ρεκόρ ενώ οι ικανότητες της είναι για πιο ψηλά. Η Καρβινά συνεχίζει να εντυπωσιάζει, μέσα στο 2018 τρέχει 2-3-0 σερί με αποτέλεσμα να ξεφύγει στο +4 από τη ζώνη, εκτός έδρας ξεκίνησε άσχημα όμως δεν έχει ηττηθεί στα τρία τελευταία, διάστημα στο οποίο σκόραρε σε όλα. Καίγεται η Μπρνο, σε φόρμα η Καρβινά, είναι και εξάποντο οπότε δεν θα μπλέξουμε.

  1. ΓΙΑΜΠΛΟΝΕΤΣ – ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ 1905
Σε δαιμονιώδη φόρμα βρίσκεται η Γιάμπλονετς που μετράει 5/5 νίκες με 13-1 τέρματα μέσα στο 2018, πλέον είναι μια ανάσα από την τρίτη θέση ενώ στην παραδοσιακά ισχυρή έδρα της έχει 6-2-2 ρεκόρ. Η Μποέμιανς είναι άνετη βαθμολογικά, προέρχεται από τρεις σερί εκτός έδρας ήττες με 1-0 και δεν φαίνεται ικανή να ανακόψει την πορεία των φορμαρισμένων γηπεδούχων. Άσος κινήτρου και φόρμας στο 1,75.

  1. ΚΑΛΙΑΡΙ – ΤΟΡΙΝΟ
Μετά το επικό διπλό επί της Μπενεβέντο, η Κάλιαρι έκανε άλμα παραμονής, αλλά το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο και θα χρειαστεί κάποιες ακόμα σπουδαίες νίκες. Οι Σαρδηνοί παίζουν ανοιχτά σε κάθε τους παιχνίδι και το ίδιο αναμένεται να πράξουν κόντρα στη ντεφορμέ Τορίνο. Η «γκρανάτα» έρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες που την έφεραν με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την ευρωπαϊκή έξοδο και καλείται να δώσει ότι έχει και δεν έχει στη «Σαρντένια Αρένα», προκειμένου να μη χάσει οριστικά το τρένο της πρώτης επτάδας. Στο 2,020 το over 2,5 στην Bet365, έχει αξία. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
  1. ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΚΡΟΤΟΝΕ
Δεν ήρθε και στο καλύτερο δυνατό σημείο η διακοπή για τη Φιορεντίνα (11-8-9) κι αυτό διότι αριθμούσε τρεις συνεχόμενες νίκες όντας συνολικά τέσσερις αγωνιστικές αήττητη (3-1-0). Ενάντια στην Τορίνο και μάλιστα εκτός έδρας η πιο πρόσφατη επιτυχία της, παρότι ισοφαρίστηκε στο 86’ δεν πτοήθηκε, με το εύστοχο πέναλτι του Τερό στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων να της χαρίζει δικαιωματικά τους τρεις βαθμούς (1-2). Σε ευρωπαϊκή τροχιά πλέον, διόλου απαγορευτικό το -3 από την 7η θέση. Τιμωρία εκτίουν οι Μπιράγκι (μπακ) και Μπενάσι (χαφ), εκτός τέθηκαν οι Μπάντελι (χαφ, 24 συμ./ 2 γκολ) και Τερό (φορ, 22 συμ./ 7 γκολ).

Μπορεί κόντρα στη Σαμπντόρια να έστησε πάρτι κάνοντας κυριολεκτικά ό,τι ήθελε (4-1), υποδεχόμενη ωστόσο τη Ρόμα η Κροτόνε (6-6-16) είδε τη φόρα της να κόβεται απότομα (0-2). Νωθροί στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι με τον Ελ Σαράουι να τους τιμωρεί (39’), στην επανάληψη αναγκάστηκαν να πιέσουν αλλά αντί για το γκολ της ισοφάρισης τελικά ήρθε το 0-2. Παρέμειναν έτσι εντός της ζώνης υποβιβασμού και στο -1 από τη σωτηρία, σημειώνεται βέβαια πως έχουν ματς λιγότερο συγκριτικά με την προπορευόμενη ΣΠΑΛ. Σταθερά εκτός οι Σίµιτς (στόπερ), Ναλίνι (μεσοεπιθετικός) και Μπούντιµιρ (φορ, 22 συμ./ 6 γκολ), επιστρέφουν αντίθετα μετά από καιρό οι Ροντέν (χαφ), Τουµινέλο (φορ).

Τον πρώτο λόγο για τη νίκη έχει η Φιορεντίνα αλλά το 1,50 του άσου δε μας λέει και πολλά, με την «καιόμενη» Κροτόνε να έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει ζημιές. Παθητική αναμένεται να είναι η προσέγγιση των φιλοξενούμενων με την αποφυγή της ήττας να αποτελεί το πρωταρχικό τους μέλημα, δε θα κακίσουμε όποιον επιλέξει να ρισκάρει με το under 2,75 (1,84 / Bet365).

  1. ΤΖΕΝΟΑ – ΣΠΑΛ 2013
Απέτυχε να βγει αλώβητη από μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών η Τζένοα (8-6-14) κάνοντας το 0/3 κόντρα σε Μπολόνια (2-0), Μίλαν (0-1) και Νάπολι (1-0) κατά σειρά, κάπως έτσι είδε την απόσταση από την τελευταία τριάδα να μειώνεται στους έξι βαθμούς. Σαν σύνολο διαθέτει πάντως την απαιτούμενη ποιότητα και το «know-how» ώστε να μην κινδυνεύσει, μεγαλύτερο της όπλο σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι άλλο από την άμυνα, η οποία συγκαταλέγεται μέσα στις πέντε καλύτερες του πρωταθλήματος. Τιμωρημένος ο μπακ/χαφ Ρόζι, τραυματίες οι Ιτζο (μπακ/στόπερ), Βελόζο (χαφ) και Γκαλαµπίνοφ (φορ, 19 συμ./ 3 γκολ).

Αναγεννημένη μοιάζει τον τελευταίο καιρό η ΣΠΑΛ (5-10-14) με τα αποτελέσματα να συνιστούν αδιάψευστο μάρτυρα. Στις τέσσερις αγωνιστικές πλέον το αήττητο σερί της (2-2-0) με την ίδια να βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αρκεί απλώς να αναφέρουμε πως έγινε μόλις η πέμπτη ομάδα που κόβει βαθμούς από την πρωτοπόρο Γιουβέντους, αν μη τι άλλο τεράστιο επίτευγμα το γεγονός πως διατήρησε αλώβητη την έδρα της απέναντι στη «Μεγάλη Κυρία» (0-0). Δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος µεσοεπιθετικός Κούρτιτς καθώς επίσης ούτε οι τραυματίες Ματιέλο (μπακ/χαφ), Ντραµέ (μπακ), Μποριέλο (φορ).

Να αποδείξει πως δεν αξίζει να συγκαταλέγεται στις ομάδες της ουράς θέλει η Τζένοα, είναι ανώτερο σύνολο από τη ΣΠΑΛ και περιμένουμε να το επιβεβαιώσει στον αγωνιστικό χώρο, θα θέλαμε ωστόσο κάτι καλύτερο από το 1,90 ώστε να βάλουμε τον άσο στο παιχνίδι μας.

  1. ΙΝΤΕΡ – ΒΕΡΟΝΑ
Πειστική εμφάνιση μετά από πολύ καιρό πραγματοποίησε η Ίντερ (15-10-3), το παράκανε μάλιστα περνώντας σα σίφουνας από μια εκ των δυσκολότερων εδρών του πρωταθλήματος, αυτή της Σαµπντόρια (0-5). Μιλάει από μόνο του το τελικό σκορ χωρίς να υπάρχει λόγος περαιτέρω σχολιασμού, αρκεί απλώς να αναφέρουμε πως στην ανάπαυλα είχαν ήδη κριθεί τα πάντα (0-4) με τον Ικάρντι να πιστώνεται το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας καθώς συνδέθηκε τέσσερις φορές με τα αντίπαλα δίχτυα! Μοναδικό πρόβλημα η απουσία του στόπερ Ρανόκια.

Δύο νίκες στη σειρά ήταν πολλές για τη Βερόνα (6-4-18) η οποία εμφάνισε άμεσα το… γνωστό της πρόσωπο μην αποφεύγοντας τη συντριβή από την Αταλάντα (0-5). Αγνώριστοι συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα οι παίκτες του Πέκια, με την άμυνα να παρουσιάζει εικόνα αποσύνθεσης δεν είναι να απορεί κανείς πώς πήραν τέτοια τροπή τα πράγματα. Το θετικό βέβαια είναι πως δεν απομακρύνθηκαν πολύ από τη σωτηρία (-3). Επιστρέφουν οι Βούκοβιτς (στόπερ) και Τσέρτσι (εξτρέμ), μοναδικοί απόντες πλέον οι Τζακάνι (χαφ) και Κέαν (φορ, 19 συμ./ 4 γκολ).

«Ξεμπούκωσε» στο τελευταίο η Ίντερ και θα προσπαθήσει να «χτίσει» πάνω στη μεγάλη νίκη επί της Σαµπντόρια, εκτίμηση μας είναι ότι θα τα καταφέρει απέναντι στην προβληματική Βερόνα όμως οι τιμές του άσου είναι τοκογλυφικές. Δυσκοίλια στο γκολ η Βερόνα, διόλου απίθανο να μη βρει καθόλου δίχτυα σε ακόμα μια έξοδο της. Οριακά αποδεκτό το 1,75 του συνδυασμού 1 & NG (Stoiximan).

  1. ΑΤΑΛΑΝΤΑ – ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ
Με εντυπωσιακό τρόπο επανήλθε στις επιτυχίες η Αταλάντα (12-8-8) μετά την ήττα από τη Γιουβέντους (2-0), θύμα της η Βερόνα με το τελικό 0-5 να μην αφήνει το παραμικρό περιθώριο παρερμηνείας των πεπραγμένων. Από το δεύτερο κιόλας λεπτό μπροστά στο σκορ οι φιλοξενούμενοι, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους πέτυχαν και δεύτερο τέρμα βάζοντας έτσι γερές βάσεις νίκης, παρόλα αυτά δεν κατέβασαν ποτέ το γκάζι κάνοντας πάρτι στην επανάληψη (48’, 69’, 71’). Τραυματίες οι Σπινατσόλα (μπακ/χαφ) και Ίλισιτς (μεσοεπιθετικός, 27 συμ./ 10 γκολ), αμφίβολος ο στόπερ Καλντάρα (18 συμ./ 3 γκολ).

Την πέμπτη διαδοχική ήττα της υπέστη η Ουντινέζε (10-3-15) διευρύνοντας ταυτόχρονα στις έξι αγωνιστικές το αρνητικό σερί (0-1-5). Εκ νέου κατώτεροι των περιστάσεων οι παίκτες του Μάσιμο Όντο με τα κενά στα μετόπισθεν να μη μένουν ατιμώρητα ούτε από τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος, αυτή της Σασουόλο (1-2). Θετικό για τους γηπεδούχους το γεγονός πως αντέδρασαν άμεσα στο αυτογκόλ του Αντνάν (0-1 στο 42’, 1-1 στο 44’), από εκεί και πέρα όμως τίποτα ουσιαστικό με το τέρμα που δέχθηκαν στο 74’ να αποδεικνύεται καταδικαστικό. Τιμωρημένος ο Μπαράκ (χαφ, 25 συμ./ 6 γκολ), τραυματίες οι χαφ Φοφανά (22 συμ./ 2 γκολ), Μπεχράµι (16 συμ./ 1 γκολ) και Χάλφρεντσον ενώ εκτός δράσης παραμένει κι ο φορ Λαζάνια (φορ, 21 συμ./ 7 γκολ).

Μονόδρομος η νίκη για την Αταλάντα στη μάχη που δίνει για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, κάθε άλλο παρά τρομάζει τη δεδομένη στιγμή η Ουντινέζε έχοντας κιόλας ξεμείνει από στόχους. Χαμηλό ομολογουμένως το 1,44 του άσου, αποκτά μεγαλύτερη αξία εφόσον συνδυαστεί με over 1,5 (1,73 / Stoiximan).

  1. ΛΑΤΣΙΟ – ΜΠΕΝΕΒΕΝΤΟ
Τη χαρά της νίκης αγνοεί εδώ και τρεις αγωνιστικές (0-2-1) η Λάτσιο (16-6-7) δείχνοντας να έχει περάσει σε φάση ντεφορμαρίσματος. Μετά την Κάλιαρι (2-2 εκτός) σειρά πήρε η Μπολόνια να της κόψει βαθμούς και μάλιστα μέσα στο «Ολίμπικο» (1-1). Σε μπελάδες πλέον αφού όχι μόνο βγήκε εκτός τετράδας αλλά βλέπει και την έκτη Μίλαν να μην απέχει πολύ, μέσα σε όλα αυτά καλείται να φιλοξενήσει την Πέμπτη τη Σάλτσµπουργκ για την προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Τιμωρία εκτίει ο στόπερ Γουάλας, στα πιτς οι τραυματίες Ράντου (μπακ/στόπερ) και Λουκάκου (μπακ/χαφ) ενώ αμφίβολος δίνεται ο χαφ Λούλιτς (27 συμ./ 2 γκολ).

Παρότι διατηρεί ελάχιστες έως μηδαμινές ελπίδες να σώσει την κατηγορία η Μπενεβέντο (3-1-24) συνεχίζει να παλεύει, για την ακρίβεια υποδεχόμενη την Κάλιαρι έπαιξε ένα από τα τελευταία της χαρτιά. Μπροστά στο σκορ μέχρι το 90’ χάρις σε τέρμα του Μπρινιόλα (46’), όλα έδειχναν πως θα έπαιρνε παράταση ζωής αλλά εμφανίζοντας αυτοκτονικές τάσεις κατάφερε να δεχθεί την ανατροπή μέσα σε επτά λεπτά (91’, 97’). Μόνιμα εκτός ο τιμωρημένος στόπερ Λουτσιόνι, δεν υπολογίζονται επίσης ούτε οι τραυματίες Αντέι (στόπερ), Σανιά (μπακ) και Μεμουσάι (χαφ).

Ευκαιρία να ξεσπάσει ύστερα από μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων έχει η Λάτσιο, οι αποδόσεις είναι πάντως κατάλληλα προσαρμοσμένες δίχως να προκύπτει κάποια επιλογή με αξία.

  1. ΝΑΝΣΙ – ΡΕΜΣ

Παρότι η διοίκηση της Νανσί (6-10-14 συνολικά) έφερε ψυχολόγους στην ομάδα το πρόβλημα παραμένει και διογκώνεται. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της δεν είχε ψυχή και ηττήθηκε εύκολα με 2-0 από την Κλερμόν. ’’Να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε στην διακοπή.’’ είπε ο τεχνικός της Πατρίκ Γκαμπριέλ. Παραμένουν εκτός ο μέσος της Ρομπίκ (23/1) και ο επιθετικός της Ντεμπελέ (20/3). Επανήλθε ο αριστερός μπακ Σετού (15/0). Φρέσκος τραυματίας ο δεξιός μπακ Κυφό (27/2). Μόνο αν αυτοκτονήσει η Ρεμς δεν θα καταφέρει να ανέβει στην μεγάλη κατηγορία. Στο τελευταίο της ματς διέλυσε στο ρελαντί την Λανς με σκορ 3-1. Εκτός έδρας συνήθως χαλαρώνει. Επανήλθε ο αρχισκόρερ Σιεμπατσέ (27/12). Εξέτισε ο αρχηγός/μέσος της Ντα Κρουζ (28/2). Σημαντική αναμέτρηση για τους γηπεδούχους που βρίσκονται εντός κόκκινης ζώνης, δεν θεωρούμε πως είναι ικανοί για την νίκη ωστόσο αν είναι σοβαροί μπορούν να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό. Επιλογή μας η ισοπαλία στο 3,10 (Bet365).

—.         ΝΙΕΤΣΙΕΤΖΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Προτελευταία έχει μείνει η Νιετσιέτζα που προέρχεται από τρεις σερί ήττες με 10 γκολ παθητικό, εδώ και καιρό έχει χάσει την αμυντική της σταθερότητα, σκοράρει πιο συχνά και η ίδια πάντως. Η Κρακόβια βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, προέρχεται από τέσσερις σερί νίκες και είναι στο -1 από την οκτάδα και τη Ζαγκλέμπιε, την οποία υποδέχεται στο επόμενο και τελευταίο της κανονικής διάρκειας. Οι γηπεδούχοι χρειάζονται ένα θετικό αποτέλεσμα, αμυντικά μπάζουν όμως εντός σκοράρουν με μεγάλη συνέπεια. Η Κρακόβια με διπλό θα αγκαλιάσει την οκτάδα όμως η ισοπαλία δεν θα της πέσει ιδιαίτερα άσχημα, εκτός έδρας παίζει προσεκτικά και έχει να δεχθεί πάνω από ένα γκολ από τον Αύγουστο. Ματς-γρίφος, διαφωνούμε με τον καθαρό φαβοριτισμό της Κρακόβια όμως θα το αφήσουμε για το live.

—.         ΓΚΟΡΝΙΚ – ΣΑΝΤΕΤΣΙΑ
Στρώνει το κλίμα στην Γκόρνικ που ισοφάρισε από 2-0 σε 2-2 την Κορόνα και πήρε πίσω τους βαθμούς που την αφαιρέθηκαν για το ματς με την Πιάστ, κλείδωσε έτσι την παρουσία της στα πλέι-οφ και είναι τέταρτη, στην έδρα της έχει 7-6-1 ρεκόρ με 10/14 over όμως τώρα θα της λείψει ο πρώτος σε ασίστ του πρωταθλήματος. Η Σαντέτσια το πάλεψε στην Κρακοβία αλλά έχασε με 2-1 συμπληρώνοντας 18 χωρίς ήττα, είναι ουραγός και στο -4 από τη σωτηρία. Το κίνητρο είναι με τους φιλοξενούμενους, οι γηπεδούχοι δεν πείθουν εδώ και καιρό. Ούτε η κόντρα αξίζει πάντως.

  1. ΑΝΤΑΛΙΑΣΠΟΡ – ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ

Έπρεπε να φτάσουμε 8 αγωνιστικές πριν από το φινάλε για να πανηγυρίσει η Αντάλιασπορ το πρώτο φετινό διπλό της. Επικράτησε με 2-3 επί της Σίβασπορ και πήρε σημαντική ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Άοσμη και άγευστη εκτός έδρας η Μπούρσασπορ (2-2-8), δεν έχει καταφέρει κάτι μακριά από το σπίτι της, όπου κι εκεί δεν μετράει κάτι το τοσο αξιοσημείωτο αγωνιστικά. Σημαντικό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να θέλουν βαθμούς διακαώς, με το συνδυασμό GG & over 2,5 στο 2,10 της Bet365 να μπορεί να πάρει ένα μικρό ποντάρισμα.

  1. ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ – ΑΜΒΟΥΡΓΟ
Ακόμα μια μεγάλη νίκη (με 2-1), σε μια δύσκολη έδρα πανηγύρισε η Στουτγκάρδη (8η, 11-4-12, 25-30 γκολ) και ανέβηκε στην όγδοη θέση, μόλις στο -2 από την έβδομη θέση που κατά 99% θα οδηγήσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Έμεινε έτσι αήττητη για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι με τον Κορκούτ στον πάγκο (5-2-0) μαζεύοντας 17 βαθμούς σε αυτήν την περίοδο, έναν παραπάνω από την Μπάγερν Μονάχου. Την οδηγεί ένας εκπληκτικός Μάριο Γκόμεζ με έξι τέρματα σε δέκα ματς και αυτός ήταν και ο λόγος που κλήθηκε εκ νέου στην Νασιολμάνσαφτ για τα φιλικά παιχνίδια της προηγούμενης εβδομάδας. Εντός έδρας έχει το τρίτο καλύτερο ρεκόρ με 8-2-3 και 12-7 τέρματα (11/13 NG και 10/13 under 2,5). Ο στόπερ Μπαουμγκάρντλ (24/0) είναι τραυματίας και ο μπακ Μπεκ (21/1) τιμωρημένος.

Δείχνει να πνέει τα λοίσθια το Αμβούργο (18ο, 4-6-17, 19-43 γκολ) μετά και την εντός έδρας ήττα με ανατροπή από την Χέρτα με 1-2. Μπήκε με μεγάλη όρεξη στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε διαφορετικό πρόσωπο, επιτρέποντας στην Χέρτα να κάνει ότι θέλει. Δεν είναι τόσο η διαφορά των οχτώ πόντων από τα πλέι άουτ, αλλά κυρίως η εικόνα της ομάδας μέσα και έξω από το γήπεδο που δείχνει αυτό που τονίζουμε ξανά και ξανά εδώ και καιρό: Πως δεν έχει τα στεγανά για να μπορεί να  διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Είναι χωρίς νίκη εδώ και 14 παιχνίδια (0-5-9) και αν δεν πάρει το τρίποντο ούτε απέναντι στην Στουτγκάρδη θα δημιουργήσει αρνητικό ρεκόρ συλλόγου. Εκτός έδρας έχει ρεκόρ 1-2-10 με 8-27 τέρματα και 8/13 NG. Ο φορ Γούντ (20/1) θα μείνει εκτός, ενώ οι Παπαδόπουλος (στόπερ, 24/1), Ένταλ (χαφ, 13/0) και Χόλτμπι (9/1) είναι αμφίβολοι.


Στα της προϊστορίας να πούμε πως στα τελευταία δώδεκα ματς μεταξύ των δυο ομάδων στην έδρα της Στουτγκάρδης, δεν υπήρξε ισόπαλο αποτέλεσμα. Αν η εικόνα της Στουτγκάρδης ήταν λίγο πιο πειστική μέσα στο γήπεδο και αν δεν υπήρχε η διακοπή, θα μιλούσαμε για μια πολύ καλή επιλογή στον άσσο της Στουτγκάρδης (1,80/bet365). Τώρα όμως, με την κατάσταση στα αποδυτήρια των «Δεινόσαυρων» να έχει ηρεμήσει κάπως (υπήρξαν δημόσιες διαμάχες μεταξύ των παιχτών και του νέου προπονητή ο οποίος άφησε εκτός ομάδας πρωτοκλασάτους παίχτες λέγοντας πως η νοοτροπία τους ήταν λάθος) και την Στουτγκάρδη να συνειδητοποίει πως μέσα σε έναν μήνα ο στόχος της ομάδας έχει αλλάξει από την σωτηρία στην ευρωπαϊκή έξοδο, θα μείνουμε αμέτοχοι pregame. Σημαντική υποσημείωση: Το Αμβούργο στο παιχνίδι με την Χέρτα, από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ (63’), έκανε μόλις μια φάση για γκολ με τους παίχτες -αλλά και τον κόσμο της ομάδας- να μοιάζουν παγωμένοι με το φάσμα του υποβιβασμού να πλησιάζει. Είναι πολύ πιθανό, στα επόμενα παιχνίδια το Αμβούργο να συνεχίσει να δείχνει αυτήν την παγωμάρα/απάθεια αν βρίσκεται πίσω στο σκορ.

  1. ΑΝΝΟΒΕΡΟ – ΛΕΙΨΙΑ
Τέταρτη σερί ήττα για το Ανόβερο (13ο, 8-8-11, 33-39 γκολ) και πέμπτο σερί ματς χωρίς νίκη, το 1-0 από την Ντόρτμουντ. Στο πρώτο ημίχρονο είχε τις ευκαιρίες να πετύχει ένα γκολ, στο δεύτερο μέρος η απόδοσή της έπεσε δραματικά και ήταν πολύ τυχερή που το σκορ έμεινε στο 1-0. Πλέον η ευρωπαϊκή έξοδος είναι μακρινό όνειρο και η διαφορά από την θέση των πλέι άουτ αρχίζει να μοιάζει επικίνδυνη (+7), ειδικά με ένα νέο κακό αποτέλεσμα. Μετά την διακοπή έχει ρεκόρ 2-3-5 με 7/10 under 2,5, ενώ σε 4/10 δεν κατάφερε καν να σκοράρει. Εντός έδρας έχει ρεκόρ 6-3-4 με 21-17 τέρματα και 7/13 αμφίσκορα. Οι στόπερ Φελίπε (6/0) και Χούμπνερ (9/0) θα μείνουν εκτός ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των πολύτιμων φορ Μπεμπού (23/5) και Χάρνικ (23/6).

Μεγάλη νίκη τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά για την Λειψία (6η, 12-7-8, 40-35 γκολ) το 2-1 -με ανατροπή- απέναντι στην Μπάγερν. Βαθμολογικά, γιατί νέα ήττα θα την έφερνε πολύ κοντά στον ανταγωνισμό που υπάρχει για την έβδομη θέση και ψυχολογικά, γιατί ήταν η πρώτη της νίκη απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Τώρα αποσπάστηκε στο +4 από την Χόφενχαιμ, αλλά ακόμα πιο σημαντικά, πλησίασε την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκστους δυο βαθμούς. Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, τρέχει ένα σερί πέντε αήττητων παιχνιδιών με ρεκόρ 2-3-0 (4/5 αμφίσκορα). Εκτός έδρας έχει ρεκόρ 4-3-6 με 13-19 γκολ και 7/13 NG. Την Μεγάλη Πέμπτη αγωνίζεται εντός έδρας με την Μαρσέιγ για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Νέος απών ο χαφ Ιλσάνκερ (16/0).


Σε δύσκολη θέση πλέον το Ανόβερο, όχι τόσο γιατί απειλείται από το φάσμα του υποβιβασμού (είναι στο +7), αλλά κυρίως γιατί ο οργανισμός της ομάδας δείχνει να μην ξέρει πώς να διαχειριστεί αυτό το κακό σερί. Η Λειψία πήρε μια σπουδαία νίκη με 2-1 απέναντι στην Μπάγερν, αλλά θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι «Βαυαροί» αγωνίστηκαν με την δεύτερη ομάδα τους. Αν εξαιρέσουμε αυτό το τρίποντο και μετρώντας την φόρμα της ομάδας μόνο στην Μπουντεσλίγκα, θα δούμε πως οι «Κόκκινοι Ταύροι» μετράνε ρεκόρ 0-2-2, ενώ 4-3-3 είναι το φετινό ρεκόρ τους πριν από ευρωπαϊκά ματς. Με την εικόνα που έχουν η Μάιντζ και η Βόλφσμπουργκ, πιθανότατα οι 37-38 βαθμοί να αποτελέσουν όριο σωτηρίας και το Ανόβερο έχει 32. Εμείς πιστεύουμε πως κουτσά στραβά θα τους βρει. Τα πάντα εξαρτώνται από το πόσο έχει δουλέψει ο Μπραιτενράιτερ την ψυχολογία της ομάδας και από την 11άδα που θα παρατάξει ο Χάϊζενχουτλ, όταν και θα δούμε πόση βαρύτητα δίνει στο ματς.

  1. ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ – ΚΟΛΩΝΙΑ
Σε ένα επικό παιχνίδι η Χόφενχαιμ (7η, 10-9-8, 46-41 γκολ) έφυγε με το 3-3 από την έδρα της Γκλάντμπαχ. Καλύτερη ομάδα του Νάγκελσμαν, θα μπορούσε να φύγει με το τρίποντο, αλλά και ο βαθμός της ισοπαλίας σε μια πολύ δύσκολη έδρα απέναντι στην άμεσα ανταγωνίστρια για την έβδομη θέση, είναι θετικό αποτέλεσμα. Ακόμα ένα αμφίσκορο αποτέλεσμα μετά από ένα μίνι διάλειμμα δυο αγώνων με NG και συνολικά μετά την διακοπή μετράει 8/10 αμφίσκορα (6/10 over 2,5) με ρεκόρ 3-4-3, ενώ στο 2018 έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ (19) και έχει πετύχει τα δεύτερα περισσότερα (19), μόνο πίσω από την Μπάγερν. Παρόλα αυτά στα τελευταία τέσσερα ματς είναι αήττητη 2-2-0, με εξαιρετικές εμφανίσεις στα τρία τελευταία ματς. Εφτά γκολ στα τελευταία εφτά ματς έχει πετύχει ο φορ Κράμαριτς. Εντός έδρας έχει ρεκόρ 7-4-2 με 24-14 γκολ και 7/13 αμφίσκορα. Ο μπακ Πος (9/0), ο χαφ Γκάιγκερ (21/2) και ο οργανωτής Ντέμιρμπαι (15/2) θα μείνουν εκτός.


Μεγάλη και πανάξια νίκη πέτυχε η Κολωνία (17η, 5-5-7, 27-49 γκολ) με 2-0 στο ντέρμπι του Ρήνου απέναντι στη Λεβερκούζεν. Εκπληκτική εμφάνιση στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε νωρίς και η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε η αντίπαλός της στο 33’ έκανε τα πράγματα πιο απλά. Πρώτη φορά μετά την 3η αγωνιστική δεν είναι στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος και οι καλές εμφανίσεις της ομάδας μαζί με την θετική παράδοση που έχει στην έδρα της Χόφενχαιμ (3-3-2), έχει κάνει πολλούς οπαδούς της να πιστεύουν στο θαύμα, αφού βρίσκεται στο -5 τόσο από τα πλέι άουτ (Μάιντζ), όσο και από την απευθείας σωτηρία (Βόλφσμπουργκ). Μετά την διακοπή μετράει 4-2-4 με 8/10 αμφίσκορα (6/10 over 2,5). Εκτός έδρας έχει ρεκόρ 2-2-9 με 11-25 γκολ και 7/12 NG. O χαφ Γιόγιτς (23/2) και ο φορ Ζιρασί (15/4) θα κάτσουν εκτός.


Για την Κολωνία είναι ματς ζωής και θανάτου. Η ομάδα του Ρούθενμπεκ παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο στον δεύτερο γύρο και είναι αναγκασμένη να προσεγγίσει το ματς επιθετικά. Ακόμα και αν προηγηθεί όμως έχει δείξει πως δεν μπορεί να παίξει αμυντικά για να κρατήσει το σκορ. Από την άλλη η Χόφενχαιμ, είναι μετρ στο να εκμεταλλεύεται κενούς χώρους και αυτό σκοπεύει να κάνει ο Νάγκελσμαν. Με βάση την φόρμα και την αγωνιστική συμπεριφορά των ομάδων μετά την διακοπή, είναι απόλυτα λογική η επιλογή στο αμφίσκορο (1,61/bet365), το συγκεκριμένο παιχνίδι όμως περιλαμβάνει ένα «κακό» σενάριο. Να προηγηθεί η Χόφενχαιμ, η Κολωνία να ρισκάρει και άλλο, να δεχτεί και δεύτερο γκολ και να παρατήσει την οργανωμένη ανάπτυξή της, δεχόμενη πιθανότατα και κάποιο ακόμα τέρμα. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που θα αποτρέπαμε κάποιον από το να επιλέξει το συνδυαστικό GG&over 2,5 (1,83/bet365). Η πιο λογική επιλογή από όλες θα ήταν το over 2,5 αλλά το line είναι δυο γραμμές πάνω και είναι σίγουρα αποτρεπτικό (over 3 @ 1,80) για κάποια pregame επιλογή.

  1. ΣΑΛΚΕ – ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ
Πέμπτη σερί νίκη για την Σάλκε (2η, 14-7-6, 41-30 γκολ) απέναντι στην Βόλφσμπουργκ με 1-0. Τυχερό τρίποντο, αφού η αντίπαλός της ήταν πολύ καλύτερη, έχασε ευκαιρίες, έχασε πέναλτι, αλλά δέχτηκε ένα γκολ από καραμπόλα στην μοναδική επικίνδυνη φάση της Σάλκε, τέσσερα λεπτά πριν την λήξη. Στο +5 από την πέμπτη Λεβερκούζεν, οι «Βασιλικοί Μπλε» που έχουν πολύ εύκολο πρόγραμμα έως το τέλος της χρονιάς και μόνο με αυτοκτονία θα χάσουν μια θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν κάνει και έκτη συνεχόμενη νίκη θα είναι ιστορικό ρεκόρ για τον σύλλογο, ενώ αν αυτή έρθει με 1-0 θα είναι η τέταρτη σερί νίκη με το ίδιο σκορ και θα ισοφαρίσει το αντίστοιχο ρεκόρ της Μπουντεσλίγκα από το 1998. 4/5 τελευταία είναι under 2,5 και τα τρία τελευταία είναι under 1,5 (1-0). Εντός έδρας μετράει 7-4-2 με 21-14 γκολ και 8/13 αμφίσκορα. Δεν έχει κάποια απουσία.

Ηττήθηκε με 1-2 εντός έδρας η Φράιμπουργκ (14η, 6-12-9, 26-44 γκολ) και έμεινε στους 30 βαθμούς, μπαίνοντας πλέον ξανά στην μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ίσως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα να ήταν η ισοπαλία, αλλά αν άξιζε μια ομάδα να κερδίσει αυτή δεν ήταν η Φράιμπουργκ. Την τύχη της στα χέρια τους κρατάνε οι «Βραζιλιάνοι» αφού στις επόμενες αγωνιστικές θα αντιμετωπίσει τις τέσσερις ομάδες που βρίσκονται από κάτω της στην βαθμολογία! Βρίσκεται πάντως σε κακό φεγγάρι το τελευταίο διάστημα (1-4-3) και όπως είπε και ο κόουτς Στράιχ, η διακοπή θα την βοηθήσει να ανασυνταχθεί. Εκτός έδρας έχει 1-6-6 με 16-31 τέρματα και 9/13 over 2,5. Έχει κάποιες απουσίες, αλλά έχει μάθει να ζει με αυτές.


Κοντράρονται δυο ομάδες με τελείως αντίθετη φόρμα: η Σάλκε των πέντε συνεχόμενων νικών και η Φράιμπουργκ της μιας νίκης στα οχτώ τελευταία. Αντιλαμβάνεται κανείς πως η διακοπή λειτούργησε υπέρ της δεύτερης και όχι υπέρ των γηπεδούχων. Σε περίπτωση που η Σάλκε πετύχει πρώτη τέρμα, θα «στήσει λεωφορείο» για να κρατήσει το σκορ και με βάση αυτά που έχουμε δει από την Φράιμπουργκ μέχρι σήμερα, ο μοναδικός τρόπος για να απαντήσει θα είναι μέσω κάποιας στημένης φάσης, αλλά και οι «Βασιλικοί Μπλε» είναι ιδιαίτερα δυνατοί σε αυτό το κομμάτι. Πιο συγκεκριμένα, αναμετρώνται οι δυο ομάδες που έχουν κερδίσει τα περισσότερα πέναλτι στην κατηγορία (8 η Σάλκε και 6 η Φράιμπουργκ), οπότε το να υπάρξει πέναλτι στο ματς είναι μια επιλογή με ρίσκο (4,00/Stoiximan), όπως και το να μπει κάποιο γκολ γενικότερα από στημένη φάση, μιας και οι δυο ομάδες είναι στην τριάδα της σχετικής κατηγορίας.

  1. ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ
Ήττα με 2-0 στο τοπικό ντέρμπι του Ρήνου για την Λεβερκούζεν (5η, 12-8-7, 47-35 γκολ) από την Κολωνία. Αιφνιδιάστηκε στα πρώτα λεπτά από την αντίπαλό της και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ (9ο λεπτό), δέχτηκε και κόκκινη κάρτα στο 33’ (Αλάριο για αγκωνιά), οπότε τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ στην συνέχεια, παρά το γεγονός πως προσπάθησε να ισοφαρίσει. Έπεσε έτσι στην 5η θέση, αλλά βρίσκεται σε απόσταση βολής από τις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ. 5-1-4 το ρεκόρ της μετά την διακοπή (6/10 NG και under 2,5), μάλιστα οι τρεις τελευταίες ήττες της ήταν όλες με 2-0. Πιο μετρημένη ομάδα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος οι «Ασπιρίνες», έχουν βάλει και την σκοπιμότητα στο παιχνίδι τους. Εντός έδρας μετράει 6-4-3 με 22-15 τέρματα και 7/13 NG. Μοναδικός απών ο τιμωρημένος φορ Αλάριο (19/7).

Η Άουγκσμπουργκ (10η, 9-8-10, 37-36 γκολ) ηττήθηκε με 3-1 εντός έδρας από την Βέρντερ στο τελευταίο παιχνίδι πριν την διακοπή. Πολύ ωραίο παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες και για τις δυο ομάδες, αλλά η αντίπαλός της ήταν καλύτερη και δίκαια πήρε το τρίποντο. Με αυτήν την ήττα πήγε στράφι το τρίποντο της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα του Ανόβερο. Με τους 35 βαθμούς που έχει, είναι 99% μακριά από σενάρια υποβιβασμού, ενώ θα χρειαστεί να καταβάλει υπερπροσπάθεια για να πιάσει την έβδομη θέση (-4). Μετά την διακοπή μετράει 3-2-5 με 7/10 under 2,5 και 6/10 NG. Παρόλα αυτά, τα δυο τελευταία της ματς ήταν GG&over 2,5. Εκτός έδρας το φετινό ρεκόρ της είναι 4-4-5 με 17-18 γκολ και 7/13 αμφίσκορα. Απόντες συνεχίζουν ο στόπερ Ντάνσο (14/2), ο μπακ Φράμπεργκερ (9/0), ο χαφ Ρίχτερ (5/0) και φυσικά ο πολύτιμος φορ Φινμπόγκασον (18/11).

Η Λεβερκούζεν καίγεται για βαθμούς, ενώ η Άουγκσμπουργκ δείχνει να είναι άνετη. Αυτό δεν πρέπει να ξεγελάει κανέναν και να μας κάνει να νομίζουμε πως οι «Ασπιρίνες» θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα. Μπορεί η Λεβερκούζεν να είναι ακόμα αήττητη απέναντι στην Άουγκσμπουργκ (8-5-0), αλλά η ομάδα του Εμάνουελ Μπάουμ παλεύει τα παιχνίδια της τόσο εκτός, όσο και εντός έδρας. Αν δεν υπήρχε η διακοπή στην μέση θα «κοιτούσαμε» προς το αμφίσκορο (1,75/bet365), καθώς η ανάγκη της Λεβερκούζεν για βαθμούς σε συνδυασμό με τα ανοιχτά παιχνίδια της Άουγκσμπουργκ τις τελευταίες εβδομάδες, θα έβαζαν καλές βάσεις για ένα ποιοτικό παιχνίδι. Τώρα στρεφόμαστε στο live για κάποια επιλογή.

  1. ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ – ΑΡΣΕΝΑΛ ΤΟΥΛΑ
Δυο Χ σε ισάριθμα ματς μέτρησε η Ντιναμό στα πρώτα της ματς μέσα στο 2018 (1-1 με Ούφα εκτός, 0-0 με Κράσνονταρ εντός), μόλις στο +1 η απόσταση της από την επικίνδυνη ζώνη και ενώ έχει αρκετά ζόρικο πρόγραμμα ως το φινάλε (τα 4/8 από τα εναπομείναντα παιχνίδια της είναι κόντρα σε Λοκομοτίβ, ΤΣΣΚΑ, Σπαρτάκ και Ζενίτ, δηλαδή τις 4/5 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας). Άνετη βαθμολογικά η Άρσεναλ Τούλα, στο 2-1-0 ο απολογισμός της έπειτα από τη διακοπή, πήρε περισσότερα από όσα άξιζε με βάση τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε, πλέον διεκδικεί την 6ηθέση, η οποία μπορεί να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Επικίνδυνη ομάδα η Άρσεναλ Τούλα, παρόλα αυτά δεν πείθει και τόσο με τις τελευταίες της εμφανίσεις, η Ντιναμό έχει αποδώσει καλό ποδόσφαιρο στο γήπεδό της με τον Κοκλόφ στον πάγκο και οφείλει να πάρει αυτό το παιχνίδι ώστε να μην μπλέξει περισσότερο, γι αυτό και θα δώσουμε τον πρώτο λόγο στον ασιατικό άσο -0,25 στο 2,05 της Bet365.

——.     ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΕΡΜΗΣ
Η Νέα Σαλαμίνα (4-4-6 εντός) με τη νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού με 2-0 πρακτικά σώθηκε, καθώς πρέπει να αυτοκτονήσει και ταυτόχρονα να κάνει κάποιο θαύμα ο Ολυμπιακός για να κινδυνεύσει, αλλά αποκλείεται.

Ο Ερμής (3-3-8 εκτός) ντούμπλαρε τις νίκες του με το 2-1 επί της Δόξας, καλή εμφάνιση και δίκαιο τρίποντο. Αδιάφορος, παίζει ανοιχτά για το θέαμα και μόνο.

Προβάδισμα στην έδρα, αλλά δεν θα μπλέξουμε, πρακτικά αμφότερες σώθηκαν.

  1. ΤΡΕΝΚΒΑΛΝΤΕΡ ΑΝΤ. – ΛΙΝΤΣΕΡ
Σταθερά σε ευρωπαϊκή τροχιά διατηρείται η Αντμίρα, στο 4-0-3 (7/7 GG & over 2,5) ο απολογισμός της έπειτα από τη διακοπή, τα καταφέρνει παρόλο που αγωνίζεται, σταθερά, με πολλές και σημαντικές απουσίες. Στο -1 από την προσεχή της αντίπαλο βρίσκεται η Λιντζ, μέτρησε 5-0-2 στα πρώτα παιχνίδια της για το 2018, δείχνει ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για ένα εισιτήριο για το επόμενο Γιουρόπα Λιγκ. Μικρές οι διαφορές μεταξύ των δυο ομάδων, επομένως δεν δικαιολογείται το τόσο μεγάλο άνοιγμα στις τιμές, με το 1Χ στα επίπεδα του 1,90+ να φαντάζει κομματάκι υπερβολικό, αν και δεν πρέπει να αμελήσουμε το ότι οι γηπεδούχοι θα έχουν, για ακόμα μια φορά, αρκετές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών.

  1. ΣΕΛΤΙΚ – ΡΟΣ ΚΑΟΥΝΤΙ
Χαλαρή η Σέλτικ, παρότι φέτος βρήκε σχετικά μεγαλύτερη αντίσταση και είδε το αήττητο να χάνεται, όλα δείχνουν πως και αυτός ο τίτλος θα γίνει δικός της, αφού οι δέκα βαθμοί που τη χωρίζουν από τη 2η θέση (έχει και αγώνα λιγότερο) μοιάζει αδύνατο να καλυφθούν. Η Ρος Κάουντι αντίθετα πλησιάζει όλο και περισσότερο στο γκρεμό, παραμένει πάντα ουραγός στο -3 από τα μπαράζ και στο -6 από την απευθείας παραμονή και θα πρέπει να παρουσιαστεί εντελώς μεταμορφωμένη στα πλέι άουτ αν θέλει να αποφύγει τον υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ. Ανάξιο σχολιασμού το ματς, ένα και τίποτα πληρώνει ο άσος, προχωράμε.

  1. ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ – ΣΕΝΤ ΤΖΟΝΣΤΟΝ
Τέλος σε ένα σερί τριών αγώνων χωρίς τρίποντο (0-1-2, 3/3 under 2,5) έβαλε η Αμπερντίν με το δύσκολο 1-0 επί της Νταντί, ομολογουμένως δεν εντυπωσιάζει το τελευταίο διάστημα, όμως έχει καταφέρει να πλησιάσει στο -2 από τη Ρέιντζερς, παραμένοντας γερά στο παιχνίδια της 2ης θέσης. Η Σεντ Τζόνστον διατηρεί μαθηματικές ελπίδες για είσοδο στην πρώτη εξάδα, αλλά πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει (-5 με δύο αγωνιστικές να απομένουν), η ουσία για την ίδια βέβαια είναι ότι έχει χτίσει διαφορά ασφαλείας από την ουρά και δύσκολα θα κινδυνέψει εφόσον βρεθεί στα πλέι άουτ. Στα τρία πιο πρόσφατα δεν έχει ήττα (2-1-0). Χαμηλός ο άσος, θεωρητικά και οι δύο ομάδες θα πρέπει να ψάξουν τη νίκη αλλά παίζουν πολύ σφιχτά για να στραφούμε στο παιχνίδι με τα γκολ, το σημειώνουμε απλώς για το live.

  1. ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ – ΠΑΡΤΙΚ ΘΙΣΤΛ
Με αήττητο έξι αγωνιστικών (4-2-0) πήγε στη διακοπή η Χιμπέρνιαν, παραμένει πάντα στην 4η θέση, στόχος είναι να χτυπήσει τη δυάδα αλλά θα πρέπει να δείξει χαρακτήρα στα πλέι οφ. Η Πάρτικ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, το τρέχον 0-2-4 την έχει αφήσει στο -3 από την παραμονή και όλα δείχνουν ότι θα μπει στα πλέι άουτ με την πλάτη στον τοίχο. Οι εκτός έδρας επιδόσεις της είναι μακράν οι χειρότερες στην κατηγορία (1-4-10). Πολύ δύσκολα θα κοντράρει η Πάρτικ τη σαφώς ανώτερη και φορμαρισμένη -προ διακοπής- Χιμπέρνιαν, στο 1,73 ο -0,75 άσος μπορεί να αποτελέσει επιλογή.

  1. ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ – ΧΑΜΙΛΤΟΝ
Εκπληκτική η πορεία της Κιλμάρνοκ, σφράγισε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη συμμετοχή της στο πρώτο γκρουπ των πλέι οφ, φεύγοντας με σπουδαίο διπλό από το “Άιμπροξ” (0-1). Συμπλήρωσε οκτώ ματς αήττητη (6-2-0), είναι απαλλαγμένη από το άγχος μέχρι το φινάλε της σεζόν. Η Χάμιλτον ηττήθηκε μεσοβδόμαδα από τη Σεντ Τζόνστον, μένοντας με άδεια χέρια για πρώτη φορά μετά από τρεις αγωνιστικές (2-1-0), έχει χτίσει πάντως ένα πολύτιμο +5 από την προτελευταία θέση ενώ έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο από τους ανταγωνιστές της. Στα δεξιά το κίνητρο αλλά η Κιλμάρνοκ δεν κοντράρεται, δεν μπλέκουμε pregame.

  1. ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ – ΙΠΣΟΥΙΤΣ
Η Μπέρμιγχαμ (7-2-10 εντός) μετά από επτά σερί ήττες πήρε το κομβικό παιχνίδι με τη Χαλ με 3-0 με αρκετά καλή εμφάνιση και δεν έχασε επαφή με την Μπάρνσλεϊ στο όριο της επικίνδυνης ζώνης. Σημαντικό τρίποντο, θέλει πλέον να χτίσει πάνω σε αυτό. Η Ίπσουιτς (7-3-9 εκτός) πήγε στη διακοπή με δύο σερί ήττες χωρίς καν να σκοράρει, 1-0 από την Μπρίστολ Σίτι οριακά στο πιο πρόσφατο. Πρακτικά χωρίς στόχους. Ανακοινώθηκε ότι στο τέλος της σεζόν ο ΜακΚάρθι θα αποτελέσει παρελθόν, κάτι που χαροποίησε τους οπαδούς που εδώ και μήνες δεν τον θέλουν. Σωστό το -0,25 της Μπέρμιγχαμ στο 1,90, ως εκεί.

  1. ΑΦΚ ΕΣΚΙΛΣΤΟΥΝΑ – ΜΠΡΑΓΚΕ
Άμεση η επιστροφή της ΑΦΚ στη δεύτερη κατηγορία, έπειτα από την περσινή της περιπλάνηση στην πρώτη, εκεί όπου αποδείχθηκε ότι δεν είχε τα όπλα για να σταθεί με αξιώσεις, για φέτος στοχεύει στην κατάκτηση μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων της κατάταξης. Νεοφώτιστη η Μπράγκε, κέρδισε την άνοδο τερματίζοντας πρώτη στον όμιλό της, φυσικά η πρώτη της χρονιά στη Superettan αναμένεται να είναι χρονιά προσαρμογής, έχοντας ως στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού. Δύσκολο να γίνει εκτίμηση για ένα τέτοιο παιχνίδι σε τόσο πρώιμο στάδιο της σεζόν, δεν βλέπουμε κανένα μεγάλο λάθος στα σετ που κυκλοφορούν, γι αυτό και δεν θα μπλέξουμε εδώ.

  1. ΓΟΥΟΛΣΟΛ – ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ
Η Γουόλσολ (7-6-6 εντός) έχασε τρίτο σερί ματς, αυτή τη φορά με 0-3 από τη Γουίγκαν. Σε κανένα από αυτά δεν ήταν καθόλου καλή και μάλιστα δεν κατάφερε καν να σκοράρει. Σε κακή κατάσταση, δεν μπορεί να είναι απόλυτα ήρεμη με το +4 από την επικίνδυνη ζώνη. Η Πόρτσμουθ (7-1-10 εκτός) ντούμπλαρε τις νίκες της με το 3-0 επί της Όξφορντ. Προηγήθηκε μόλις στο 5’, στο 62’ έμεινε με παίκτη παραπάνω και στη συνέχεια το έργο της έγινε ακόμα πιο εύκολο και μάλιστα σκόραρε δύο τέρματα. Σε αρκετά καλή φάση, στο -2 από τα πλέι-οφ, δείχνει να βρίσκει ρυθμό στην πιο κρίσιμη φάση της σεζόν. Το DNB της στο 1,60 δεν έχει αξία παρότι θέλαμε να τη στηρίξουμε, αν πιάσει το 1,70-1,75 μέχρι την έναρξη θα το σκεφτούμε ξανά.

  1. ΡΕΪΘ ΡΟΒΕΡΣ – ΑΛΜΠΙΟΝ ΡΟΒΕΡΣ
Εύκολο έργο είχε η Ρέιθ μεσοβδόμαδα με αντίπαλο τη Φάιφ (2-0), στο γήπεδο της παραμένει σταθερή αξία (13-2-0) και αυτό τη διατηρεί σε απόσταση βολής από την απευθείας άνοδο (-3). Η Άλμπιον έρχεται από τέσσερις σερί εντός έδρας ήττες (4/4 GG & over 2,5), εκτός έδρας είναι καλύτερη όλη τη σεζόν (εκεί έχει μαζέψει 18/27 βαθμούς της), όμως η κατάσταση της πλέον είναι πολύ οριακή, αφού έχει βρεθεί στο -4 από την παραμονή και μόλις στο +1 από τον απευθείας υποβιβασμό. Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας, η Ρέιθ είναι λογικό φαβορί αλλά ο άσος κινείται πολύ χαμηλά για να μας απασχολήσει.

  1. IΣΤ ΦΑΪΦ – ΕΪΡ
Βαθμολογικά αδιάφορη μπαίνει η Ίστ Φάιφ στις τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος, οι δύο σερί ήττες από Φόρφαρ και Ρέιθ την άφησαν στο -11 από τα πλέι οφ, εκμηδενίζοντας τις πιθανότητες της να τα προλάβει. Η Έιρ έχει βρει ρυθμό την κατάλληλη στιγμή, τρέχει σερί 6-1-0 που την έχει φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +3 από τη Ρέιθ, σε όλες τις νίκες της σε αυτό το διάστημα σκόραρε τουλάχιστον δύο γκολ. Μονόπλευρό το κίνητρο εδώ, η ανώτερη Έιρ καίγεται για βαθμούς και είναι σε πολύ καλή κατάσταση, λογική επιλογή το -0,75 διπλό (1,80).

  1. ΣΤΡΑΝΡΑΕΡ – ΦΟΡΦΑΡ
Νίκη μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες (3/3 GG & over 2,5) πήρε η Στρανράερ (2-3 την Αρμπρόουθ), δύσκολα πάντως θα την ωφελήσει βαθμολογικά, αφού το -9 από τα πλέι οφ δεν καλύπτεται ρεαλιστικά. Η Φόρφαρ πήρε τεράστια ανάσα με το 2-0 επί της Φάιφ, ανέβηκε έτσι στο +4 από τα μπαράζ και δείχνει ότι έχει τη δυναμική να ξεμπερδέψει, εκτός έδρας πάντως είναι αδύναμη (3-2-10). Στα δεξιά το κίνητρο, η Φόρφαρ ψάχνει βαθμούς και δεν έχει κάτι να φοβηθεί από τη γενικώς προβληματική Στρανράερ, παίζεται το +0,25 διπλό (1,90).

  1. ΚΟΥΙΝΣ ΠΑΡΚ – ΕΡΝΤΡΙ ΓΙΟΥΝ.
Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η Κουίνς Παρκ, η αναμενόμενη ήττα από την Έιρ (4-0) την άφησε στο -1 από τα μπαράζ και στο -5 από την παραμονή, πάντως το παλεύει όσο μπορεί, αυτή ήταν η δεύτερη ήττα της σε πέντε αγωνιστικές (2-1-2). Δεν έχει νίκη στα επτά τελευταία μπροστά στο κοινό της (0-4-3), όπου γενικώς είναι η πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας (1-6-8). Η Ερντριόνιανς έχασε για πρώτη φορά μετά από τρεις αγωνιστικές (1-2-0), ουσιαστικά είναι αδιάφορη βαθμολογικά, αφού δεν προλαβαίνει τα πλέι οφ ενώ το +10 που διατηρεί από τα μπαράζ την καθιστά ασφαλή, εκτός έδρας είναι η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας (2-4-10). Όλο το κίνητρο είναι με τους γηπεδούχους, όμως παρότι ο 0:0 άσος σε απόδοση αουτσάιντερ είναι αρκετά ελκυστικός δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε, προτιμότερο το πάσο εδώ.

  1. ΑΛΟΑ – ΑΡΜΠΡΟΟΥΘ
Τα τυπικά απομένουν για να σφραγίσει η Αλόα την παρουσία της στα πλέι οφ, μετά τη νίκη με 1-3 επί της Άλμπιον ανέβηκε στο +9 από την 5η θέση και με πέντε αγωνιστικές να απομένουν η διαφορά αυτή δεν καλύπτεται. Προέρχεται από έξι σερί GG & over 2,5. Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για την Αρμπρόουθ (6/8 GG & over 2,5), η οποία βρίσκεται στην 3η θέση με δύο βαθμούς περισσότερους από την Αλόα, το μόνο που απομένει να ξεκαθαρίσει μεταξύ τους είναι η σειρά με την οποία θα τερματίσουν. Χαλαρές οι δύο ομάδες, ούτως ή άλλως συνηθίζουν τα μεγάλα σκορ και δεν υπάρχει λόγος να διαφοροποιήσουν τη συμπεριφορά τους, καλοπληρωμένο το GG & over 2,5 (1,95).

  1. ΚΑΟΥΝΤΕΝΜΠΙΘ – ΣΤΕΝΧΑΟΥΣΜΙΟΥΡ
Καταδικαστική θα αποδειχθεί πιθανότατα η ήττα της Κάουντενμπιθ από την Κλάιντ (0-3), η πρώτη μετά από τέσσερις αγωνιστικές (2-2-0), καθώς την άφησε στο -10 από την παραμονή και με μόλις πέντε αγωνιστικές να απομένουν ουσιαστικά αναζητά ένα θαύμα. Η Στενχάουσμιουρ ντεφορμαρίστηκε τη χειρότερη δυνατή στιγμή, μετράει 1-0-4 στα πέντε τελευταία με συνέπεια να πέσει στην 5η θέση, πάντως έχει δύο παιχνίδια λιγότερα από τους ανταγωνιστές της και εξακολουθεί να κρατάει την τύχη στα χέρια της, αρκεί να βρει άμεσα τον εαυτό της. Χαμηλό το διπλό δεδομένης της κακής φόρμας των φιλοξενούμενων αλλά η Κάουντενμπιθ είναι στο χείλος του γκρεμού και δεν εμπνέει για στήριξη, πάσο.

  1. ΜΟΝΤΡΟΟΥΖ – ΕΔΙΒΟΥΡΓΟ
Πισωγύρισμα για τη Μοντρόουζ η ήττα από την Κλάιντ (3-0), ήταν η πρώτη ύστερα από επτά αγωνιστικές (5-2-0, 4-0-0 εντός). Την έπιασε στην κορυφή η Πίτερχεντ αλλά έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και κρατάει την τύχη στα χέρια της. Το Εδιμβούργο είναι σε καλή κατάσταση, έχοντας χάσει μόνο ένα από τα τελευταία επτά παιχνίδια του (2-4-1), βρίσκεται στο +11 από τον υποβιβασμό και ουσιαστικά έχει σωθεί. Μεγάλο το κίνητρο της Μοντρόουζ για νίκη, το Εδιμβούργο είναι χαλαρό βαθμολογικά, μια χαρά ο άσος στο 1,80.

  1. ΑΝΝΑΝ ΑΘΛΕΤΙΚ – ΜΠΕΡΓΟΥΙΚ
Χαλαρή στο φινάλε η Άνναν, είναι στο -8 από τα πλέι οφ και πλέον ούτε η ίδια δεν πιστεύει ότι προλαβαίνει, πράγμα που βγαίνει και στα αποτελέσματα της (σερί 0-1-3). Η Μπέργουικ βρίσκεται στο +10 από την Κάουντενμπιθ, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο, πλέον μοιάζει απίθανο να κινδυνέψει αν και στα εννιά πιο πρόσφατα δεν έχει νίκη (0-4-5). Ντεφορμέ και αρκετά χαλαρές οι δύο ομάδες, κανένας λόγος να μπλέξουμε.

  1. ΕΛΓΚΙΝ – ΣΤΕΡΛΙΝΓΚ ΑΛΜΠΙΟΝ
Στο -1 από την τετράδα βρίσκεται η Έλγιν, ο απολογισμός της από τα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου γενικώς είναι πολύ αδύναμη φέτος, κρίνεται θετικός (1-1-0), τώρα επιστρέφει στο γήπεδο της όπου είναι εξαιρετική (9-3-3). Η Στέρλινγκ κόλλησε σε δύο σερί εντός έδρας ματς με βατούς αντιπάλους στο 2-2, έτσι η απευθείας άνοδος απομακρύνθηκε (-7), τα πλέι οφ πάντως δεν κινδυνεύουν αφού διατηρεί απόσταση δέκα βαθμών. Καίγεται περισσότερο για την νίκη η Έλγιν, όμως η Στέρλινγκ δεν πρόκειται να χαριστεί και είναι ζόρικη αντίπαλος, καλύτερα να το αφήσουμε για το live.

  1. ΠΙΤΕΡΧΕΝΤ – ΚΛΑΪΝΤ
Πάτησε κορυφή η Πίτερχεντ μετά το δύσκολο 1-0 επί της Άνναν, είναι πάντως πολύ ασταθής και είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να περιμένει δώρα από τη Μοντρόουζ για να ανέβει απευθείας, στο γήπεδο της είναι επιρρεπής στη γκέλα (8-2-5). Η Κλάιντ εντυπωσιάζει το τελευταίο διάστημα (5-1-0), με συνέπεια να σκαρφαλώσει για πρώτη φορά φέτος στην 4η θέση, έχει όμως δύο παιχνίδια περισσότερα από την Στενχάουσμιουρ και χρειάζεται βαθμούς παντού. Υποτιμάται από τα σετ η Κλάιντ, παίζεται το +1 διπλό, μάλλον προτιμότερο το καλοπληρωμένο αμφίσκορο (1,80), οι φιλοξενούμενοι έχουν βρει δίχτυα σε 13 σερί ματς και η άμυνα της Πίτερχεντ δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

  1. ΜΟΡΤΟΝ – ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝ.
Την ευκαιρία να βάλει τέλος σε ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη (0-2-2, 3/4 under 2,5) είχε η Μόρτον κόντρα στην υποβιβασμένη Μπρέχιν, δεν την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη (2-0) και πλέον βρίσκεται στο +3 από την 5η θέση. Στο γήπεδο της δεν είναι σταθερή (6-2-6). Η Νταντί Γιουνάιτεντ συνεχίζει να απογοητεύει, το μεσοβδόμαδο 1-0 από την Ινβερνές ήταν το τέταρτο ματς στο οποίο έμεινε χωρίς τρίποντο (0-2-2, 3/4 under 2,5), προς το παρόν παραμένει εντός πλέι οφ (+2) αλλά θα πρέπει να βελτιωθεί αν δε θέλει να βρεθεί προ μεγάλης έκπληξης. Μεγάλο εξάποντο για τα πλέι οφ, δεν περιμένουμε μεγάλα ανοίγματα από δύο ομάδες που ούτως ή άλλως συνηθίζουν τα χαμηλά σκορ, αποδεκτό το 1,73 του under 2,5.

  1. ΦΟΛΚΕΡΚ – ΜΠΡΕΧΙΝ
Πέντε ματς αήττητη (3-2-0) έχει συμπληρώσει η Φόλκερκ, μπορεί να βρίσκεται μακριά από τους στόχους της όμως όλα δείχνουν ότι τουλάχιστον δε θα κινδυνέψει, αυτή τη στιγμή είναι στο +7 από τα μπαράζ. Η Μπρέχιν έχει υποβιβαστεί, το μόνο που θέλει είναι μια νίκη στα επτά εναπομείναντα παιχνίδια ώστε να μην το κάνει χωρίς ούτε ένα τρίποντο σε ολόκληρη τη σεζόν, εκτός έδρας πάντως έχει μόνο ήττες ως τώρα (14/14). Νικάει και ξεμπερδεύει η Φόλκερκ, αναμενόμενα αδιάφορες οι τιμές του άσου.

  1. ΝΤΑΜΠΑΡΤΟΝ – ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ
Βαρύ το μεσοβδόμαδο 5-0 από την πρωτοπόρο για την Νταμπάρτον, οι δύο σερί νίκες επί της Μπρέχιν της έδωσαν κάποιες ελπίδες να αποφύγει τα μπαράζ, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι δε δείχνει να μπορεί, προηγουμένως άλλωστε έτρεχε σερί δέκα αγώνων χωρίς τρίποντο (0-3-7). Η Λίβινγκστον έρχεται από τρεις σερί ισοπαλίες, είναι στη 2η θέση, δεν προλαβαίνει την απευθείας άνοδο αλλά δε χάνει και τα πλέι οφ, αφού είναι στο +9 με αγώνα λιγότερο. Εκτός έδρας είναι η αποτελεσματικότερη ομάδα της κατηγορίας (8-3-3). Λογικό φαβορί το διπλό αλλά η Λίβινγκστον δεν καίγεται για νίκες και το 1,72 δεν αποτελεί ευκαιρία, πιο ενδεδειγμένη επιλογή το πάσο.

  1. ΙΝΒΕΡΝΕΣ – ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ
Ένα βήμα πιο κοντά στην παραμονή βρίσκεται η Ινβερνές μετά το μεσοβδόμαδο 1-0 επί της Νταντί Γιουνάιτεντ, ανέβηκε στο +7 από την Νταμπάρτον και χρειάζεται απλά να είναι σοβαρή στα επόμενα ώστε να ξεμπερδέψει μια και καλή. Η Σεντ Μίρεν έκανε μία ακόμα επίδειξη δύναμης με το 5-0 επί της Νταμπάρτον, έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες και ουσιαστικά έχει ανέβει, το μόνο που απομένει είναι η μαθηματική επιβεβαίωση. Δεν κοντράρεται η πρωτοπόρος παρά τη συγκριτικά μεγαλύτερη ανάγκη της Ινβερνές, δίκαιο το σετ, πάμε παρακάτω.

  1. ΝΤΑΝΦΕΡΜΛΙΝ – ΚΟΥΙΝ ΟΦ ΣΑΟΥΘ
Θετικός ο βαθμός που τσίμπησε η Ντανφέρμλιν στην έδρα της Νταντί Γιουνάιτεντ (1-1), έμεινε αήττητη για τέταρτη αγωνιστική (2-2-0). Βρίσκεται στο -2 από τα πλέι οφ, στην έδρα της είναι γενικώς ισχυρή (7-4-3). Η Κουίν οφ Σάουθ έχει ένα βαθμό λιγότερο από την Ντανφέρμλιν, έρχεται από θετικά αποτελέσματα κόντρα στη 2η και την 4η της βαθμολογίας (1-1-0) και παραμένει γερά στο κόλπο για μια θέση στην τετράδα, τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της ήταν GG & over 3,5. Εξάποντο για μια θέση στα πλέι οφ, η ανάγκη αμφότερων για τη νίκη δημιουργεί σκέψεις για το over 2,5, όμως η Ντανφέρμλιν ποντάρει πολύ στην άμυνα της εσχάτως, σημειώνουμε πάντως το ματς για το live.

  1. ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ – ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ
Από τις 10 Μαρτίου έχει να αγωνιστεί η Νιουκάστλ, η οποία προηγουμένως είχε πετύχει μεγάλη νίκη κόντρα στη Σαουθάμπτον (3-0 εντός έδρας) για την 30η αγωνιστική.

Στη 13η θέση οι «καρακάξες», ακόμα όμως δεν έχουν τελειώσει την υπόθεση παραμονή (βρίσκονται στο +4 σε σχέση με τη 18η Σαουθάμπτον). Εντός έδρας η ομάδα του Μπενίτεθ διατηρεί αήττητο πέντε αναμετρήσεων (2-3-0, 5-5-6 συνολικά). Αμφίβολος ο Ρίτσι (εξτρέμ).

Σε πτώση η απόδοση της Χάντερσφιλντ το τελευταίο διάστημα πριν τη διακοπή (0-1-2, δεν σκόραρε σε κανένα), με 0-2 ηττήθηκε απ’ την Κρίσταλ Πάλας στο πιο πρόσφατο.

Στο +3 απ’ τον υποβιβασμό τα «τεριέ», πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους στα τρία επόμενα ματς (Νιουκάστλ εκτός, Μπράιτον εκτός, Γουότφορντ εντός), διότι μετά ακολουθεί πολύ δύσκολο πρόγραμμα (Τσέλσι εκτός, Έβερτον εντός, Σίτι εκτός, Άρσεναλ εντός). Μακριά απ’ την έδρα της πάντως δεν είναι ανταγωνιστική (3-2-10 σε 15 ματς). Εκτός ο Γουίλιαμς (μέσος), μέχρι την τελευταία στιγμή θα κριθεί του Μούι (μέσος).

Εντός έδρας τα πάει πολύ καλά η Νιουκάστλ, έχει την ευκαιρία κόντρα σε μια ομάδα του χεριού της να κάνει αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της. Παίζεται το 1,80 του άσου (Bet365).

  1. ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ – ΜΠΕΡΝΛΙ
Ακόμη πιο κοντά στην Τσάμπιονσιπ βρίσκεται η Γουέστ Μπρομ, μετά και τη νέα εκτός έδρας ήττα της με 2-1 απ’ την Μπόρνμουθ. Όπως και στο πρόσφατο ματς με τη Λέστερ κατάφερε να προηγηθεί, όμως δεν άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων, ισοφαρίστηκε και στην προσπάθειά της να ανοιχτεί για να σκοράρει εκ νέου, δέχτηκε τη χαριστική βολή στο 89’.

Πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα για την «Άλμπιον», η οποία βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας και σε απόσταση δέκα βαθμών απ’ τη σωτηρία, ενώ έχει και ματς περισσότερο σε σχέση με την 17η Γουέστ Χαμ. Όπως και στη συνολική βαθμολογία, έτσι και στην ειδική για τα εντός έδρας, βρίσκεται στην τελευταία θέση (2-7-6). Αμφίβολος ο Τσαντλί (εξτρέμ), νοκ-άουτ Μπάρι (μέσος), Στάριτζ (φορ) και Μόρισον (μέσος).

Σαν κόμπρα χτύπησε στο εκτός έδρας ματς κόντρα στη Γουέστ Χαμ η Μπέρνλι, εκμεταλλεύτηκε το τρομερό άγχος των γηπεδούχων συν την γκρίνια απ’ την εξέδρα και με τρία γκολ στο διάστημα 65’-80’, θριάμβευσε με σκορ 0-3.

Διατηρήθηκε έτσι στην έβδομη θέση της βαθμολογία και συνεχίζει να έχει πολλές ελπίδες για ευρωπαϊκή έξοδο! Εκτός έδρας έχει καταφέρει να μην ηττηθεί σε 11/15 εξόδους της (5-6-4). Εκτός ξανά οι Ντεφούρ (μέσος), Γουόλτερς (φορ), Μπρέιντι (μέσος) και Χίτον (γκολκίπερ).

Τη νίκη και μόνο ψάχνει η Γουέστ Μπρομ στην απέλπιδα προσπάθειά της να διατηρηθεί στην κατηγορία, ωστόσο αμφιβάλουμε κατά πόσο μπορεί να την πάρει, ειδικά κόντρα στη φετινή εξαιρετική Μπέρνλι. Εύκολα μπαίνει σε κάποιο σύστημα το 3,10 του διπλού (Bet365), φυσικά μεγάλο late σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος προς το τέλος.

  1. ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ – ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ
Έρμαιο στις ορέξεις του Σαλάχ έγινε η Γουότφορντ στο Λίβερπουλ, γνωρίζοντας τη συντριβή απ’ τους «κόκκινους» του Γιούργκεν Κλοπ με σκορ 5-0. Εντός προγράμματος ήττα για την ομάδα του Γκράθια που εξακολουθεί να βρίσκεται στο μέσο της βαθμολογίας και σε απόσταση ασφαλείας (+8) απ’ τις θέσεις που οδηγούν στην Τσάμπιονσιπ.

Εντός έδρας η Γουότφορντ κέρδισε και τα τρία προηγούμενα παιχνίδια της (4-1 την Τσέλσι, 1-0 την Έβερτον, 1-0 τη Γουέστ Μπρομ, 6-4-5 συνολικά). Ξανά εκτός Τσαλόμπα (μέσος), Ντεουλοφέου (εξτρέμ), Κλέβερλι (μέσος), Καμπούλ (στόπερ) και Καμπασέλε (στόπερ).

Σημαντική νίκη για την Μπόρνμουθ στο εντός έδρας ματς κόντρα στη Γουέστ Μπρομ, επικράτησε 2-1 με ανατροπή και έκανε μεγάλο βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία.

Στη δέκατη θέση βρίσκεται η ομάδα του Έντι Χάουι, οκτώ πόντους πάνω απ’ την επικίνδυνη ζώνη, μόνο αν αυτοκτονήσει δεν θα βρίσκεται και του χρόνου στα σαλόνια τη Πρέμιερ. Στο 3-5-7 το εκτός έδρας ρεκόρ της. Σταθερά πολλά γκολ στα παιχνίδια της, έρχεται από 15/17 over 2,5 (σε όλες τις διοργανώσεις ) και 11/12 GG στο πρωτάθλημα! Εκτός οι Άρτερ (μέσος), Μινγκς (στόπερ) και Α. Σμιθ (μπακ).

Αναμέτρηση κομμένη και ραμμένη για «Χ» (3,50/Bet365), βέβαια στην Αγγλία αυτά δεν έχουν και τόση βαρύτητα όσο εκτός αυτής. Εναλλακτική επιλογή το over 2,5 με απόδοση 1,83 (Bet365).

  1. ΜΠΡΑΪΤΟΝ – ΛΕΣΤΕΡ
Δεν τα κατάφερε στο κύπελλο η Μπράιτον, εξ αρχής ήταν δύσκολη η αποστολή της στο «Ολντ Τράφορντ» κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έτσι αποδείχτηκε και στην πράξη με το τελικό 2-0.

Στο πρωτάθλημα έρχεται απ’ την ήττα με 2-0 στην έδρα της Έβερτον, ωστόσο προς το παρόν νοιώθει ασφάλεια με το +6 απ’ τη γραμμή του υποβιβασμού. Δυνατή για τα κυβικά της εντός έδρας, έχει κερδίσει τα τρία τελευταία (3-1 τη Γουέστ Χαμ, 4-1 τη Σουόνσι, 2-1 την Άρσεναλ, 6-6-3 συνολικά). Τιμωρημένος ο Νοκαέρ (εξτρέμ), εκτός ο Ουγιόα (φορ)  αμφίβολος ο Στίβενς (μέσος).

Το πάλεψε και με το παραπάνω στο κύπελλο η Λέστερ, έφερε την Τσέλσι στα όριά της, ωστόσο λύγισε στην παράταση (1-1 η κανονική διάρκεια, 1-2 στο 105’).

Στο πρωτάθλημα είναι άνετη, έρχεται απ’ το εκτός έδρας 1-4 επί της Γουέστ Μπρομ και φιγουράρει στην όγδοη θέση με 40 βαθμούς. Εκτός έδρας μοιράζει τα αποτελέσματά της (4-5-6 σε 15 ματς). Εκτός ο Αμαρτέι (μέσος), 50-50 ο Ιχεανάτσο (φορ).

Βολεύεται και με το «Χ» η Μπράιτον ώστε να διατηρήσει απόσταση ασφαλείας απ’ την επικίνδυνη ζώνη, η Λέστερ όμως ενδέχεται να ψάξει τη νίκη για την έβδομη θέση. Όπως και να ‘χει το καλοπληρωμένο GG (1,90/Bet365) δεν είναι απίθανο.

  1. ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. – ΣΟΥΟΝΣΙ
Δεν λάθεψε στον εντός έδρας προημιτελικό του κυπέλλου κόντρα στην Μπράιτον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επικράτησε άνετα με σκορ 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Στόχος της μέχρι το φινάλε της -μέτριας ξανά- σεζόν η κατάκτηση φυσικά του FA Cup, αλλά και η παραμονή της εντός τετράδας στο πρωτάθλημα (δεύτερη προς το παρόν, +9 απ’ την πέμπτη Τσέλσι). Στο «Ολντ Τράφορντ» φέτος έχει κερδίσει τα 12/15 παιχνίδια της (12-2-1). Αμφίβολος ο Γιανγκ (μέσος), εκτός ο Μπλιντ (μπακ).

Υψηλό αποδείχτηκε το εμπόδιο της Τότεναμ για τη Σουόνσι στο κύπελλο, με 0-3 εντός έδρας αποκλείστηκε απ’ τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Στα του πρωταθλήματος βρίσκεται σε σχετικά καλό μομέντουμ, έχοντας μόλις δύο ήττες στα τελευταία δέκα (5-3-2), αν και ακόμα δεν έχει ξεμπερδέψει με την παραμονή της (βρίσκεται στην 14η θέση, μόλις τρεις πόντους πάνω απ’ τη 18ηΣαουθάμπτον). Μακριά απ’ την Ουαλία μετράει 2-5-8 σε 15 εξόδους της. Τιμωρημένος ο Τζ. Αγιού (φορ), εκτός οι Μπονί (φορ), Σάντσες (μέσος), Φερ (μέσος).

Οι έξι τελευταίες εντός έδρας νίκες της Γιουνάιτεντ συνδυάστηκαν με under 3,5, το ίδιο περιμένουμε και τώρα. Στο 1,87 η απόδοση του combo άσος & under 3,5 (Stoiximan).

  1. ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ – ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ
Μία λέξη μόνο μπορεί να χαρακτηρίσει το εντός έδρας ματς της Γουέστ Χαμ προ ημερών κόντρα στην Μπέρνλι. Χάος. Αγωνιστικά ξανά ήταν λίγη με αποτέλεσμα να έρθει η οδυνηρή ήττα με 0-3, κάτι που έφερε και την έκρηξη των οπαδών που βρέθηκαν ακόμα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο!

Βαθμολογικά ολοένα και ζορίζει η κατάσταση για τα «σφυριά» που απέχουν μόλις δύο πόντους απ’ την επικίνδυνη ζώνη. Ισορροπημένες καταστάσεις εντός έδρας, στο 5-4-5 το φετινό ρεκόρ τους. Παραμένουν εκτός δράσης οι Ομπιάνγκ (μέσος), Κάρολ (φορ), Κόλινς (στόπερ) και Ριντ (στόπερ).

Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Μαρκ Χιουζ στον πάγκο της Σαουθάμπτον, η οποία νίκησε εκτός έδρας με 0-2 τη Γουίγκαν για τη προημιτελική φάση τoυ FA Cup και τώρα θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι στον ημιτελικό.

Στα της Πρέμιερ το άγχος διατηρείται όσο οι «Άγιοι» βρίσκονται εντός επικίνδυνης ζώνης (στο -2 απ’ τη σωτηρία, εξάποντο το επερχόμενο ματς στην έδρα της Γουέστ Χαμ). Μόλις δύο εκτός έδρας νίκες για τη Σαουθάμπτον σε σύνολο 14 αναμετρήσεων (2-6-6).

Αίμα και άμμος το ματς, εξάποντο που δεν πιάνεται από πουθενά. Πάσο.

  1. ΑΠΟΕΛ – AE ΛΕΜΕΣΟΥ
Το ΑΠΟΕΛ (11-1-2 εντός) μετά την ήττα με 2-4 από τον Απόλλων έπεσε στη δεύτερη θέση και στο -3 από την κορυφή. Αυτό το αποτέλεσμα έφερε την απομάκρυνση του Δώνη, πλέον στον πάγκο του θα είναι ο Μπαλτάζαρ, που ήταν στην ΑΕΛ μέχρι πριν λίγες μέρες. Σε μέτρια φάση τον τελευταίο καιρό, θέλει να ορθοποδήσει άμεσα για τις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές.

Η ΑΕΛ (7-3-4 εκτός) μετά το 0-2 από την Ανόρθωση έχει μείνει αρκετά πίσω για την Ευρώπη, κάτι που άλλωστε δεν δείχνει και να την ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Ο Μπαλτάζαρ αποτελεί παρελθόν και είναι στο ΑΠΟΕΛ, πρακτικά είναι αδιάφορη και έχει αρκετά ακόμα προβλήματα σε πολλούς τομείς.

Ο άσος στο 1,40 ήταν αποδεκτός, στο 1,30 κάνει μόνο για banker σε κάποια δυάδα. Περιμένουμε εύκολα να κερδίσουν οι γηπεδούχοι στο συγκεκριμένο ματς. Υπάρχει και η κόντρα ΑΕΛ με Απόλλων, δεν θα ήθελε η ΑΕΛ να πάρει η έταιρη ομάδα της πόλης το πρωτάθλημα.

  1. ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΛ ΛΕΟΝΕΣΑ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ
Με αρκετή τύχη η Λεονέσα πήρε το μόλις τέταρτο βαθμό της στα οκτώ τελευταία (1-1-6), είναι στο -3 από την παραμονή ενώ το γεγονός ότι δεν σκοράρει για τρία οφείλεται στην ποιότητα των αντιπάλων της, εντός έδρας έχει 6-7-3 ρεκόρ με 10/16 GG. Η Σαραγόσα μετά ένα 7-1-0 σερί που την έφερε μια ανάσα από την εξάδα ηττήθηκε με 0-1 από την καταδικασμένη σε υποβιβασμό Σεβίλλη, εκτός έδρας βγάζει ανοιχτά ματς και σε 16 ταξίδια της (6-4-6) μετράει 10 over και ισάριθμα GG. Η Λεονέσα σκοράρει και δέχεται γκολ, η Σαραγόσα μπορεί να συμβάλλει σε ένα ανοιχτό ματς, το GG δίνεται χαμηλά πάντως (1,66).

  1. ΝΟΥΜΑΝΘΙΑ – ΚΟΡΔΟΒΑ
Σε κακό φεγγάρι βρίσκεται η Νουμάνθια που τρέχει 1-1-3 ρεκόρ εσχάτως με αποτέλεσμα να βρεθεί στο -2 από την εξάδα, στην έδρα της είναι ισχυρή πάντως (11-1-3, 23-8 τέρματα). Η Κόρδοβα έστω και στο φινάλε έσωσε ένα βαθμό στο 1-1 με την Οβιέδο, συμπλήρωσε έτσι πέντε χωρίς ήττα (4-1-0) όμως είναι στο -4 από την παραμονή, εκτός αποδυναμώνεται σημαντικά όμως προέρχεται από δύο κολλητά διπλά. Η αξία βρίσκεται στο 3,30 της ισοπαλίας, η Νουμάνθια εδώ και μήνες δυσκολεύεται να πάρει νίκες, η Κόρδοβα είναι σε καλό φεγγάρι όμως δύσκολα θα βγάλει διπλό στη Σορία.

  1. ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΘΕΛΤΑ
Τελευταία ευκαιρία για την Μπιλμπάο να μπει στη συζήτηση για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, η νίκη κόντρα στη Θέλτα είναι απαραίτητη προϋπόθεση αν θέλει να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της. Παρόμοια η κατάσταση και στους Γαλιθιάνους, που έμειναν πίσω μετά την τρομερή γκέλα με τη Μάλαγα. Δύσκολο να διαλέξουμε πλευρά, το σετ άλλωστε δείχνει καλά ζυγισμένο, έχει νόημα το over 2,5 σε τιμές διπλασιασμού δεδομένης της ανάγκης των Βάσκων για το τρίποντο και της σταθερά επιθετικής προσέγγισης της Θέλτα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

  1. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΟΚ
Ο Ατρόμητος έμεινε μακριά από τα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσης στη Νέα Σμύρνη όμως αν και έχανε με 2-0 ισοφάρισε με ηγέτη τον Ουάρντα στο φινάλε, έχει μόνο μια ήττα στα τελευταία εννιά (3-5-1), έχει κλειδώσει την τέταρτη θέση ενώ οι ποινές του ΠΑΟΚ τον έφεραν στο -2 από την τρίτη θέση και στο -3 από τη δεύτερη. Στο Περιστέρι πάντως δυσκολεύεται να επιβληθεί των αντιπάλων και μετράει μόλις πέντε νίκες (5-6-1), 4/5 σημειώθηκαν με 1-0 σκορ, 10/12 ήταν under ενώ έμεινε στην ισοπαλία με τους τρεις μεγάλους της Αθήνας. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι δανεικοί από τους Θεσσαλονικείς Ουάρντα, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, λείπει μήνες ο Μανούσος.
Ο ΠΑΟΚ μέχρι πριν ένα μήνα κρατούσε την τύχη στα χέρια του και έδειχνε ο πιθανότερος πρωταθλητής όμως η ήττα στην Τρίπολη και το γεγονός ότι οι τύχες των ντέρμπι με ΟΣΦΠ, ΑΕΚ δεν παίχθηκαν μέσα στο γήπεδο όχι μόνο τον έριξαν από την κορυφή, αλλά με τις ποινές των δικαστηρίων γνώρισε δύο ήττες στα χαρτιά και του αφαιρέθηκαν και άλλοι δύο πόντοι. Έτσι έμεινε στο -8 από την κορυφή και στο -1 από τη δεύτερη θέση, δύσκολα θα καταφέρει να παραμείνει συγκεντρωμένος από δω και πέρα. Εκτός έδρας έχει 6-4-3 ρεκόρ, πριν την ήττα στην Τρίπολη μετρούσε έξι σερί διπλά. Τραυματίες είναι οι Βαρέλα, Μουλεν.
Ο Ατρόμητος από το πουθενά βρέθηκε να κυνηγάει τη δεύτερη θέση, έχει μόλις 2/25 ήττες όμως οι απουσίες του είναι σημαντικές και έχει ήδη ηττηθεί τρεις φορές φέτος από τον ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι μόνο το ποδόσφαιρο δεν σκέφτονται εδώ και καιρό και μόνο μάντης θα μπορούσε να προβλέψει σε τι κατάσταση βρίσκεται. No bet.

——.     ΔΟΞΑ – ΑΛΚΗ
Η Δόξα (5-3-6 εντός) έχει δύο σερί ήττες, δεν είναι σε καλή φάση αλλά δεν τη νοιάζει κιόλας, αφού δεν έχει κανένα κίνητρο. Αρκετά γκολ στα τελευταία της παιχνίδια αφού δεν παίζει καθόλου άμυνα.

Η Αλκή (5-3-6 εκτός) σώθηκε με τις τρεις σερί νίκες, 3-0 την Πάφο στο πιο πρόσφατο με αρκετά καλή εμφάνιση.

Αδιάφορες και οι δύο, ματς για γκολ και θέαμα λίγο πριν τις διακοπές. Στο 1,80 το over 2,5.

  1. ΝΤΙΖΟΝ – ΜΑΡΣΕΪΓ
Στο μέσο της κατάταξης βρέθηκε κατά τη διάρκεια της διακοπής η Ντιζόν, διατηρεί απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη (+9) και δεν πρόκειται να μπλέξει σε περιπέτειες, έχει συμπληρώσει οχτώ ματς πρωταθλήματος με μόλις μια ήττα στο παθητικό της (3-4-1, 5/8 over 2,5, 5/8 GG), ενώ στο γήπεδό της τρέχει αήττητο σερί 10 αγώνων (8-2-0, 6/10 over 2,5, 7/10 GG).
Η Μαρσέιγ μάχεται για να κρατήσει την τρίτη θέση, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, πήγε στη διακοπή με την ήττα με 2-3 από τη Λυών, η οποία ήταν η μόλις δεύτερη της στις 12 τελευταίες αγωνιστικές (7-3-2, 8/12 over 2,5, 7/12 GG), ενώ συνεχίζει και στο Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας μπροστά της τον πρώτο προημιτελικό με αντίπαλο τη Λειψία την Πέμπτη.
Δεν θα έχει εύκολο έργο στο ματς αυτό η Μαρσέιγ, ειδικά από τη στιγμή που θα αγωνιστεί δίχως τον υπερπολύτιμο εξτρέμ Τοβέν (29 συμ./16 γκολ), επομένως το διπλό του 1,75 απορρίπτεται χωρίς πολλά-πολλά, η αφελής ανασταλτικά Ντιζόν δεν μας εμπνέει εμπιστοσύνη ώστε να πάμε στην κόντρα, επομένως το μόνο που μπορεί να μας απασχολήσει στο εν λόγω παιχνίδι είναι τα πολλά τέρματα.

  1. ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ – ΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ

Από το ισόπαλο 1-1 στην έδρα της Σετούμπαλ προέρχεται η Πορτιμονένσε, μένοντας αήττητη για δεύτερο σερί παιχνίδι. Αδυνατεί να βρει σταθερότητα στις εμφανίσεις τις φέτος, πάντα επιθετική ειδικά εντός (6-2-5), προέρχεται από 5/6 over. Από κομβική νίκη όσον αφορά την παραμονή της προέρχεται η Μορεϊρένσε, επικράτησε με 2-1 της φιλοξενούμενης Μπελενένσες και έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή της. Εκτός δεν πείθει, πρωτίστως με τις εμφανίσεις και στη συνέχεια με τα αποτελέσματα, με τον απολογισμό στο 3-1-9. Με αξία το over 2,5 στο 2,00 της Bet365 μπορεί να αποτελέσει επιλογή.

  1. ΠΑΚΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ – ΤΣΑΒΕΣ

Δείχνει να αφυπνίζεται η Πάκος Φερέϊρα, αφού τη νίκη επί της Πόρτο (1-0) ακολούθησε το ισόπαλο 1-1 στην έδρα της Εστορίλ. Δεύτερο παιχνίδι αήττητη, ακόμη μία παθιασμένη εμφάνιση με στόχο την απομάκρυνση από την επικίνδυνη ζώνη, στο 5-4-4 ο εντός έδρας απολογισμός και 5/6 under στα πιο πρόσφατα. Σε αγωνιστική κάμψη η Τσάβες, τρίτη σερί ήττα, βαριά αυτή τη φορά με 1-4 ενός από την Μπράγκα και κακή εμφάνιση. Δείχνει να έχει φτάσει το ταβάνι της για φέτος, απαλλαγμένη από το άγχος του υποβιβασμού. Η δυναμική της Πάκος στα πιο πρόσφατα εντός αλλά και το σαφώς μεγαλύτερο κίνητρο, μας οδηγούν στο -0,25 ασιατικό άσσο στο 1,99 της Bet365.

  1. ΣΙΛΚΕΜΠΟΡΓΚ – ΧΕΛΣΙΝΓΚΟΡ
Σέντρα στα πλέι-άουτ για τον υποβιβασμό. Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για την κανονική περίοδο η Σίλκεμποργκ (1-3 από Κοπεγχάγη), στο 1-2-3 ο απολογισμός της στις έξι τελευταίες αγωνιστικές, θα δώσει μάχη για την αποφυγή των δυο τελευταίων θέσεων του ομίλου της, έχοντας ως κύριο όπλο την, αρκετά αξιόπιστη, έδρα της. Ουραγός του γκρουπ η Χέλσινγκορ, θα χρειαστεί αλλεπάλληλες υπερβάσεις ώστε να καλύψει το -9 που την χωρίζει από τις ομάδες που σώζονται στα έξι παιχνίδια που έχει μπροστά της, τουλάχιστον ξεκινάει τη διαδικασία των πλέι-άουτ με καλή ψυχολογία, καθώς έρχεται από το 1-0 επί της ισχυρής Νόρντζελαντ. Δίχως ρεαλιστικές ελπίδες για την απευθείας σωτηρία η Χέλσινγκορ, ούτως ή άλλως είναι μια ομάδα η οποία έχει εμφανίσει πολλές αδυναμίες κατά τη διάρκεια της σεζόν, επομένως θεωρούμε ότι η Σίλκεμποργκ είναι το φαβορί για τη νίκη, με τα 1,85 που κυκλοφορούν στον άσο να φαντάζουν δίκαια.

—.         ΚΟΛΟ ΚΟΛΟ – ΚΑΤΟΛΙΚΑ
Άσχημο ξεκίνημα πραγματοποιεί η Κόλο Κόλο (3-1-2) που πληρώνει την αμυντική της αστάθεια αλλά και τις υποχρεώσεις της για το Λιμπερταδόρες, μετράει 6/6 GG εκ των οποίων τα πέντε ήταν και over. Η Κατόλικα με καλή εμφάνιση επιβλήθηκε με 3-1 της Εσπανιόλα κάνοντας το 6/6 και οδηγώντας την κούρσα του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι μάζεψαν δυνάμεις και αναμένονται βελτιωμένοι, το 1,85 του άσου φαντάζει χαμηλό όμως δεν θα πάμε ούτε στην κόντρα, άλλωστε η διακοπή θόλωσε το τοπίο.

  1. ΤΕΠΛΙΤΣΕ – ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ
Η Τέπλιτσε πληρώνοντας την εκτός έδρας αδυναμία της δείχνει να έχει χάσει το τρένο της Ευρώπης, στην έδρα της πάντως παραμένει αήττητη (6-4-0). Η Σπάρτα προέρχεται από τέσσερις σερί ισοπαλίες και είναι στο -3 από την τρίτη θέση, εκτός έχει μόλις 2/10 διπλά (2-5-3) ενώ προέρχεται από ισοπαλία με τη Σλάβια σε ματς που ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0 μέχρι το 70′. Χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό είναι οι γηπεδούχοι όμως πώς να εμπιστευθεί κανείς την Σπάρτα.

  1. ΚΟΡΤΡΑΪΚ – ΒΑΑΣΛΑΝΤ ΜΠΕΒΕΡΕΝ

Με νίκη έκλεισε την κανονική διάρκεια η Κόρτραϊκ, επικρατώντας με 2-0 της Σαρλερουά. Δεν κατάφερε παρά τη νίκη της να τερματίσει εντός της εξάδας, ωστόσο ο απολογισμό της από τη φυγή του Γιάννη Αναστασίου είναι ικανοποιητικός, ειδικά εντός έδρας μετράει ρεκόρ 9-1-1. Υπό άλλες συνθήκες η Μπέβερεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από μία απλή συμμετοχή στα πλέι-οφ για το Γιουρόπα. Οι σημαντικές πωλήσεις παικτών και προπονητή στα μισά της σεζόν ωστόσο, δεν της επέτρεψαν να κυνηγήσει με αξιώσεις την είσοδο στην εξάδα. Προέρχεται από τρεις σερί ήττες, ενώ στην έδρα της Κόρτραϊκ η παράδοση είναι αρνητική (4-0-1). Δίκαιος ο άσσος του 1,95 στην Bet365.

  1. ΣΑΣΣΟΥΟΛΟ – ΝΑΠΟΛΙ
Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα ύστερα από εννέα αποτυχημένες απόπειρες (0-4-5) για τη Σασουόλο (7-6-15), η οποία πραγματοποίησε πειστική εμφάνιση μετά από καιρό αλώνοντας την έδρα της ντεφορμέ Ουντινέζε (1-2). Με αυτογκόλ το προβάδισμα της (42’) αλλά η χαρά δεν κράτησε για πολύ (44’), τουλάχιστον της ανήκε η τελευταία κουβέντα κι έτσι χάρις σε τέρμα του Σένσι (74’) μπόρεσε να ξεφύγει στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη. Πλήρης η αποστολή μετά και την επιστροφή των Πελούζο (μπακ), Ραγκούζα (εξτρέμ), Μπεράρντι (εξτρέμ).

Ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου παρέμεινε η Νάπολι (23-4-2) εκμεταλλευόμενη το στραβοπάτημα της Γιουβέντους, μπορεί να αγχώθηκε άλλα έστω και μετά κόπων έκανε το καθήκον της απέναντι στην Τζένοα (1-0). Ο Αλµπιόλ πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 72’ κι έτσι οι «παρτενοπέι» πλησίασαν στο -2 από την κορυφή. Σταθερά εκτός ο μπακ Γκουλάµ, αμφίβολη η συμμετοχή του ηγέτη Χάµσικ (χαφ, 29 συμ./ 6 γκολ).

Πήρε τα πάνω της η Σασουόλο με το διπλό στο Ούντινε, δεν πιστεύουμε βέβαια ότι από τη μια στιγμή στην άλλη έλυσε ξαφνικά όλα της τα προβλήματα. Μονόδρομος η νίκη για τη Νάπολι αν θέλει να παραμείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου, έστω και δύσκολα περιμένουμε να πάρει το «τρίποντο» αλλά το 1,40 περνάει απαρατήρητο. Λαμβάνοντας υπόψιν το δεδομένο επιθετικό πρόβλημα των «νεροβέρντι» καθώς επίσης και την αμυντική συνέπεια που παρουσιάζει η Νάπολι στις εξόδους της (κράτησε το μηδέν στις 7/8 τελευταίες), στρεφόμαστε στο συνδυασμό 2 & under 3,5 (2,08 / Stoiximan).

  1. ΚΙΕΒΟ – ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ
Διάχυτος ο προβληματισμός στο στρατόπεδο της Κιέβο (6-7-15) για την πορεία της ομάδας τους τελευταίους τέσσερις μήνες, διάστημα στο οποίο έχει πανηγυρίσει μόλις μια φορά με συνολικό απολογισμό 1-2-11. Βρισκόμενη μόλις στο +1 από την τελευταία τριάδα κρίνεται επιτακτική ανάγκη η επιστροφή στις επιτυχίες, κατά τη διακοπή βρήκε τουλάχιστον τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να ανασυνταχθεί. Επιστρέφει ο φορ Μετζορίνι, προλαβαίνει τελικά ο στόπερ Γκαµπερίνι, εκτός πλάνων αντίθετα οι Νταϊνέλι (στόπερ), Γιαροζίνσκι (μπακ) και Μπαστιέν (χαφ).

Δεν είναι σε καλή κατάσταση τελευταία η Σαμπντόρια (13-5-10) και οι τρεις ήττες στα τέσσερα πιο πρόσφατα (1-0-3) το αποδεικνύουν περίτρανα. Δεν είναι βέβαια τα αποτελέσματα αυτά καθ’ αυτά που εγείρουν λόγους ανησυχίας αλλά κυρίως η συνολική εικόνα της, με αποκορύφωμα τον εντός έδρας διασυρμό από την Ίντερ (0-5) κι ενώ είχε προηγηθεί το εξίσου ντροπιαστικό 4-1 από την Κροτόνε. Στα πιτς οι τραυματίες Μπαρέτο (χαφ) και Κοβνάτσκι (φορ), αμφίβολοι οι πολύτιμοι Μπερεζίνσκι (μπακ) και Κουαλιαρέλα (φορ, 27 συμ./ 17 γκολ).

Σταθερά απογοητευτική η Κιέβο, από διαδοχικές κάκιστες εμφανίσεις η Σαμπντόρια, ερωτηματικό το πώς επηρέασε αμφότερες η διακοπή. Ματς που δεν προσφέρεται για προγνωστικά ειδικά από τη στιγμή που για τους φιλοξενούμενους δίνεται αμφίβολος ο αρχισκόρερ Κουαλιαρέλα, καλύτερα να μείνουμε μακριά.

  1. AEK ΛΑΡΝΑΚΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ
Η ΑΕΚ Λάρνακας (10-4-0 εντός) με τη νίκη με 3-1 επί της Ομόνοιας εκτός έδρας κατάφερε να είναι στην τέταρτη θέση και μάλιστα στο +7, δείχνει να εξασφαλίζει την Ευρώπη και για φέτος. 2-3-0 στα πρόσφατα πέντε.

Ο Απόλλων Λεμεσού (9-5-0 εκτός) έχει το απόλυτο στα πλέι-οφ με το 4-2 επί του ΑΠΟΕΛ και πλέον πάτησε κορυφή. Στο +3 από τον συνδιεκδικητή του και ο τίτλος είναι στα χέρια του, καθώς αν κάνει το απόλυτο θα πάρει το πρωτάθλημα σίγουρα.

Ο Απόλλων είναι σε φουλ φόρμα και θέλει μόνο νίκη αν κερδίσει νωρίτερα ο ΑΠΟΕΛ, πιο χαλαρή και άνετη η ΑΕΚ. Το διπλό στο 2,30 που άνοιξε είχε αξία, στο 1,70-1,80 είναι οριακά σωστό. Ματς και για live.

  1. ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ – ΤΟΣΝΟ
Σε καλή κατάσταση έδειξε στα πρώτα παιχνίδια της για το 2018 η Σπαρτάκ, μέτρησε 2-1-0 στο διάστημα αυτό, έτσι πλησίασε στο -5 από την κορυφή της βαθμολογίας (με ένα ματς περισσότερο από την πρωτοπόρο Λοκομοτίβ), μίνιμουμ στόχος της η κατάκτηση του κυπέλλου (έχει τον προημιτελικό με την Κρίλια μεσοβδόμαδα) και η έξοδος στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού θα δώσει ως το φινάλε η Τόσνο, στο 1-0-2 ο απολογισμός της στα τρία της ματς έπειτα από τη χειμερινή διακοπή, κρατιέται οριακά (+1) από τις δυο τελευταίες θέσεις της κατάταξης. Ματς με ξεκάθαρο φαβορί το συγκεκριμένο, η Τόσνο δύσκολα θα αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων, όμως ο άσος στα επίπεδα του 1,30-1,35 δεν έχει ιδιαίτερη στοιχηματική αξία.

  1. ΟΒΙΕΔΟ – ΑΛΚΟΡΚΟΝ
Η Οβιέδο έχασε στα τελευταία λεπτά το διπλό στην έδρα της Κόρδοβα και προέρχεται από μόλις 1/7 νίκες, έστω και οριακά παρέμεινε εντός εξάδας όμως στην έδρα της δεν αστειεύεται (10-4-1). Η Αλκορκόν μετά από πέντε ματς επέστρεψε στις νίκες με το δίκαιο 1-0 επί της Ταραγόνα, ξέφυγε στο +5 από τη ζώνη όμως εκτός έδρας παρά το καλό της ξεκίνημα έχει ξεφουσκώσει και προέρχεται από 4/5 ήττες. Ώρα να επιστρέψουν στις νίκες οι γηπεδούχοι (1,95), η  Αλκορκόν πήρε τη νίκη που έψαχνε όμως εκτός αποδυναμώνεται και γενικότερα κινείται στη μετριότητα εδώ και καιρό.

  1. ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ – ΡΕΟΥΣ
Η Βαγιαδολίδ παίζοντας για το βαθμό απέσπασε 0-0 από τη Λούγκο και συμπλήρωσε τέσσερα χωρίς ήττα (1-3-0), είναι στο -2 από την εξάδα και ποντάρει πολλά στην έδρα της, εκεί έχει 11-2-3 ρεκόρ με 13/16 over. Έξυπνη και αποτελεσματική ομάδα είναι η Ρέους που με το 1-0 επί της Αλμερία έκανε ένα ακόμα βήμα παραμονής (+9), εκτός έδρας αν και σκοράρει λίγο κάνει αρκετές ζημιές (3-5-7, 8-21 τέρματα), σε 5/7 τελευταία ταξίδια της ηττήθηκε πάντως. Το ασιατικό +1 διπλό στο 1,73 έχει λογική, επειδή το κίνητρο της Βαγιαδολίδ τη δεδομένη στιγμή είναι μεγαλύτερο θα το αφήσουμε, άλλωστε η Ρέους έχει μαζέψει πολλές εκτός έδρας ήττες εσχάτως.

  1. ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ – ΑΛΑΝΙΑΣΠΟΡ

Με ήττα έφτασε στη διακοπή η Μπεσίκτας, με το ντέρμπι στην έδρα της Μπασακσεχίρ (1-0) να βάζει τέλος στο νικηφόρο και αήττητο σερί της. Αήττητη εντός έδρας (9-3-0), δεν έχει άλλα περιθώρια απωλειών αν θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Για τρίτο σερί παιχνίδι αήττητη παρέμεινε η Αλάνιασπορ, η οποία απέσπασε τα βαθμό της ισοπαλάις στην έδρα της Γκεζτέπε. Αποτέλεσμα το οποίο της δίνει ψυχολογία ενόψει της σημαντικής συνέχειας. Αναμενόμενα χαμηλά οι τιμές του άσσου, δε θα μπλέξουμε pregame. Πάσο.

  1. ΒΕΛΕΖ ΣΑΡΣΦΙΛΝΤ – ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ
Με σκαμπανεβάσματα η πορεία της Βελέζ εντός του 2018, στο 2-3-3 ο απολογισμός της στο διάστημα αυτό, ακόμα προσπαθεί να προσαρμοστεί στα «θέλω» του Χάιντσε, ενώ παράλληλα στοχεύει στην, όσο το δυνατόν, γρηγορότερη εξασφάλιση της παραμονής της και μαθηματικά. Η Εστουδιάντες παλεύει για ένα εισιτήριο για κάποια διεθνή διοργάνωση, το έργο της είναι αρκετά δύσκολο αφού, παράλληλα, έχει υποχρεώσεις και για την τρέχουσα διοργάνωση του Λιμπερταδόρες, στα πλαίσια του οποίο θα υποδεχτεί τη Σάντος την προσεχή Πέμπτη. Δύσκολο για εκτίμηση ματς το συγκεκριμένο, δεν αξίζει ο άσος-φαβορί του 2,15, ακόμα και αν η Εστουδιάντες κάνει ροτέισον, επομένως είναι προτιμότερο να μην μπλέξουμε εδώ.

  1. ΝΙΟΥΕΛΣ ΟΛΝΤ ΜΠΟΪΣ – ΤΙΓΚΡΕ
Πρακτικά αδιάφορη ως το φινάλε του πρωταθλήματος η Νιούελς, δεν έχει κάτι να κυνηγήσει, πέρα από το να διατηρήσει το μέσο όρο της σε ένα καλό επίπεδο, εδώ και δυο παιχνίδια έχει νέο τεχνικό στον πάγκο τον Ντε Φελίπε, μετρώντας μια νίκη (2-0 τη Σαν Μαρτίν) και μια ήττα (0-1 από Αρχεντίνος Τζούνιορς). Η Τίγκρε χρειάζεται λίγους βαθμούς ακόμα ώστε να κλειδώσει και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία, στο 1-5-2 ο απολογισμός της με τον Λεντέσμα στον πάγκο, στα πιο πρόσφατα επτά παιχνίδια της έχασε μόνο από τη Μπόκα με 1-2, ματς στο οποίο πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Ομάδες δίχως μεγάλες διαφορές οι συγκεκριμένες, η μεταξύ τους αναμέτρηση αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες, σε κάθε περίπτωση η ισοπαλία δεν θα δυσαρεστήσει καμία τους, αφού θα βελτιώσουν τη βαθμολογική τους συγκομιδή και θα έρθουν πιο κοντά στους στόχους τους, επομένως το Χ στο 3,00 της Bet365 μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει επιλογή.

  1. ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ – ΑΛΤΑΧ
Τρέχει μπας και προλάβει να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο η Αούστρια, στα δυο πρώτα παιχνίδια της με τον Λετς στον πάγκο τα πήγε καλά (κέρδισε με 2-0 τη ΒΑΚ Πέλετς και με 4-0 τη Σεντ Πόλτεν), όμως στο επόμενο γνώρισε τη συντριβή με 0-5 από την πρωτοπόρο Σάλτσμπουργκ, δείχνοντας ότι είναι ομάδα με συγκεκριμένο ταβάνι. Σε ανάλογη βαθμολογική κατάσταση βρίσκεται και η Άλταχ, διψήφιες οι διαφορές της από τη ζώνη των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, οδηγείται προς ένα αδιάφορο φινάλε στη σεζόν, μόλις στο 1-3-3 ο απολογισμός της εντός του 2018. Θα δώσουμε τον πρώτο λόγο για τη νίκη στην Αούστρια στο ματς αυτό, μιας και δείχνει πιο ζεστή στο να εξαντλήσει τις ελπίδες της για την Ευρώπη, παρόλα αυτά ο άσος του 1,80 δεν μας ενθουσιάζει, μιας και δεν ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια παντελώς αφερέγγυα ομάδα.

  1. ΣΕΝΤ ΠΟΛΤΕΝ – ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ
Ουραγός της βαθμολογίας η Σεντ Πόλτεν, βρίσκεται στο -10 από την 9η θέση, φαίνεται απίθανο να ξεφύγει από εκεί, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα κληθεί να δώσει αγώνες μπαράζ για την παραμονή της στην κατηγορία. Η Στουρμ κρατάει σφιχτά τη δεύτερη θέση η οποία οδηγεί στα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, δυσκολεύτηκε στα πρώτα της ματς με τον Φόγκελ στον πάγκο (0-1-3), όμως στη συνέχεια απάντησε με 3/3 τρίποντα, καθώς και με την πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Υπάρχει εμφανής ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες, η Στουρμ είναι το φαβορί για τη νίκη, πάντως το διπλό στα επίπεδα του 1,50-1,55 δεν αποτελεί και καμία τρομερή στοιχηματική ευκαιρία.

  1. ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΒΑΚ ΠΕΛΕΤΣ
Πρωτοπόρος της βαθμολογίας η Σάλτσμπουργκ, βρίσκεται στο +8 από τους διώκτες της και δεν φαίνεται να απειλείται ουσιαστικά, το μόνο το οποίο μπορεί να της στοιχίσει είναι το γεγονός ότι βρίσκεται εν όψει της μεγαλύτερης πρόκλησης της ιστορίας της, καθώς έχει φτάσει ως τους «8» του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας μπροστά της τα ματς με τη Λάτσιο (πρώτο ματς στη Ρώμη την Πέμπτη). Στο +10 από την επικίνδυνη ζώνη η ΒΑΚ Πέλετς, κάτι το οποίο οφείλεται, κυρίως, στην ανεπάρκεια της Σεντ Πόλτεν, καθώς η ίδια βρίσκεται σε κάκιστη αγωνιστική κατάσταση εδώ και πολλούς μήνες, μάλιστα πριν από τη διακοπή έφτασε να μετράει πέντε συνεχόμενες ήττες, εξέλιξη που έφερε αλλαγή στον πάγκο, με τον Πφαϊφενμπέργκερ να αποτελεί παρελθόν και στη θέση του να αναλαμβάνει δίδυμο υπηρεσιακών τεχνικών. Τεράστια η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δυο ομάδων, η Σάλτσμπουργκ μπορεί να φτάσει στη νίκη ακόμα και αν η μηχανή της δουλέψει μόνο στο ρελαντί, αναμενόμενα χαμηλές και δίχως στοιχηματικό ενδιαφέρον οι τιμές στον άσο.

  1. ΧΑΛ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ
Η Χαλ (6-7-6 εντός) μετά από δύο σερί νίκες δεν κατάφερε να τριτώσει τα θετικά της αποτελέσματα και έχασε με 3-0 από την Μπέρμιγχαμ. Καθαρή ήττα σε ένα θεωρητικά σημαντικό ματς για την παραμονή, παρότι αυτή είναι κάπως πιο άνετη πλέον (+6). Δεν έπαιξε καλά πάντως και δεν άξιζε κάτι παραπάνω. Η Άστον Βίλα (9-3-7 εκτός) έδειξε σημάδια κοιλιάς πριν τη διακοπή και κούρασης με δύο ήττες μαζεμένες. 1-3 από την ΚΠΡ και 1-0 από την Μπόλτον, δεν έπαιξε καθόλου καλά και στα δύο ματς και δίκαια ηττήθηκε. Μοιρασμένο το σετ, δείχνει σωστό.

  1. ΤΣΒΟΛΕ – ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ
Σε κακή κατάσταση πριν από τη διακοπή η Τσβόλε, ηττήθηκε στα 7/10 από τα πρώτα της ματς για το 2018 (2-1-7) και στα 5/6 πιο πρόσφατα (0-1-5), εμφανίζοντας πολλές αδυναμίες στα μετόπισθεν στο διάστημα αυτό, παρόλα αυτά κρατιέται στη ζώνη των πλέι-οφ, χάρη στον εξαιρετικό πρώτο γύρο που πραγματοποίησε, όταν και έφτασε ως και την 4η θέση της βαθμολογίας.

Μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού θα δώσει ως το τέλος η Σπάρτα, η διακοπή την βρήκε στο +2 από την τελευταία θέση, αλλά και στο -6 από την απευθείας σωτηρία, ρεαλιστικός της στόχος η συμμετοχή στα μπαράζ με έπαθλο την παραμονή. Στο 3-1-7 ο απολογισμός της εντός του 2018, ενώ μακριά από το σπίτι της έχει ήδη υποστεί εννέα ήττες σε 14 εξόδους (1-4-9 εκτός).

Δυο ομάδες με διαφορετικούς στόχους συγκρούονται εδώ, αμφότερες βρίσκονται σε αναζήτηση βαθμών ώστε να τους εκπληρώσουν. Η Τσβόλε αναμένεται να εμφανιστεί βελτιωμένη έπειτα από τη διακοπή, γι αυτό και θα της δώσουμε τον πρώτο λόγο για τη νίκη κόντρα στην, παντελώς αφερέγγυα, Σπάρτα, παρόλα αυτά ο άσος του 1,95-2,00 δεν αποτελεί και καμία τρομερή στοιχηματική ευκαιρία.  

  1. ΦΙΤΕΣΕ – ΡΟΝΤΑ
Να κλειδώσει την παρουσία της στα πλέι-οφ επιθυμεί η Φίτεσε, στα χαρτιά έχει ελπίδες ακόμα και για την τέταρτη θέση η οποία, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να δώσει απευθείας το εισιτήριο για το επόμενο Γιουρόπα Λιγκ, πάντως κάτι τέτοιο φαίνεται να βρίσκεται εκτός του βεληνεκούς της, από τη στιγμή που αδυνατεί να αποκτήσει συνέπεια στα αποτελέσματα της, όπως αποδεικνύεται και από το μόλις ένα τρίποντο που έχει πανηγυρίσει στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος (1-2-2, 4/5 GG & over 2,5).

Στο +1 από τον απευθείας υποβιβασμό βρέθηκε η Ρόντα κατά τη διάρκεια της διακοπής, τα κατάφερε χάρη στο διπλό με 1-0 που έβγαλε στην έδρα της Μπρέντα, ένα αποτέλεσμα-ανάσα, καθώς είχαν προηγηθεί τέσσερις συνεχόμενες ήττες και επτά ματς δίχως τρίποντο (0-2-5). Η νίκη αυτή ήταν η μόλις δεύτερη της για φέτος μακριά από το γήπεδό της (2-2-10 εκτός), ενώ το πρόγραμμα της ως το φινάλε του πρωταθλήματος δεν είναι καθόλου εύκολο.

Αναμέτρηση με ξεκάθαρο φαβορί η συγκεκριμένη, με τη Φίτεσε να διαθέτει ανώτερο σύνολο και να έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να γίνει η παραμικρή κουβέντα για το πετσοκομμένο ασάκι του 1,25, ειδικά από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έχουν υποστεί αρκετές γκέλες μπροστά στο κοινό τους ως τώρα, γι αυτό και είναι προτιμότερο να μην ασχοληθούμε περισσότερο με την εν λόγω αναμέτρηση.  

  1. ΕΒΕΡΤΟΝ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
Πολύτιμη νίκη με σκορ 1-2 σημείωσε η Έβερτον στην έδρα της Στόουκ, ανέβηκε στους 40 βαθμούς και εκτοξεύτηκε στο +12 απ’ τη γραμμή του υποβιβασμού.

Ένατη συγκεκριμένα στο βαθμολογικό πίνακα (ισόβαθμη της Λέστερ), ελπίζει σε ευρωπαϊκή έξοδο αν ανοίξει η έβδομη θέση. Εντός έδρας -ειδικά επί Αλαρντάις- είναι άκρως ανταγωνιστική (9-2-4 συνολικά). Τιμωρημένος ο Γουίλιαμς (στόπερ), εκτός οι Σίγκουρντσον (μέσος), Γκουέιγ (μέσος), Ντέιβις (μέσος), ΜακΚάρθι (μέσος), Μανγκαλά (στόπερ), Στεκέλενμπουργκ (γκολκίπερ).

Άνετη και ωραία η Μάντσεστερ Σίτι στο πρωτάθλημα, νίκησε και τη Στόουκ (0-2 εκτός έδρας), έφτασε τις 26 νίκες σε 30 ματς (26-3-1) και περιμένει απλά τη μαθηματική επιβεβαίωση για να πανηγυρίσει το πέμπτο της πρωτάθλημα.

Τρομερή και εκτός έδρας, έχει επικρατήσει στις 12/15 (12-2-1) εξόδους της. Λογικό να ρίξει ρυθμούς ο Γκουαρντιόλα ή να κάνει αλλαγές στο ματς με την Έβερτον, μιας και ακολουθεί ο πρώτος προημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Λίβερπουλ. Εκτός Στόουνς (στόπερ) και Μεντί (μπακ).

Υπερβολή το 1,83 για τον ασιατικό άσο +1,5 (Bet365), η -δυνατή εντός έδρας- Έβερτον μπορεί να εκμεταλλευτεί την χαλαρότητα της Σίτι ή έστω να ηττηθεί στο όριο.

—.         ΚΟΡΟΝΑ – ΛΕΧΙΑ
Ασθμαίνοντας μπαίνει στην τελική ευθεία η Κορόνα που αγνοεί τη νίκη για τέσσερα (0-3-1), είναι στο +3 πάντως για τα πλέι-οφ και έχει την ευκαιρία να καθαρίσει τώρα για να μην χρειάζεται πόντους στην έδρα της Σλασκ στο επόμενο. Στην έδρα της έχει 8-3-3 ρεκόρ και υποδέχεται μια Λέχια που παρά την αλλαγή τεχνικού αδυνατεί να σηκώσει κεφάλι, αγνοεί τη νίκη για 10, είναι τρίτη από το τέλος ενώ έχει εκτός μάχης τον πρώτο της σκόρερ (16/35 γκολ της). Καμία τους δεν πατάει καλά, η Λέχια είχε χρόνο στη διακοπή να δουλέψει με το νέο της τεχνικό και ίσως καταφέρει να πάρει το βαθμό εδώ, η ισοπαλία δεν θα κακοπέσει και στους γηπεδούχους.

  1. ΜΠΑΓΕΡΝ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Ήττα μετά από 18 αγώνες για την Μπάγερν Μονάχου (1η, 21-3-3, 66-20 γκολ) στην έδρα της Λειψίας. Παρατάχθηκε με πάρα πολλές αλλαγές, όμως παρόλα αυτά προηγήθηκε. Δεν άντεξε όμως στην μεγάλη πίεση των γηπεδούχων και ηττήθηκε εν τέλει με 2-1. Όταν ο Χάινκες ρωτήθηκε για τον λόγο που παράταξε βασικούς στον επαναληπτικό του 5-0 με την Μπεσίκτας και αναπληρωματικούς στο ντέρμπι με την Λειψία, απάντησε αφοπλιστικά πως «Θα γίνουμε σίγουρα πρωταθλητές, δεν βιαζόμαστε. Πρέπει όμως να καταλάβουν οι παίχτες πως πλέον ο βασικός μας στόχος είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ». Μετά το «Κλάσικερ» με την Ντόρτμουντ, ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι με την Σεβίλλη, οπότε με βάση τα λεγόμενα του Χάινκες είναι πιθανό να δούμε αλλαγές στην 11άδα των Βαυαρών. Εάν η Σάλκε έχει χάσει βαθμούς νωρίτερα και η ίδια πάρει το τρίποντο, τότε θα στεφθεί πρωταθλήτρια για έκτη συνεχόμενη φορά. 8/9 over 2,5 μετράει ανεξαρτήτως έδρας η Μπάγερν στα τελευταία της παιχνίδια, 5/9 ήταν NG. Εντός έδρας μετράει 11-2-0 με 40-9 γκολ και 10/13 over 2,5. Επέστρεψε στις προπονήσεις o Νόιερ και ίσως από την επόμενη εβδομάδα κάνει την επανεμφάνισή του, συνεχίζει εκτός ο εξτρέμ Κομάν.

Νίκη με 1-0 για την Ντόρτμουντ (3η, 13-9-5, 54-33 γκολ) στην έδρα της απέναντι στο Ανόβερο. Στο πρώτο ημίχρονο απειλήθηκε σε ένα πολύ ανοιχτό παιχνίδι, στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αφού έριξε βάρος στο αμυντικό κομμάτι και στην διαχείριση του σκορ. Παρόλα αυτά στα τελευταία λεπτά έχασε μεγάλες ευκαιρίες να διευρύνει το υπέρ της αποτέλεσμα. Εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Λεβερκούζεν και άνοιξε την διαφορά από την πέμπτη θέση στους τέσσερις βαθμούς, αλλά στόχος της είναι η δεύτερη θέση και η μισητή αντίπαλος Σάλκε (+1). Έχει αρκετά πιο δύσκολο πρόγραμμα από τους «Βασιλικούς Μπλε» και αν θέλει να τους προσπεράσει θα πρέπει να πάρει θετικά αποτελέσματα και εκτός έδρας. Από την στιγμή που ανέλαβε ο Στόγκερ η Ντόρτμουντ μπορεί να είναι αήττητη στο πρωτάθλημα (7-5-0), όμως η ομάδα έχει γίνει πολύ πιο γήινη με τον Αυστριακό προπονητή που δίνει μεγαλύτερο βάρος στην καλή κυκλοφορία και το αμυντικό τρανζίσιον. Αποτέλεσμα 8/13 under 2,5 και 10/13 under 3,5. Εκτός έδρας έχει ρεκόρ 6-5-2 με 22-14 γκολ και 8/13 αμφίσκορα.

Η Μπάγερν σίγουρα έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην Ντόρτμουντ, όμως πολλά εξαρτώνται από το πώς θα παρατάξει την ομάδα του ο Γιουπ ΧάινκεςΠροσωπικά πιστεύουμε πως εάν η Σάλκε έχει στραβοπατήσει νωρίτερα ίσως ο Χάινκες κάνει κάποιες βελτιωτικές κινήσεις, ώστε η ομάδα του να πανηγυρίσει τον τίτλο εντός έδρας με μια νίκη απέναντι στην μεγάλη της αντίπαλο. Σε διαφορετική περίπτωση, σίγουρα ο τεχνικός των «Βαυαρών» θα προχωρήσει σε κάποιο -μικρό πιστεύουμε- ροτέισον. Οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν και για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, εκεί όπου η Μπάγερν πήρε την πρόκριση με 2-1, αλλά πρέπει να σημειώσουμε πως στο δεύτερο μέρος (με το σκορ να είναι 2-0) οι «Βεστφαλοί» έπαιξαν τα 45 καλύτερα λεπτά τους εφέτος. Μόλις έναν βαθμό έχει καταφέρει να πάρει ο Στόγκερ σε έξι αναμετρήσεις από την Μπάγερν και το μόνο σίγουρο είναι πως θα προσπαθήσει να πάει το ματς σε όσο χαμηλότερο ρυθμό γίνεταιΧωρίς να ξέρουμε την εντεκάδα της Μπάγερν κάθε εκτίμηση είναι δύσκολη. Σε περίπτωση που η Μπάγερν παραταχθεί με αλλαγές, το under 3,5 (1,75/bet365) και το ασιατικό διπλό στο +1,5 (1,80 @ bet365) θα μπορέσουν να αποτελέσουν επιλογή. Σε διαφορετική περίπτωση το GG&over 2,5 στο 1,90 (Stoiximan) θα μοιάζει επικρατέστερο.

  1. ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Λας Πάλμας μετά από τα πολλά αρνητικά της αποτελέσματα που την έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση, βρισκόμενη στο -6 από τη σωτηρία, πληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό τα τεράστια αμυντικά κενά της, καθώς διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της Λα Λίγκα με 58 γκολ παθητικό. Αντίθετα, η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει ουσιαστικά αδιάφορη την πορεία της στο ισπανικό πρωτάθλημα, ούσα μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας (-15) και έχει από καιρό το μυαλό της μόνο στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους την ερχόμενη Τρίτη. Η «Βασίλισσα» επιβεβαίωσε τον συνδυασμό GG & over 2,5 στους 9 από τους 11 τελευταίους αγώνες της (9-1-1) και το ενδεχόμενο να τα καταφέρει και στην ερχόμενη αναμέτρηση της προσφέρεται σε απόδοση 1,80 στη Bet365. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

  1. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Λεβαδειακός πέρασε δύσκολες στιγμές στη Λαμία αλλά κρατώντας το 1-1 καθάρισε οριστικά με την παραμονή (+11), έχει μόνο μια ήττα στα έξι τελευταία (2-3-1) και όντας στο -5 από την πεντάδα έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται, το πρόγραμμα του όμως δεν του δίνει πολλά περιθώρια, πρακτικά είναι αδιάφορος. Μέσα στο 2018 παίζει πιο ελεύθερα, έχει δεχθεί γκολ σε 8/10 αλλά σκόραρε και σε επτά. Στη Λιβαδειά έχει 6-4-2 ρεκόρ με 4/5 νίκες εσχάτως και 7/12 GG. Τιμωρημένος είναι ο βασικός μπακ Ζαραδούκας.
Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα όμορφο απόγευμα στα Χανιά επικρατώντας με 4-0 του Πλατανιά και επεκτείνοντας το αήττητο του σερί στα τέσσερα ματς (2-2-0), το -3 από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ παρέμεινε, όπως και η νίκη του στα χαρτιά στον αγώνα της Τούμπας, με τα νέα δεδομένα είναι στο -7 από την ΑΕΚ και πλέον ενδιαφέρεται να κρατήσει τη δεύτερη θέση, είναι στο +1 από τον ΠΑΟΚ και στο +2 από τον Ατρόμητο που συγκρούονται μεταξύ τους νωρίτερα. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία ενώ εκτός έδρας έχει 6-3-2 ρεκόρ με 7/11 over, ανεξαρτήτως έδρας έχει 21-1-1 ρεκόρ απέναντι στο Λεβαδειακό.
Χωρίς σκοπιμότητα θα παίξει ο Λεβαδειακός που είναι αδιάφορος βαθμολογικά και μέσα στο 2018 σκοράρει και δέχεται με συνέπεια γκολ, ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα όμως είχε αρκετό χρόνο να ξεθολώσει το μυαλό του, επιθετικά διαθέτει μπόλικο ταλέντο όμως αμυντικά μόνο σταθερός δεν είναι. Το over 2,5 έχει καλές τύχες (1,85).

  1. ΣΙΟΝ – ΖΥΡΙΧΗ
Ουραγός της βαθμολογίας η Σιόν, βρίσκεται βέβαια μόλις στο -1 από τη σωτηρία, ενώ είναι και εμφανώς βελτιωμένη με τον Γιακομπάτσι στον πάγκο, με τον απολογισμό της στο διάστημα αυτό να ανέρχεται σε 2-1-3. Η Ζυρίχη παλεύει για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, για την ώρα βρίσκεται στο -2 από την τετράδα, έχοντας και ένα ματς λιγότερο από τους ανταγωνιστές της, ενώ μετράει 1-0-2 σε τρία ματς πρωταθλήματος με τον Μανιάν στην άκρη του πάγκου. Καίγονται για βαθμούς και οι δυο ομάδες, με τη μεταξύ τους συνάντηση να δείχνει ανοιχτή σε κάθε αποτέλεσμα, επομένως δεν έχουμε την παραμικρή ένσταση για τα σφιχτά σετ που κυκλοφορούν.

  1. ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ – ΤΟΥΝ
Σε μέτρια κατάσταση πριν τη διακοπή η Γκρασχόπερς, συμπλήρωσε έξι ματς πρωταθλήματος με μόλις ένα τρίποντο (1-1-4), έτσι βρέθηκε στο -6 από την τετράδα, ενώ και μπροστά στο κοινό της επικράτησε μόλις σε 1/5 από τις πιο πρόσφατες απόπειρές της (1-1-3). Στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη η Τουν, καταστροφικός αποδείχθηκε ο Φεβρουάριος, διάστημα στο οποίο γνώρισε πέντε ήττες σε επτά αγώνες (1-1-5, 5/7 GG & over 2,5), ενώ και μακριά από το γήπεδό της ηττήθηκε και στις τρεις τελευταίες εξόδους της (0-0-3, 3/3 GG & over 2,5). Κακό σταύρωμα το συγκεκριμένο, καθώς συγκρούονται δυο ντεφορμέ ομάδες, αμφίβολη η κατάσταση στην οποία θα βρεθούν έπειτα από τη διακοπή, γι αυτό και είναι προτιμότερο να μην μπλέξουμε εδώ.

  1. ΟΡΛΑΝΤΟ ΣΙΤΙ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Το Ορλάντο (0-1-2) έχει αρχίσει ντεφορμέ τη χρονιά, 0-2 από τη Σίτι στο πιο πρόσφατο, αρκετά κακή σε ακόμα ένα ματς. Δεν είναι άνετος ο Κρέις αν συνεχίσει έτσι. Η Νέα Υόρκη (2-0-1) κέρδισε εύκολα με 3-0 τη Μινεσότα και δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση. Πλήρης πλέον. Το +0,25 στο 1,80 για τη Νέα Υόρκη έχει αξία και είναι στις επιλογές μας.

  1. ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

Συνεχίζει στο κυνήγι της κορυφής η Μπενφίκα, η νίκη της με 0-2 επί της Φεϊρένσε την έφερε και πάλι στο -2 από την Πόρτο. Έβδομη σερί νίκη , 17-4-0 το αήττητο ρεκόρ της και 12-1-0 ο συνολικός εντός έδρας απολογισμός. Επιτέλους νίκη για την Γκιμαράες, επικράτησε δύσκολα με 2-1 της Άβες και διατήρησε κάποιες ελπίδες για ευρωπαϊκή έξοδο. Προέρχεται από 7/7 ήττες εκτός έδρας ήττες, ενώ συνολικά μετράει ρεκόρ 3-1-10. Μόλις στο 1,14 ο άσσος και στο 1,36 οι τιμές του over, δεν μας αφήνουν περιθώρια ενασχόλησης. Πάσο.

  1. ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ – ΜΠΡΕΝΤΑ
**Ντέρμπι στην επαρχία της Βραβάνδης.

Πρωτοπόρος της βαθμολογίας, σταθερά, η Αϊντχόφεν, διατηρεί απόσταση ασφαλείας από το δεύτερο Άγιαξ (+7), με αποτέλεσμα να βρίσκεται αγκαλιά με την κατάκτηση του τίτλου, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει, σε μεγάλο βαθμό, στις δυο επόμενες αγωνιστικές, όταν και θα κληθεί να αντιμετωπίσει, κατά σειρά, τις Άλκμααρ και Άγιαξ. Εντυπωσιακές οι, ως τώρα, εντός έδρας επιδόσεις της, καθώς αριθμεί 13 τρίποντα σε 14 παιχνίδια μπροστά στο κοινό της (13-1-0), πετυχαίνοντας από τουλάχιστον δυο τέρματα στα 11/14 από αυτά.

Στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη βρέθηκε η Μπρέντα κατά τη διάρκεια της διακοπής, πολύ καλή η παρουσία της στις επτά τελευταίες αγωνιστικές, διάστημα στο οποίο μέτρησε 3-2-2. Έπειτα από το ματς αυτό το πρόγραμμά της στρώνει, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί, αργά η γρήγορα να τελειώσει με την υπόθεση-παραμονή.

Μεγάλη η ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις στο ομάδες, η Αϊντχόφεν είναι το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη, ειδικά από τη στιγμή που αγωνίζεται μπροστά στο κοινό της, με τη Μπρέντα να μην δείχνει ικανή ώστε να την προβληματίσει ιδιαίτερα. Αναμενόμενα χαμηλές οι τιμές σε άσο, πολλά τέρματα και συνδυαστικά στοιχήματα υπέρ των γηπεδούχων, επομένως το παιχνίδι δεν πρόκειται να μας απασχολήσει περισσότερο.

  1. ΛΙΡΣ – ΜΟΥΣΚΡΟΝ

Πολλά τα οικονομικά προβλήματα στη Λιρς η οποία είδε τους ποδοσφαιριστές της να πραγματοποιούν απεργία πριν από λίγες ημέρες. Κέρδισε τη συμμετοχή της στα πλέι-οφ ΙΙ από την τέταρτη θέση της δεύτερης κατηγορίας, μετρώντας ρεκόρ 1-1-4 στα πιο πρόσφατα. Παρά το καλό ξεκίνημα στη σεζόν, η Μουσκρόν κατάφερε μόνο να κερδίσει από νωρίς την άνεση της παραμονής στην κατηγορία. Το φινάλε δεν ήταν καλό με τη μία ήττα να διαδέχεται την άλλη, για τον τελικό απολογισμό που τη βρήκε στο 1-1-8. Προβλήματα στην γηπεδούχο, δίχως δείγματα σταθερότητας η Μουσκρόν, πάσο.

  1. ΛΟΚΕΡΕΝ – ΣΑΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ

Η Λόκερεν έδειχνε πως θα ξεμπλέξει νωρίς με την υπόθεση υποβιβασμός, ωστόσο χρειάστηκε να φτάσουμε στις προτελευταίες αγωνιστικές για να σώσει τη χρονιά. Αποτέλεσε τη χειρότερη έδρα της κατηγορίας με απολογισμό 2-4-9. Ένα κακό φινάλε από τη Σαιντ Τρούιντεν της στέρησε τη συμμετοχή στην εξάδα. Με οδηγό την έδρα της κατάφερε να βρίσκεται έως το φινάλε στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας,, ωστόσο εκτός έδρας οι εικόνα της ήταν αρκετά ασταθής. Καμία ομάδα δεν ξεχωρίζει στα μάτια μας, πάσο.

  1. ΟΥΕΣΚΑ – ΑΛΜΠΑΘΕΤΕ
Η Ουέσκα απέσπασε 1-1 από την Κάντιθ και είναι μόνη πρώτη, έχοντας συμπληρώσει έξι χωρίς τρίποντο (0-3-3) απέχει πλέον μόλις τρεις βαθμούς από την τρίτη θέση, έχει πάντως σημαντικές επιστροφές και στο προηγούμενο ήταν βελτιωμένη. Η Αλμπαθέτε αφού δεν κατάφερε να προηγηθεί της Λεονέσα στο πρώτο μέρος όπου και ήταν καταιγιστική έμεινε στο 0-0, έχει ξεφύγει στο +11 από τη ζώνη και δείχνει αρκετά άνετη βαθμολογικά, εκτός κάνει πολλές ζημιές (3-6-6). Η Αλμπαθέτε έδειξε να χαλαρώνει, η Ουέσκα βελτιώθηκε, ο άσος είναι πιθανός όμως το 1,57 είναι μόνο για γέλια.

  1. ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ – ΜΛΑΝΤΑ ΜΠΟΛΕΣΛΑΒ
Η ευρωπαϊκή περιπέτεια της Πλζεν έλαβε τέλος και τώρα καλείται να τελειώσει με την υπόθεση τίτλος, μετά από τρεις κολλητές γκέλες πέρασε με 0-1 από την έδρα της Ζλιν, επέκτεινε έτσι τη διαφορά της από τη Σλάβια στο +9, έχοντας και ένα ματς λιγότερο. Η Μλάντα μετά από μερικές μαζεμένες ήττες μάζεψε τέσσερις βαθμούς στα δύο τελευταία και είναι το +2 από τη ζώνη, εκτός έδρας βολεύεται καλύτερα (4-1-5) όμως στο Πλζεν τα πάντα εξαρτώνται από τη διάθεση των γηπεδούχων.

  1. ΕΟΥΠΕΝ – KFCO ΓΟΥΙΡΓΙΚ

Η Έουπεν προερχόμενη από το εντυπωσιακό 4-0 επί της Μουσκρόν, το οποίο και της έδωσε την παραμονή στην πρώτη κατηγορία φιλοξενεί την επικίνδυνη και ποιοτική Μπίρσχοτ. Η φιλοξενούμενη έχασε στο νήμα την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, και σύμφωνα με δηλώσεις από τις τάξεις της να δείξει τι είναι ικανή να κάνει με δυνατότερους αντιπάλους. Σταθερά αμυντικά παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο η Έουπεν με τον Μακελελέ στον πάγκο, ξέρει να αμύνεται η Μπίρχσοτ. Το under  στο 1,78 της Bet365 είναι στις σκέψεις μας για κάποιο ποντάρισμα.

  1. ΧΕΡΤΑ – ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ
Με 2-1 πέρασε από την έδρα του Αμβούργου η Χέρτα (11η, 8-11-8, 32-32 γκολ) βυθίζοντας την αντίπαλό της στον πάτο της βαθμολογίας. Μπήκε μουδιασμένη στο πρώτο μέρος και δίκαια βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως στο δεύτερο ημίχρονο «πήρε τον αέρα» της αντιπάλου της και ανέτρεψε το σκορ μέσα σε 21’ λεπτά. Με αυτό το αποτέλεσμα ξαναμπήκε στο κόλπο της διεκδίκησης της έβδομης θέσης (-4) αλλά με την αστάθεια που παρουσιάζει στα παιχνίδια της είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έχει απλά ρόλο ρυθμιστή στα επόμενα παιχνίδια. 2-5-3 το ρεκόρ της μετά την διακοπή (9/10 under 2,5) με τις δυο νίκες να έρχονται εκτός έδρας. Το φετινό εντός έδρας της ρεκόρ είναι 4-5-4 με 17-18 τέρματα και 9/13 αμφίσκορα. Μοναδικός απών, ο τιμωρημένος μπακ Πλάτενχαρτ (27/0).

Δεν ήθελε η μπάλα να μπει μέσα. Δεν μπορεί κάποιος να εξηγήσει πως η Βόλφσμπουργκ (15η, 4-13-10, 28-37 γκολ) δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο από την Σάλκε. Μάλιστα όχι μόνο αυτό, αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό δεχόμενη το 0-1 με αυτογκόλ στο 86ο λεπτό. Δεύτερο χαμένο πέναλτι φέτος (1/3) για τον σπεσιαλίστα Βερχέγκ, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια με την Άουγκσμπουργκ είχε 17/19 εύστοχα. Σε πολύ δύσκολη θέση πλέον οι «Λύκοι» αφού είναι ισόβαθμοι της Μαιντζ στην θέση που οδηγεί στα πλέι άουτ. Μόλις έναν βαθμό στα τελευταία τέσσερα ματς έχει πάρει ο Λαμπαντία πραγματοποιώντας το χειρότερο ξεκίνημα προπονητή στην ιστορία της ομάδας. Στα τελευταία 13 της ματς δεν έχει πετύχει πάνω από ένα γκολ. Εκτός έδρας μετράει έχει ρεκόρ 2-6-5 με 10-16 τέρματα και 8/13 under 2,5. Αρκετοί αμφίβολοι για τον Λαμπαντία, που όμως άφησε να εννοηθεί πως αν κάποιος μείνει εκτός δεν θα είναι λόγω προβλήματος τραυματισμού. Σίγουροι εκτός πάντως είναι οι Μπρουκς (στόπερ, 7/0), Γκέρχαρντ (μπακ, 16/1), Τισεράν (μπακ, 14/0), Μπλατσικόφκσι (χαφ, 7/1) και Μεχμέτι (εξτρέμ, 5/1).


Την νίκη θα ψάξει η Χέρτα εάν θέλει να κυνηγήσει την έξοδο στην Ευρώπη, όμως η αστάθεια που δείχνει μέσα στην σεζόν(μόλις μια φορά φέτος έκανε δυο σερί νίκες) πιθανότατα την κάνει να ψάχνει τρεις βαθμούς έως το τέλος της σεζόν για να σωθεί και μαθηματικά. Η Βόλφσμπουργκ δεν έχει περιθώρια για άλλες γκέλες αφού η κατάσταση έχει σοβαρέψει αρκετά. Η ομάδα καλείται να βρει πρόβλημα στην επιθετική δυστοκία (στα τελευταία 13 της ματς δεν έχει πετύχει πάνω από ένα γκολ) και πιθανότατα και ο βαθμός θα της φανεί χρήσιμος αφού μπορεί πλέον στόχος να είναι η αποφυγή των πλέι άουτ, όμως ειδικά σε περίπτωση που η Κολωνία έχει πάρει νωρίτερα το τρίποντο, ο βαθμός θα μοιάζει χρυσάφι. Παρά την σφιχτή εικόνα της Χέρτα μέσα στο 2018 (9/10 under 2,5) πιστεύουμε πως θα παίξει για την νίκη και θα δούμε ένα αρκετά ανοιχτό παιχνίδι -τηρουμένων των αναλογιών- με τις δύο ομάδες να μπορούν να πετύχουν από ένα γκολ (2,05/bet365).  

  1. ΧΙΜΝΑΣΙΑ ΛΑ ΠΛΑΤΑ – ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΝ.
Η Χιμνάσια δείχνει να ξεμένει δίχως στόχους για το φινάλε του πρωταθλήματος, στο -8 η απόσταση της από την 11η θέση, επομένως φαίνεται ανήμπορη να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για το επόμενο Σουνταμερικάνα, ενώ έχει φτάσει να μετράει και επτά ματς πρωταθλήματος με μόλις ένα τρίποντο (1-3-3). Αντιθέτως η Αρχεντίνος μάχεται για την εξασφάλιση μιας θέσης στην πρώτη ενδεκάδα της κατάταξης, στο 4-1-3 ο απολογισμός της εντός του 2018, βέβαια έχει ηττηθεί στις 5/6 από τις τελευταίες εξόδους της (1-0-5). Αξιόπιστη στο γήπεδό της η Χιμνάσια, επομένως δεν έχουμε κάποια ένσταση για τον ελαφρύ φαβοριτισμό του άσου, παρόλα αυτά έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι που αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες και επομένως θα προτιμήσουμε να μην πάρουμε θέση.

  1. ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ – ΑΛΚΜΑΑΡ
Κλέβει τις εντυπώσεις στο φετινό πρωτάθλημα η Ντεν Χάαγκ, ξεκίνησε έχοντας ως στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού, κάτι το οποίο κατάφερε με συνοπτικές διαδικασίες και σαν να μην έφτανε αυτό έχει καταφέρει να βρεθεί στο κόλπο για τα πλέι-οφ της Ευρώπης, καθώς φιγουράρει στην 8η θέση της κατάταξης (η οποία υπό προϋποθέσεις οδηγεί στην post season), με την απόσταση της από την 7η να βρίσκεται μόλις στον ένα βαθμό. Στο γήπεδό της έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική ω τώρα, είναι ενδεικτικό ότι αναδείχθηκε νικήτρια στα 4/6 από τα τελευταία παιχνίδια της μπροστά στο κοινό της (4-1-1).

Η Άλκμααρ αποτελεί, επίσης, μια ευχάριστη νότα στη φετινή Eredivisie, φιγουράρει, σταθερά, στην 3η θέση της κατάταξης, ενώ έχει φτάσει και ως τον τελικό του κυπέλλου, πέρα από αυτά έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις με το επιθετικό της ποδόσφαιρο, αλλά και με την ωριμότητα που επιδεικνύουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές της. Πριν από τη διακοπή μετρούσε τέσσερα τρίποντα στα πιο πρόσφατα πέντε της ματς (4-0-1, 5/5 GG & over 2,5), ενώ είχε φτάσει και τα τέσσερα σερί διπλά, προτού να χάσει με 1-2 από τη Φέγενορντ στην τελευταία της έξοδο.

Δυο ομάδες που τα πηγαίνουν καλύτερα από ότι και οι ίδιες θα υπολόγιζαν στο ξεκίνημα της χρονιάς συγκρούονται εδώ, αμφότερες στοχεύουν στη νίκη, ώστε να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο στην επίτευξη των στόχων τους. Σκληρό καρύδι στο γήπεδό της η Ντεν Χάαγκ, η Άλκμααρ δεν διστάζει να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων ακόμα και μακριά από το γήπεδό της σε παιχνίδια τέτοιας φύσης, επομένως περιμένουμε να δούμε ένα καλό ποιοτικά παιχνίδι, το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Σε κάθε περίπτωση το διπλό δεν είναι για 1,60, βέβαια ούτε υπάρχουν σκέψεις για να πάμε κόντρα στους φορμαρισμένους φιλοξενούμενους, επομένως θα πρέπει να αρκεστούμε στο πάσο.

  1. ΒΙΛΕΜ – ΟΥΤΡΕΧΤΗ
Στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη βρέθηκε η Βίλεμ κατά τη διακοπή, προχώρησε σε αλλαγή προπονητή πριν από τα δυο τελευταία της ματς, με τον Φαν ντε Λόι να απομακρύνεται από τον πάγκο, μια απόφαση η οποία, σε πρώτη φάση, έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού ακολούθησαν το εντυπωσιακό 5-0 επί της πρωτοπόρου Αϊντχόφεν και το 2-2 κόντρα στην Τβέντε, ματς στο οποίο πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, χάνοντας τη νίκη στις λεπτομέρειες.

Για την 4η θέση θα παλέψει η Ουτρέχτη στις έξι τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, μάλιστα δείχνει ικανή ώστε να τα καταφέρει, εφόσον συνεχίσει στα στάνταρ απόδοσης που είχε και πριν τη διακοπή. Συγκεκριμένα, έφτασε να μετράει πέντε νίκες στα επτά τελευταία παιχνίδια της (5-1-1, 6/7 over 2,5, 5/7 GG), χάνοντας μόνο από την Αϊντχόφεν στο διάστημα αυτό, ενώ και μακριά από το σπίτι της έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως αποτελεσματική, μετρώντας μόλις δυο ήττες στις πιο πρόσφατες εννέα εξόδους της (4-3-2, 7/9 over 2,5, 7/9 GG).

Αναμέτρηση μεταξύ δυο ανεβασμένων ομάδων, αμφότερες χτύπησαν φόρμα πριν από τη διακοπή και επιθυμούν να συνεχίσουν ανάλογα. Απελευθερωμένη έπειτα από την αλλαγή στον πάγκο η Βίλεμ, στο γήπεδό της αρέσκεται να παίζει ανοιχτά, κάτι το οποίο, συχνά, της στοιχίζει στην άμυνα, η Ουτρέχτη είναι, επίσης, μια ομάδα η οποία δεν κλείνεται, επομένως περιμένουμε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό και αρκετά τέρματα, με το over 2,5 στο 1,72 της Bet365 να φαντάζει ως μια πολύ καλή επιλογή.

  1. ΣΕΒΙΛΛΗ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Το ματς της ημέρας από πλευράς ονομάτων, βαθμολογικό ενδιαφέρον βέβαια έχει μόνο η Σεβίλλη ενώ αμφότερες έχουν στο μυαλό τους τα μεσοβδόμαδα παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λιγκ. Τα ερωτηματικά της Μπαρτσελόνα, ειδικά το κατά πόσο θα παίξει ο Μέσι, είναι σημαντικά και επηρεάζουν παρά το δεδομένο βάθος στο ρόστερ, γι’ αυτό και δε θα μπλέξουμε με σημείο πριν δούμε εντεκάδες, προτιμότερη λύση ως τότε η αποχή. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

—-.       ΑΡΚΑ – ΛΕΓΚΙΑ
Η Άρκα προηγούταν ως το 94′ στην έδρα της Γιαγκελόνια όμως μέσα σε 12″ δέχθηκε ανατροπή, είναι στο -2 από την οκτάδα όμως πλέον κυνηγάει την υπέρβαση, από τις δηλώσεις του τεχνικού της είναι φανερό ότι πέταξε λευκή πετσέτα. Η Λέγκια μετά από δύο σπουδαίες νίκες έχασε με 0-2 από τη Βίσλα και έμεινε στο -3 από την κορυφή, εκτός έδρας είναι ασταθέστατη (6-2-6), δείχνει πολύ ευάλωτη αμυντικά όμως συχνά-πυκνά απαντάει πειστικά σε γκέλες. Αμφότερες είναι αψυχολόγητες, η Λέγκια το θέλει παραπάνω πάντως.

—.         ΟΥΑΤΣΙΠΑΤΟ – ΕΒΕΡΤΟΝ
Άσχημο ξεκίνημα πραγματοποιεί η Κόλο Κόλο (3-1-2) που πληρώνει την αμυντική της αστάθεια αλλά και τις υποχρεώσεις της για το Λιμπερταδόρες, μετράει 6/6 GG εκ των οποίων τα πέντε ήταν και over. Η Κατόλικα με καλή εμφάνιση επιβλήθηκε με 3-1 της Εσπανιόλα κάνοντας το 6/6 και οδηγώντας την κούρσα του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι μάζεψαν δυνάμεις και αναμένονται βελτιωμένοι, το 1,85 του άσου φαντάζει χαμηλό όμως δεν θα πάμε ούτε στην κόντρα, άλλωστε η διακοπή θόλωσε το τοπίο.

  1. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΜΙΛΑΝ
Η άμυνα είναι αυτή που δίνει τις λύσεις για Γιουβέντους και Μίλαν. Οι «μπιανκονέρι» κρατούν το μηδέν εδώ και δέκα αγωνιστικές, δεχόμενοι γκολ για τελευταία φορά το 2017, ενώ οι «ροσονέρι» επί ημερών Γκατούζο έχουν βελτιώσει κατά πολύ την ανασταλτική τους λειτουργία και για αυτό ξαναμπήκαν στο κόλπο της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σπουδαία μάχη, ανάμεσα σε δύο εκ των σπουδαιότερων ομάδων του ιταλικού ποδοσφαίρου. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η επιστροφή Μπονούτσι στο γήπεδο όπου έζησε μεγάλες στιγμές, ενώ στα καθαρά αγωνιστικά, θεωρούμε πως Αλέγκρι και Γκατούζο θα κοιτάξουν πρωτίστως να μη δεχθούν γκολ, με την επίθεση να περνάει σε δεύτερη μοίρα. Στο 1,86 το under 2,25 αποτελεί επιλογή στην Bet365. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
  1. ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΓΚΑΛΑΞΙ – ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Πρώτο ντέρμπι του Λος Άντζελες στην ιστορία. Οι Λος Άντζελες Γκάλαξι (1-1-1) πήρε λευκή ισοπαλία με το Βανκούβερ, κατέβηκε για να παίξει άμυνα και να πάρει τον πόντο και τα κατάφερε. Βελτιωμένη τον τελευταίο καιρό και γενικά φέτος. Το Λος Άντζελες (2-0-0) κέρασε με πεντάρα το Σολτ Λέικ (5-1) και συνεχίζει το εκπληκτικό του ξεκίνημα. Κομβικό το πρώτο αυτό ντέρμπι, χαμηλό το over. Πάσο.

  1. ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ – ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ ΓΟΥΑΪΤΚΑΠΣ
Το Κολόμπους (3-1-0) δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα με την Ουάσινγκτον, κέρδισε με 3-1 εύκολα και συνεχίζει να παίζει εξαιρετικά στην αρχή αυτής της σεζόν. Το Βανκούβερ (2-1-1) έμεινε στο 0-0 με τους Γκάλαξι, είχε την υπεροχή αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Εκτός έδρας χάνει πολύ από τη δύναμή του. Στο 1,65 ο άσος δεν έχει αξία, ίσως μας απασχολήσει στο live.

  1. ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ – ΜΟΝΑΚΟ
Ο τελικός του Λιγκ Καπ Γαλλίας, διεξάγεται στο Μπορντό. Τα τυπικά απομένουν ώστε η Παρί να στεφθεί πρωταθλήτρια, αφού το +17 που διατηρεί από τους διώκτες της δεν πρόκειται να καλυφθεί σε καμία περίπτωση, επομένως η προσοχή της στρέφεται στις άλλες δυο διοργανώσεις στις οποίες συνεχίζει, θέλοντας να φτάσει στην κατάκτηση τόσο του Λιγκ Καπ, όσο και του κυπέλλου (βρίσκεται στα ημιτελικά). Η Μονακό βρίσκεται κοντά στην επίτευξη του στόχου της στο πρωτάθλημα, που δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης (οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ), παράλληλα έχει μπροστά της τη μοναδική της ευκαιρία για ένα τρόπαιο, με το Ζαρντίμ, επανειλημμένα, να δηλώνει την επιθυμία του για μια κούπα. Οι δυο καλύτερες ομάδες της χώρας συγκρούονται εδώ, σαφώς και Παρί είναι ποιοτικότερη, όμως ο άσος, σε καμία περίπτωση, δεν είναι για 1,45, σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε ότι θα παρακολουθήσουμε ένα καλό ποιοτικά ματς, όμως ούτε οι τιμές στα πολλά τέρματα μας αφήνουν πολλά περιθώρια για να επιχειρήσουμε κάποιο ποντάρισμα.

  1. ΜΠΡΑΓΚΑ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ

Η Μπράγκα έφτασε στη διακοπή με έξι σερί νίκες, επικρατώντας στο πιο πρόσφατο με το εντυπωσιακό 1-4 στην έδρα της Τσάβες. Παιχνίδι αποδείξεων για τη γηπεδούχο ότι άλλαξε επίπεδο, ενώ ενδεχόμενη νίκη θα είναι σημαντικό βήμα για την μάχη της τρίτης θέσης. Προέρχεται από 5/6 over, με την επιθετική της γραμμή να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Εύκολη επικράτηση έπειτα από καιρό για την Σπόρτινγκ, επικράτησε με 2-0 της Ρίο Άβε φτάνοντας έστω και δύσκολα στην ουσία των πέντε νικών στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια. Λίγο πιο ισορροπημένο περιμέναμε το σετ αποδόσεων, με αξία το over 2,5 σε τιμές διπλασιασμού (2,00/Bet365).

  1. ΟΥΝΙΟΝ ΣΑΝΤΑ ΦΕ – ΣΑΝ ΜΑΡΤΙΝ ΣΧ
Μάχη για την έξοδο στο Λιμπερταδόρες δίνει η Ουνιόν, ξεκίνησε το 2018 μουδιασμένα, όμως στη συνέχεια ανέβασε στροφές, με αποτέλεσμα να φτάσει στη διακοπή με δυο διαδοχικές νίκες και να βρεθεί στο -2 από την πεντάδα. Στο -5 από την ενδεκάδα η Σαν Μαρτίν, θεωρητικά προλαβαίνει να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για το επόμενο Σουνταμερικάνα, πάντως η εικόνα της εντός του 2018 δεν είναι καλή, με τον απολογισμό της στο διάστημα αυτό να ανέρχεται μόλις σε 1-2-5, ενώ μακριά από το γήπεδό της έχει φτάσει να μετράει πέντε συνεχόμενες ήττες, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του τεχνικού Γκοροσίτο από την άκρη του πάγκου. Σε καλύτερη φάση βρίσκεται η Ουνιόν, θεωρούμε ότι, μπροστά στο κοινό της, έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, παρόλα αυτά ο άσος κυκλοφορεί σε υπερβολικά χαμηλά επίπεδα, στα οποία δεν γίνεται να μας απασχολήσει, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχουμε δείγμα γραφής από τη Σαν Μαρτίν υπό την καθοδήγηση του Κογέτε, ο οποίος τώρα θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο.

—.         Ο’ΧΙΓΚΙΝΣ – ΣΑΝ ΛΟΥΙΣ
Τη μόλις δεύτερη ήττα της γνώρισε η Ο’Χίγκινς στην έδρα της Αντοφαγκάστα σε ένα όμορφο ματς (3-2), δεν διστάζει να παίζει πάντα επιθετικά, προέρχεται από 4/6 GG ενώ όλοι οι αγώνες της είχαν έστω δύο γκολ. Επιεικώς μέτριο είναι το ξεκίνημα της Σαν Λουίς (1-2-3) που όσο περνάει  ο καιρός αντί να βελτιώνεται εμφανίζεται χειρότερη, βγάζει σοβαρό επιθετικό πρόβλημα (3 γκολ υπέρ) και δύσκολα θα αντέξει στη Ρανκάγουα. Άσος στο 1,83.

  1. ΣΙΚΑΓΟ – ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΑΪΜΠΕΡΣ
Το Σικάγο (0-0-2) με κάκιστη εικόνα ανασταλτικά στα δύο πρώτα ματς έχει ισάριθμες ήττες και έχει δεχτεί συνολικά έξι γκολ. Οι απουσίες που έχει σίγουρα την επηρεάζουν. Το Πόρτλαντ (0-1-2) πήρε τον πρώτο πόντο για τη σεζόν με το 1-1 με το Ντάλας, μέτρια συνολικά εμφάνιση. Έχουν αμφότερες ξεκινήσει άσχημα το χρονιά, δεν θα μπλέξουμε.

  1. ΛΟΜΠΟΣ – ΤΟΛΟΥΚΑ
Η Λόμπος (2-3-7) προέρχεται από τον πρώτο εκτός έδρας βαθμό της στην έδρα της Λεόν (2-2), στην έδρα της είναι πάντα βελτιωμένη (2-2-2) ενώ διατηρεί καθαρό προβάδισμα παραμονής όμως δεν είναι σίγουρη καθώς έχει ευμετάβλητο μέσο όρο, κρατάει την τύχη στα χέρια της πάντως. Μετά την Πούμας η Τολούκα πέρασε με διπλό και από την έδρα της Αμέρικα (1-2), έφτασε έτσι τις πέντε συνεχόμενες νίκες και είναι δεύτερη, στο -2 από τη Σάντος, εκτός έδρας τα πηγαίνει εξαιρετικά (4-1-2) και προέρχεται από τρία συνεχόμενα διπλά. Η Λόμπος έχει ανάγκη τους βαθμούς, η Τολούκα ίσως έχασε τη φόρα της, το αμφίσκορο φαντάζει πιθανό αλλά πληρώνει λίγο (1,57), δεν θα κυνηγήσουμε το over υπό το φόβο του 1-1.

  1. ΚΕΡΕΤΑΡΟ – ΠΟΥΕΜΠΛΑ
Στο -4 από τη Λιγκίγια είναι η Κερέταρο που προηγήθηκε στην έδρα της Μοντερέι αλλά ηττήθηκε με 3-1, είναι στο +9 από τον υποβιβασμό και μόνο με αυτοκτονία θα κινδυνεύσει ενώ ακόμα δεν έχει σπάσει το ρόδι στην έδρα της (0-3-3). Από δύο ήττες με 1-0 σκορ προέρχεται η Πουέμπλα που είναι στο +1 για την οκτάδα, στην έδρα της είναι ισχυρή όμως μακριά από αυτήν αποδυναμώνεται σημαντικά (1-1-4). Παράτολμη κάθε πρόβλεψη, οι γηπεδούχοι ζορίζονται εκτός, η Πουέμπλα έδειξε να χαλαρώνει και εκτός χάνεται.

—.         ΚΟΥΡΙΚΟ – ΤΕΜΟΥΚΟ
Η Κουρικό έσπασε με εμφατικό τρόπο το ρόδι με το 3-0 επί της Άουνταξ (1-3-2), έχει σκοράρει και τα οκτώ τέρματα της εντός έδρας. Από την πρώτη της νίκη προέρχεται και η Τεμούκο (1-2-3) που επικράτησε με 3-2 της Παλεστίνο ευκολότερα απ’ ότι το τελικό σκορ υποδεικνύει. Δεν πιάνεται από πουθενά, πάσο.

  1. ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΤΟΥΚΟΥΜΑΝ
Μάχη για μια θέση στην πεντάδα δίνει η Ιντεπεντιέντε, στο 4-2-0 ο απολογισμός της στις έξι τελευταίες αγωνιστικές, πάντως στο γήπεδό της έχει υποστεί αρκετές γκέλες από το ξεκίνημα της σεζόν (5-2-2 εντός). Σε μέτρια κατάσταση πριν τη διακοπή η Τουκουμάν, συμπλήρωσε πέντε παιχνίδια δίχως τρίποντο (0-3-2), σίγουρα έπαιξε ρόλο και η έναρξη των υποχρεώσεών της για το Λιμπερταδόρες, στα πλαίσια του οποίου θα αντιμετωπίσει την Πενιαρόλ στην Ουρουγουάη την Τετάρτη. Η Τουκουμάν ρίχνει το βάρος της στο Λιμπερταδόρες σε αυτή τη φάση της σεζόν, γι αυτό και αναμένεται να παραταχθεί με εναλλακτική ενδεκάδα στο ματς κόντρα στην Ιντεπεντιέντε, επομένως οι γηπεδούχοι φαντάζουν ως το ακλόνητο φαβορί για την επικράτηση, όμως η τιμή του άσου έχει κατρακυλήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, στα οποία δεν είναι δυνατόν να μας απασχολήσει.

  1. ΣΑΝ ΧOΣΕ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΙΤΙ
Το Σαν Χοσέ (1-0-1) έκανε ακόμα ένα ματς ροντέο και έχασε με 2-3 από το Κάνσας, μία νίκη και μία ήττα με το ίδιο σκορ φέτος. Έχει αρκετά θέματα στην άμυνα της. Η NYC (3-1-0) μετά τις τρεις σερί νίκες της στις πρώτες αγωνιστικές  έφερε ισοπαλία με 2-2 με το Νιου Ίνγκλαντ. Δεν έπαιζε καλά, είχε και πολλές απουσίες. Δίκαιο το σετ, πάσο.

  1. ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΠΣ – ΑΤΛΑΝΤΑ ΓΙΟΥΝ.
Η Μινεσότα (2-0-2) μετά από δύο σερί νίκες, έχασε με 0-3 από τη Νέα Υόρκη. Δεν έπαιξε καλά και δίκαια ηττήθηκε αφού η αντίπαλος ήταν αρκετά ανώτερη. Η Ατλάντα (2-0-1) ντούμπλαρε τις νίκες της με το 4-1 επί του Βανκούβερ. Αρκετά καλύτερη, δεν βρήκε αντίσταση πρακτικά και έφτασε εύκολα στη νίκη. Στο 2,10 το διπλό δεν έχει νόημα, χαμηλά το over.

  1. ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΚΑΝΣΑΣ ΣΙΤΙ – OΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Το Κάνσας (2-1-1) δεν ξέρει να παίζει άμυνα και το πληρώνει κάποιες φορές, ισοπαλία με 2-2 με το Κολοράντο στο πιο πρόσφατο, δεν άξιζε κάτι παραπάνω. 2-1-1 στα πρώτα της φετινά παιχνίδια. Η Ουάσινγκτον (0-2-2) δεν είναι καλά, χωρίς νίκη, έχασε με 1-3 από το Κολόμπους, δεν φαίνεται να μπορεί να σηκώσει κεφάλι προς το παρόν. Χαμηλό το 1,45 του άσου βέβαια.

  1. ΧΙΟΥΣΤΟΝ – ΝΙΟΥ ΙΝΓΚΛΑΝΤ
Το Χιούστον (1-1-1) άξιζε τη νίκη με την Ουάσινγκτον αλλά δεν καθάρισε το ματς και τελικά ισοφαρίστηκε με 2-2 στο τέλος. Το Νιου Ίνγκλαντ (1-1-1) έμεινε στο 2-2 με τη NYC, δεν ήταν κακή, θα μπορούσε να κερδίσει, πάντως σε αυτήν της την καλή εμφάνιση βοήθησαν οι απουσίες της αντίπαλου. Χωρίς αξία ο άσος στο 1,60.

  1. ΤΙΓΚΡΕΣ – ΛΕΟΝ
Επτά ματς χωρίς ήττα (4-3-0) συμπλήρωσε η Τίγκρες που πήρε 0-0 στη Γουαδαλαχάρα μένοντας στο -4 από την κορυφή, στην έδρα της είναι πανίσχυρη και μετράει 5-1-0 ρεκόρ, είναι αήττητη για 23 ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος εκεί. Η Λεόν έχει μείνει στο -2 από τη Λιγκίγια καθώς προέρχεται από μόλις 1/6 νίκες (1-2-3), εκτός έδρας βγάζει χτυπητές αδυναμίες και δέχεται εύκολα γκολ (1-1-4, 5-15 τέρματα). Οι γηπεδούχοι εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να επιβληθούν, θέλαμε το -0,75 στο 1,80+ για να ασχοληθούμε όμως.


  1. ΠΑΤΣΟΥΚΑ – ΜΟΝΤΕΡΕΪ
Με μόλις ένα βαθμό στα τρία τελευταία η Πατσούκα έμεινε στο -2 από τη Λιγκίγια, είναι η ομάδα με τα περισσότερα over στην  κατηγορία (8/12) ενώ στην έδρα της (3-0-2) έχει 4/5 over. Η Μοντερέι μετά από καιρό έκανε μια καλή εμφάνιση και επιβλήθηκε με 3-1 της Κερέταρο επιστρέφοντας στην οκτάδα (+1), παρομοίως με τους γηπεδούχους έχει 8/12 over ενώ εκτός έχει 3-0-3 ρεκόρ με 4/6 over. Αμφότερες έχουν το γκολ όμως αμυντικά βγάζουν αστάθεια, το over 2,5 στο 1,80 έχει τον πρώτο λόγο.


  1. ΚΛΑΜΠ ΑΜΕΡΙΚΑ – ΚΡΟΥΖ ΑΖΟΥΛ
Κλάσικο στην Πόλη του Μεξικού με μεγάλη αντιπαλότητα. Η Αμέρικα προέρχεται από την πρώτη της ήττα φέτος στο 1-2 από την Τολούκα, είναι στο -5 από την κορυφή ενώ στην έδρα της έχει 4-2-1 ρεκόρ, έπεται πάντως ο ημιτελικός για το Τσάμπιονς Λιγκ και ίσως έχει το μυαλό της εκεί πέρα. Η Κρουζ Αζούλ στο φινάλε έσωσε ένα βαθμό στο κλάσικο με την Πούμας, είναι στο -5 από τη Λιγκίγια και χρειάζεται ένα σερί νικών για να προλάβει την οκτάδα όμως εκτός έδρας δεν πείθει (1-2-2). Με το μυαλό αλλού και με ελλιπή προετοιμασία ελέω εθνικών η Αμέρικα, η Κρουζ Αζούλ όμως δεν είναι άξια εμπιστοσύνης. No bet.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου